Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Πάλι στα σκουπίδια έριξε το… μπαρτσελονικό 4-6-0 ο Φερέιρα!!

Όχι, πάντως, ότι δεν το είχε δει το έργο ο σκύλος με τον Παναθηναϊκό. Θυμόσαστε τι λέγαμε ένα μήνα πριν; Και συγκεκριμένα στις 5 Δεκεμβρίου. Ρωτάγαμε πού πήγε η πράσινη Μπαρτσελόνα με το περιβόητο 4-6-0.

Πάλι στα σκουπίδια έριξε το… μπαρτσελονικό 4-6-0 ο Φερέιρα
Κι αναφέραμε επί λέξει μετά την ήττα στο "Κλ. Βικελίδης" από τον Άρη: "Πού ήταν αυτή η Μπαρτσελόνα, λοιπόν, στο ματς με τον Άρη; Δεν πήγε στο ΄Κλ. Βικελίδης΄; Εμείς μόνο κάτι φανέλες βλέπαμε. Οι παίκτες σα να μην κατέβηκαν ποτέ στο γήπεδο. Ο πρώτος, μάλιστα, που έσπευσε να απαρνηθεί αυτό το σύστημα, το περιβόητο 4-6-0 της "ομάδας που κερδίζει, δεν αλλάζει", ήταν ο Φερέιρα. Στο πρώτο στραβό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα κι όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Άρη, το μεταμόρφωσε σε 4-4-2! Έριξε τον Πετρόπουλο στον οποίο δεν υπολογίζει ξεκάθαρα, αφού εξ' αρχής προτιμάει τον Κλέιτον για την τριπλέτα των επιθετικών ...χαφ, ενώ επανήλθε και ο Ρούντολφ μετά από 2,5 μήνες, μπας και βγάλει τα κάστανα από την φωτιά".
Και τα ίδια θα πούμε και τώρα. Ο Φερέιρα ξεκίνησε το ματς ξανά χωρίς φουνταριστό κι έδειξε ότι δεν εμπιστεύεται τον Τοτσέ και τον Πετρόπουλο. Ακόμα και χωρίς τον Λέτο, επέλεξε να μην βάλει κλασικό επιθετικό.
Μόλις, όμως, ξεκίνησε το β’ ημίχρονο ο Πορτογάλος άρχισε πάλι να την κάνει γυριστή. Λίγο πριν από το 1-0 έβαλε μέσα τον Πετρόπουλο, ενώ μετά το γκολ του Παναιτωλικού το σύστημα άλλαξε σχεδόν αμέσως σε 4-4-2, με την είσοδο και του Τοτσέ. Σύστημα, βέβαια, που διαφοροποιήθηκε στη συνέχεια αναγκαστικά λόγω της αποχώρησης του Μπουμσόνγκ.
Κατ’ αρχήν, έχουμε να κάνουμε μια ερώτηση. Αφού ο Πετρόπουλος δεν είναι ουσιαστικά στα σχέδια του Φερέιρα, τότε για ποιο λόγο αποτελεί την πρώτη του επιλογή σε σχέση με τον Τοτσέ;
Δεύτερον, τι ακριβώς κάνει ο Φερέιρα; Επιλέγει το 4-6-0 για τα εύκολα και βάζει δυο επιθετικούς στα δύσκολα; Λίγο παράδοξο δεν μοιάζει αυτό; Έγινε μια, έγινε δυο, οπότε πάει να μετατραπεί σε σύστημα. Κι αν ο Τοτσέ με τον Πετρόπουλο κάνανε τη δουλειά τους (με τον Παναθηναϊκό, μάλιστα, να παίζει με δέκα), τότε μήπως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν οι πράσινοι ξεκίναγαν πιο θαρραλέα το ματς και με δεδομένη την απουσία του παικταρά Λέτο;
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: