Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

O Kόουλμαν φεύγει, ο Βλάχος έρχεται!!

Την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία μετά το παιχνίδι με τον Διαγόρα προανήγγειλε ο Κρις Κόουλμαν που διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει δεχτεί πρόταση από την Εθνική Ουαλίας. Πιθανότερος αντικαταστάτης του ο Βαγγέλης Βλάχος.

O Kόουλμαν φεύγει, ο Βλάχος έρχεται
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Τα πράγματα έχουν αλλάξει όπως γνωρίζετε. Χάσαμε κάποιους παίκτες και προσπαθούμε να τους αντικαταστήσουμε. Πριν από τα Χριστούγεννα μίλησα με τον πρόεδρο και του εξέφρασα τους προβληματισμούς μου για τα όσα μπορεί να επιφέρει η αλλαγή των οικονομικών δεδομένων και μάλιστα του είπα αν θα έπρεπε να αποχωρήσω και εγώ και αν θα ήταν καλύτερο να προχωρήσει η ομάδα με έναν άλλο τεχνικό. Μετά από την επιστροφή μου από την άδεια των Χριστουγέννων συζητήσαμε εκ νέου και αποφασίσαμε να μείνω για τους δύο πρώτους αγώνες στην ομάδα. Νομίζω ότι τα νέα οικονομικά δεδομένα έχουν διαμορφώσει μία νέα πραγματικότητα στην ΑΕΛ και αυτές οι αλλαγές θεωρώ ότι θα βοηθήσουν στο μέλλον την ομάδα. Για μένα ο αγώνας της Κυριακής θα είναι ο τελευταίος στον πάγκο της ΑΕΛ».
-Έχετε δεχτεί πρόταση από την Εθνική Ουαλίας ή η αποχώρησή σας είναι απόρροια των νέων οικονομικών δεδομένων;
«Είναι φυσιολογικό να έχει συνδεθεί το όνομά μου με την Εθνική ομάδα της χώρας μου. Γνωρίζετε ότι μετά το θάνατο του φίλου μου Γκάρι Σπιντ η θέση είναι κενή και σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα συνδέεται το όνομά μου. Δεν ισχύει φυσικά κάτι τέτοιο, η απόφασή μου να αποχωρήσω έχει να κάνει με τη δομή της ομάδας και τη φιλοσοφία που είχα στο μυαλό μου το καλοκαίρι όταν υπέγραψα. Αποκτήσαμε πολλούς ξένους παίκτες τότε, αλλά στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν. Ξέρω ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα δεν είναι καθόλου καλή και έχουν επηρεαστεί όλες οι ομάδες και όχι μόνο η ΑΕΛ. Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με τον μισθό μου. Δεν ήρθα στην ΑΕΛ γιθα τα λεφτά, αλλά για την εμπειρία και για να μπορέσω να δουλέψω σε ένα μεγάλο κλαμπ.
Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές για να μπορέσει η ομάδα να προχωρήσει. Με βάση την οικονομική συγκυρία, η δική μου αποχώρηση και οι αποχωρήσεις των παικτών ίσως να ήταν και η καλύτερη λύση. Δεν έχει νόημα να κρατάς έναν μη ικανοποιημένο ποδοσφαιριστή στην ομάδα σου και είναι καλύτερο να έχεις Έλληνες παίκτες που γνωρίζουν στον απόλυτο βαθμό την κατάσταση και θα δίνουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, παρά παίκτες με ποιότητα που δεν είναι ικανοποιημένοι και μπορούν να χαλάσουν την εσωτερική ισορροπία στην ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: