Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

"Νιώθαμε τον κίνδυνο, αλλά όχι πραγματικό"

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε για το ματς με τον Ατρόμητο είπε οτι ο Ολυμπιακός ένιωθε "περισσότερο την αίσθηση της πίεσης και του κινδύνου, παρά τον πραγματικό κίνδυνο". Για τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό είπε οτι "δεν πρέπει να μας ξεγελάει", ενώ για τα μεταγραφικά σχολίασε οτι "παρακαλάω να τελειώσει η μεταγραφική περίοδος"!

"Νιώθαμε τον κίνδυνο, αλλά όχι πραγματικό"
Αναλυτικά:
"Σήμερα ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, γιατί ο Ατρόμητος στο α' μέρος είχε καλή οργάνωση. Ήταν αρκετά κλεισμένος προς τα πίσω και έτσι δεν εκμεταλλευτήκαμε τις δύο καθαρές ευκαιρίες του Τζιμπούρ. Έτσι στο β' μέρος πηγαίναμε λίγο αντίθετα στο ρεύμα. Στο δεύτερο ημίχρονο πετύχαμε το γκολ, όμως μετά το γκολ χάσαμε την ισορροπία μας. Η αλήθεια είναι ότι ο Ατρόμητος πίεζε. Είχαμε περισσότερο την αίσθηση της πίεσης και του κινδύνου, παρά τον πραγματικό κίνδυνο. Την μόνη του καλή φάση την έκανε ο Ατρόμητος μόνο από στημένο. Χάσαμε την σιγουριά του Μοντέστο, αλλά την διορθώσαμε με τον Μακούν και έτσι καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη", είπε αρχικά ο Βαλβέρδε.

Το γεγονός ότι είδαμε την ομάδα στο τελευταίο δεκάλεπτο την ομάδα σας να μένει πίσω, έγινε με δική σας επιλογή; Φοβηθήκατε την ισοπαλία;
"Αυτό έγινε γιατί νιώθαμε τον κίνδυνο από τη στιγμή που πετύχαμε το γκολ και μετά. Καθώς προχωρούσε ο χρόνος και έμενε λίγος χρόνος, δεν χρειαζόταν να παίξουμε τόσο επιθετικά. Ήταν καλύτερα να προστατευτούμε. Περάσαμε αρκετά λεπτά με κίνδυνο ,γιατί ενώ κερδίζαμε ο Ατρόμητος έπαιζε με αντεπιθέσεις και οι δικοί μας ακραίοι παίκτες ήταν πολύ ψηλά και έτσι έπρεπε να το διορθώσουμε αυτό, γιατί μας δημιουργούσε κίνδυνο'.

Μήπως έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι η ομάδα δεν γύρισε καλά από τις διακοπές; Είναι σύνηθες φαινόμενο αυτό. Και του Μοντέστο η αλλαγή είχε να κάνει με κάποιες ενοχλήσεις;
"Ο Μοντέστο δεν βγήκε γιατί είχε κάποιο πρόβλημα. Ηταν θέμα τακτικής και ήθελα να βάλω τον Μακούν. Για την άλλη ερώτηση. Πάντα όταν γυρίζουμε από διακοπές Χριστουγέννων με λιγότερη ή μεγαλύτερη δυσκολία κερδίζαμε τα ματς. Σήμερα όμως έπαιζε και ο Ατρόμητος, ο οποίος επίσης γύρισε από διακοπές".

Χρησιμοποιήσατε Μακούν και Γέστε στο δεύτερο ημίχρονο. Μείνατε ευχαριστημένος από την απόδοσή τους ή περιμένετε περισσότερα;
"Ο Μακούν είχε πολύ καιρό να παίξει και ο Γέστε έπαιξε μόνο μία φορά πριν από τα Χριστούγεννα. Οπότε περιμένουμε βελτίωση. Όταν είχαμε την κατοχή της μπάλας, είχαμε και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Όταν χάναμε την μπάλα, χάναμε τον έλεγχο".

Σημαίνει κάτι για εσάς το ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή με έξι βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό;
"Σίγουρα είμαστε πρώτοι στην βαθμολογία, έχουμε έξι βαθμούς διαφορά, όμως αυτό μην μας ξεγελάει γιατί ο ΠΑΟ έχει δύο ματς λιγότερα. Προτιμάμε βέβαια να είμαστε στην κορυφή απ' ό,τι στη δεύτερη θέση. Το φετινό πρωτάθλημα θα διεκδικηθεί επί ίσοις όροις και από τους δύο. Δεν ξέρουμε πώς θα πάνε τα πράγματα για εμάς ή τον Παναθηναϊκό".

Επειδή είμαστε και στον Γενάρη, αν πρέπει να περιμένουμε κάτι μεταγραφικά;
"Θα είμαι ειλικρινής. Όταν έρχεται η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου αισθάνομαι όπως το καλοκαίρι. Παρακαλάω να τελειώσει! Δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί, αν κάποιος έρθει να μας βοηθήσει. Είμαστε ικανοποιημένοι με την ομάδα που έχουμε και η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς να αλλάζω την ομάδα, γιατί είναι δύσκολο ένας νέος ποδοσφαιριστής να ενταχθεί γρήγορα στο σύνολο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: