Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια!!

Πέρυσι τέτοια εποχή κάνανε την κουτουράδα να πάρουνε για έξι µήνες τον Καστίγιο. Μικρό το κακό. Το καλοκαίρι κάνανε την κουταµάρα να υπογράψουνε δύο χρόνια συµβόλαιο. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια
ΤΡΕΙΣ το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξυδο. Σε κάθε οµάδα πλέον υπάρχουν δύο ρεπορτάζ. Το αγωνιστικό και το οικονοµικό. Κι αν µάλιστα τα βάλουµε µε σειρά προτεραιότητας, αυτό που προηγείται είναι το οικονοµικό κι αυτό που έπεται είναι το αγωνιστικό. Σανίδα σωτηρίας ήτανε για τον ΠΑΟΚ η µεταγραφή του Βιεϊρίνια στη Βόλφσµπουργκ και το ξεφόρτωµα του Κοντρέρας.
Με το ιδανικό σενάριο να συµπεριλαµβάνει και την πώληση του Σαλπιγγίδη µέσα στον Γενάρη. Και ρίχνει το µπάτζετ δηλαδή και µετρητά βρίσκει και είναι εντάξει µε τις ντιρεκτίβες της UEFA. Στον Αρη ισχύει αυτό που λέει ότι όποιος δεν έχει µυαλό έχει πόδια. Πέρυσι τέτοια εποχή κάνανε την κουτουράδα να πάρουνε για έξι µήνες τον Καστίγιο (φωτό). Μικρό το κακό. Το καλοκαίρι κάνανε την κουταµάρα να υπογράψουνε δύο χρόνια συµβόλαιο.
Με 550 χιλιάρικα έκαστο. Σούµα δηλαδή πάνω από ένα εκατοµµύριο. Κι άιντε τώρα να τον διώξουνε. Κορόιδο είναι ο Νέρι; Πουθενά δεν µπορεί να βρει αυτά τα λεφτά. Εχει στυλώσει τα πόδια κι έχει κάτσει απάνω στο συµβόλαιο. Θέλοντας και µη, λοιπόν, θα τον πληρώσουνε και µάλιστα βαπορίσιο. Στον Παναθηναϊκό έκανε έµµεση παρέµβαση σχετικά µε το οικονοµικό ο Κατσουράνης. Οτι «κάτι πρέπει να γίνει µε τα διοικητικά. Αµεσα.
Οσο περνάει ο χρόνος θα υπάρξουν επιπτώσεις στην οµάδα». Τα λέει δηλαδή από τώρα, πριν αρχίσουνε οι γκέλες. Για την ΑΕΚ δεν χρειάζεται να πούµε τίποτα. Η πτώχευση είναι οριστική και δεδοµένη. Ούτε υπάρχουν πλέον άλλοι ποδοσφαιριστές για να πουλήσει. Κατόπιν τούτου, το µηδέν-µηδέν µε τη Δόξα είναι το µικρότερο κακό. Με τα λεφτά που χρωστάει η ΑΕΚ, άλλωστε, δεν έχει καµία απολύτως πιθανότητα να πάρει άδεια από την UEFA για να παίξει του χρόνου στην Ευρώπη. Για τους παρακάτω δεν χρειάζεται να πούµε τίποτα.
Για Πανιώνιο δηλαδή και ΟΦΗ, που δεν έχουνε µαντήλι να κλάψουνε. Ενδιαφέρον έχει, ωστόσο, το οικονοµικό ρεπορτάζ Χριστοβασίλη στα Γιάννενα. Τις µονές µέρες τσακώνεται για τα λεφτά µε τη διοίκηση του σταδίου και τις ζυγές µε τον Ερασιτέχνη. Και κάθε φορά που τον στριµώχνουνε δίνει την ίδια απάντηση: «Τι θέλετε να πείτε ως Ερασιτέχνης; Να φύγω από την οµάδα; Μ' αυτά που κάνετε αυτό θα καταφέρετε στο τέλος». Λες και η ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα χωρίζεται σε π.Χ. και µ.Χ., προ Χριστοβασίλη και µετά Χριστοβασίλη.
Στη Football League ολόκληρη Λάρισα βλέπει την πλάτη του Πλατανιά. Με το ρεπορτάζ να λέει ότι το άνοιγµα είναι κάτι λιγότερο από πεντακόσα χιλιάρικα. Εξ ου και οι αποχωρήσεις του Κόουλµαν και του Μπόα Μόρτε. Σέντζι δεν υπάρχει στο ταµείο. Αυτή είναι η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι αυτά βλέπει ο Μαρινάκης και την έχει δει Μπαράκ Οµπάµα: «Αν δεν ήµουνα εγώ να βάζω λεφτά στον Ολυµπιακό, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είχε διαλυθεί». Και ποιο είναι το ευχαριστώ στον µέγα αυτόν ευεργέτη; Τα κόλπα που κάνει µε τη διαιτησία ο Πιλάβιος. Χαίρετε.
Το κόστος ζωής παραµένει τεράστιο
ΕΔΩ κι ένα χρόνο µε την κρίση, το παραµύθι λέει ότι θα πέσουνε ταυτόχρονα και οι τιµές. Οτι θα τις ρίξει η έλλειψη αγοραστικής δύναµης. Και πράγµατι. Πέσανε οι τιµές στις καφετέριες. Πέσανε οι τιµές στις ταβέρνες. Πέσανε και στα νοίκια, που είναι σηµαντικό. Φτάνει όµως αυτή η πτώση να αντισταθµίσει την τεράστια απώλεια εισοδήµατος; Σοβαροί να είµαστε. Οι τιµές στα ράφια των σούπερ µάρκετ δεν έχουνε πέσει ούτε ένα σέντζι.
Το φως, το νερό, οι µεταφορές, έχουνε αυξηθεί. Εκεί είναι που µετριέται το κόστος ζωής. Στα είδη πρώτης ανάγκης: Στο ψωµί, στο γάλα και στο κρέας. Οχι στον εσπρέσο. Σε σχέση, λοιπόν, µε την ανεργία και την πτώση στους µισθούς και στα µεροκάµατα, το κόστος ζωής παραµένει τεράστιο. Ιδού ένα παράδειγµα που δεν είναι αντιπροσωπευτικό, αλλά είναι χαρακτηριστικό. Εστω κι αυτή τη δύσκολη εποχή, υπάρχουν κάποιοι που έχουνε λεφτά και τα χαλάνε.
Κάποιος, λοιπόν, προγραµµατίζει ταξίδι για τον τελικό του Τσάµπιονς Λιγκ στις 19 Μαΐου στο Μόναχο. Εστω κι αν υπάρχει το ενδεχόµενο να έχει επανέλθει η δραχµή και να χρειαστεί συνάλλαγµα. Βγάζοντας, λοιπόν, από τώρα τα εισιτήρια, τα βρίσκει στην τιµή των 150 ευρώ, που είναι και τσιµπηµένη λόγω Τσάµπιονς Λιγκ. Πόσο κοστίζει µια κράτηση για τις ίδιες ηµεροµηνίες αλέ ρετούρ για τη Μύκονο; Ακριβώς 148 ευρώ. Οσο και Αθήνα-Μόναχο-Αθήνα. Μπορεί να έχουν καµία τύχη, λοιπόν, αυτή η χώρα και ο κόσµος της;
Τα µουσαντένια πτυχία του Κοσκωτά
ΔΙΑΒΑΖΩ τα ρεπορτάζ για τα πτυχία του Ξενιάδη. Αν πράγµατι, δηλαδή, έχει αυτά που αναφέρει στο βιογραφικό του. Με δαιµόνιους ρεπόρτερ να κάνουν έρευνα και να µη βρίσκουν απολύτως τίποτα. Ενδεχόµενα όπως συµβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις να µην έχει αποφοιτήσει από κάποια σχολή, αλλά από κάποια βοϊδοσχολή. Και ειρήσθω εν παρόδω, ένα τέτοιο πρόβληµα είχε προκύψει και µε τα πτυχία που εµφάνιζε ο Κοσκωτάς από την Αµερική.
Ο οποίος, µάλιστα, είχε απονείµει στον εαυτό του τον τίτλο του δόκτωρος. Και τα οποία πτυχία αποδείχθηκαν τελικά µουσαντένια. Επί του πρακτέου όµως, τι σηµασία έχει αν και ποια πτυχία διαθέτει ο Ξενιάδης; Ούτε για γαµπρός πάει ούτε έχει κάνει αίτηση πρόσληψης για να εξετασθεί το βιογραφικό του. Τα λεφτά είναι το ζητούµενο. Το µπαγιόκο.
Τα πτυχία και ειδικά τη σήµερον ηµέραν ουδεµία αξία έχουνε. Να δεχθούµε για την οικονοµία της συζήτησης ότι πράγµατι ο Ξενιάδης διαθέτει δέκα πτυχία. Ορίτζιναλ. Γνήσια. Να τα κάνει όµως τι; Κορνίζα; Σε τέτοιες δουλειές και περιπτώσεις, µοναδικό ζητούµενο είναι τα λεφτά. Κανείς δεν πληρώνει µε πτυχία.
«Υπάρχει τεράστιο έργο µπροστά µας».
Παντελής Καψής
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι έλεγε ο Δηµητράκης του Δελφάκη στη φυσούνα;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: