Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Εκλιπαρεί για να εκδοθεί στην Ελλάδα ο Μάκης Ψωμιάδης

Έχει παράπονα για τις συνθήκες κράτησής του στα Σκόπια.

Εκλιπαρεί για να εκδοθεί στην Ελλάδα ο Μάκης Ψωμιάδης
Την άμεση έκδοσή του στη χώρα μας ζητά ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος πέρασε φέτος τις γιορτές στις πιο κακόφημες φυλακές των Σκοπίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Δημοκρατία", ο κατηγορούμενος για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με υπάλληλο του ελληνικού προξενείου στη γειτονική χώρα, στην οποία εξέφρασε τα παράπονά του για τις άσχημες συνθήκες κράτησής του και την επιθυμία του να εκδοθεί γρήγορα στις ελληνικές αρχές.
Αν και η απόφαση για την έκδοσή του στη χώρα μας έχει ληφθεί εδώ και καιρό, το δικαστικό συμβούλιο των Σκοπίων δεν έχει συνεδριάσει για να την επικυρώσει.
Ο Μάκης Ψωμιάδης είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο για τη συμμετοχή του στα στημένα παιχνίδια και για παράνομο στοιχηματισμό. Είχε αφεθεί, όμως, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω διαφωνίας εισαγγελέα και ανακριτή για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί.
Η υπόθεση εξελίχτηκε σε φιάσκο για την ελληνική δικαιοσύνη, όταν λίγες μέρες μετά, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την προφυλάκισή του, αλλά ο Ψωμιάδης είχε προλάβει να διαφύγει στα Σκόπια, όπου και συνελήφθη στις 9 Νοεμβρίου.
Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: