Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Λαβράκι που θυμίζει Καστίγιο φέρνει η ΑΕΚ!!

Ο Χούλιο Σεγκούντο, ο 18χρονος Παναμέζος περιφερειακός φορ, έρχεται στα Σπάτα στις αρχές της άλλης εβδομάδας, προκειμένου να δοκιμαστεί στην ΑΕΚ.

Λαβράκι που θυμίζει Καστίγιο φέρνει η ΑΕΚ
Ο δρόμος για κάθε ομάδα που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και ψάχνει τρόπο να επιβιώσει, είναι να βρίσκει και να αποκτά ποδοσφαιριστές πριν τους ανακαλύψουν οι άλλοι. Ή έστω -όπως στην προκειμένη περίπτωση- να εκμεταλλευθεί τις αδυναμίες των άλλων και να εντάξει στο δυναμικό της ένα αυθεντικό ταλέντο.
Γιατί ως τέτοιο παρουσιάζεται ο Χούλιο Σεγκούντο, ο 18χρονος Παναμέζος περιφερειακός φορ που έρχεται στα Σπάτα στις αρχές της άλλης εβδομάδας, προκειμένου να δοκιμαστεί.
Βλέπετε, μπορεί για τον απλό κόσμο το όνομα του Σεγκούντο να μη λέει τίποτα, αλλά για τους μυημένους σκάουτερ των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων είναι μια περίπτωση που τους έχει κάνει «κλικ» εδώ και κάποια χρόνια.
Ο 18χρονος Παναμέζος θεωρείται από τα σπουδαιότερα ταλέντα στην ηλικία του. Απόδειξη τούτου είναι πως πριν από δύο χρόνια είχε πείσει τη Μάντσεστερ Σίτι να του προσφέρει δοκιμή και συμβόλαιο, ωστόσο η υπόθεση σκόνταψε στο ότι ήταν ανήλικος.
Η οικογένειά του δεν πείστηκε να μετακομίσει στην Αγγλία και έτσι το όνειρο έμεινε ανενεργό. Εναν χρόνο έπειτα, ο Σεγκούντο (γεννηθείς στις 26 Σεπτεμβρίου του 1993) πήγε μαζί με άλλους συνομήλικούς του σε τουρνουά στην Ιταλία. Εκεί προσέλκυσε τα βλέμματα των σκάουτ της Ιντερ και της Τζένοα, αλλά και πάλι η υπόθεση "κόλλησε" στο γεγονός πως ήταν ανήλικος.
Μια γρήγορη αναζήτηση στο Διαδίκτυο οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο Σεγκούντο είναι ένας ταχύτατος και δαιμόνιος επιθετικός. Σε πρώτη όψη θυμίζει τον Νέρι Καστίγιο, όταν είχε εντυπωσιάσει στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ελλάδα. Ο ύψους 1,73 μ. Σεγκούντο μπορεί να αγωνιστεί τόσο στα άκρα της επίθεσης (δεξιά αλλά και αριστερά) όσο και στον άξονα, με κυρίαρχα στοιχεία την καλή τεχνική και την έκρηξη.
Στην ΑΕΚ έρχεται να δοκιμαστεί δίχως καμία επιβάρυνση για την ομάδα. Ο Νίκος Κωστένογλου δεν είναι αδιάφορος για την περίπτωση του Σεγκούντο, καθώς είναι πάγια άποψή του πως η Ενωση πρέπει να δουλέψει και να αναδείξει νέα παιδιά. Ο Παναμέζος αναμένεται να ξεκινήσει προπονήσεις την Κυριακή ή τη Δευτέρα και θα μείνει για μία εβδομάδα. Σημαντικό πως πλέον έχει ενηλικιωθεί, ενώ είναι και ελεύθερος από τη Σαν Φρανσίσκο, στην οποία ανήκε.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: