Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Οι Έλληνες θα σηκώσουν το βάρος!!

Ο Βιεϊρίνια δεν είναι Κούδας. Κανείς ξένος ποδοσφαιριστής δεν πρόκειται να γίνει ποτέ Κούδας. Ισως ούτε και Ελληνας. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Οι Έλληνες θα σηκώσουν το βάρος
Στα μέσα της δεκαετίας του '60 η «μετακόμιση» του Γιώργου Κούδα από το λιμάνι του Βορρά στο λιμάνι του Νότου κόντεψε να γίνει αιτία να κοπεί η Ελλάδα στα δύο. Γι' αυτό και δεν έγινε ποτέ.
Ωστόσο, ο Βιεϊρίνια είναι ίσως ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ τα τελευταία τριάντα χρόνια. Η πώλησή του, έστω και σε ομάδα του εξωτερικού, άλλες εποχές θα ξεσήκωνε διαδηλώσεις εναντίον όποιου θα έβαζε την υπογραφή του σε μια τέτοια μεταγραφή. Ο Αντελίνο, όμως, αποχαιρέτησε χθες τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, που τον τίμησαν με το χειροκρότημά τους σε στιγμές που θύμιζαν... Αγγλία.
Αναγνώρισαν έτσι την προσφορά του στην ομάδα αυτά τα τρία και πλέον χρόνια που έμεινε στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τον επαγγελματισμό και το ήθος του. Από αυτόν τον αποχωρισμό, εκείνο που μένει είναι επίσης ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, όπως και των άλλων ομάδων, έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι άλλαξαν οι εποχές.
Η οικονομική κρίση δημιουργεί πλέον προβλήματα επιβίωσης σε όλους τους συλλόγους, μεγάλους και μικρούς. Ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης έφτασε στα πρόθυρα να χάσει αυτά που κέρδισε στο γήπεδο στην εφετινή εξαιρετική, εκπληκτική θα έλεγα, πορεία του στο Γιουρόπα Λιγκ. Σε λίγες ημέρες θα δεχτεί την επίσκεψη των ανθρώπων της UEFA, που θα ελέγξουν αν πληροί τις προϋποθέσεις να συνεχίσει στη διοργάνωση.
Η πώληση του Βιεϊρίνια τού δίνει τη βαθιά ανάσα που χρειάζεται για να πάρει το πράσινο φως. Το ίδιο, σε κάποιο βαθμό, ισχύει και για τον Κοντρέρας. Εναν παίκτη με εξίσου μεγάλη προσφορά στον ΠΑΟΚ, με αποχώρηση του οποίου η ΠΑΕ εξοικονομεί ένα σεβαστό ποσό. Ο ΠΑΟΚ καλείται τώρα να μείνει στους στόχους του σε Ελλάδα και Ευρώπη στηριζόμενος σε Ελληνες παίκτες.
Ο Μαλεζάς, ο νεαρός Κατσικάς, ο Αθανασιάδης και ο Γεωργιάδης αρχίζουν να συνηθίζουν το βάρος της φανέλας της ομάδας και με την καθοδήγηση ενός έμπειρου και δοκιμασμένου τεχνικού, όπως είναι ο Μπόλονι, θα μπορέσουν να τα καταφέρουν, εφόσον στηριχτούν και από τους οπαδούς που καλούνται να δείξουν κατανόηση και υπομονή. Αλλιώς δεν γίνεται.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: