Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Το πάθος για το μπάσκετ έφερε χρέη 19 εκατ. ευρώ!

Εικονικά τιμολόγια και λαδώματα σε εφοριακούς για να αλλαχτεί ως διά μαγείας το ποσό τραπεζικών καταθέσεων, στο βιογραφικό του επιχειρηματία που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για χρέη ρεκόρ στο Δημόσιο.

Το πάθος για το μπάσκετ έφερε χρέη 19 εκατ. ευρώ
Πλούσια ήταν η αθλητική δράση του 66χρονου επιχειρηματία, ο οποίος χρωστά 19 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από χορηγός της ομάδας μπάσκετ του ΑΡΗ το 2002 μέσω της εταιρείας του Fiore Di Bagno την ίδια χρονιά ήταν χορηγός και όλου του τοπικού πρωταθλήματος ΕΚΑΣΘ.
Την ίδια περίοδο ήταν χορηγός και της ΜΕΝΤ ενισχύοντάς την οικονομικά στην άνοδό της στην κατηγορία της Α1 περίοδο 2001- 2002 ήταν χορηγός και της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νάουσας.
Ο επιχειρηματίας παραμένει ελεύθερος μετά τη σύλληψή του την περασμένη Τρίτη το πρωί, ενώ περιμένει στα μέσα Ιανουαρίου να εκδικαστεί η υπόθεσή του με το χρηματισμό των εφοριακών στους οποίους είχε δώσει λεφτά για να αλλάξουν προς το καλύτερο τις καταθέσεις του όταν είχε συλληφθεί το 2003 για υπόθεση εικονικών τιμολογίων.
Τότε ασκήθηκαν ποινικές διώξεις στον ίδιο και στα παιδιά του, για έκδοση εικονικών τιμολογίων.
Σε έλεγχο του ΣΔΟΕ που είχε προηγηθεί τότε, διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων για τις οποίες υποβλήθηκαν πρόστιμα και κατατέθηκαν σχετικές εκθέσεις στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Βάσει αυτών των αποδεικτικών στοιχείων, ο 66χρονος σήμερα επιχειρηματίας και οι γιοι του καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές φυλάκισης τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο του 2005, κατά των οποίων άσκησαν έφεση.
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: