Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Μαρκόφσκι ο… killer της Ξάνθης!!

Στην Κρήτη η Ξάνθη συμπλήρωσε 7 ματς αήττητη και πήρε μία ακόμα σημαντική νίκη (1-2), με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Μαρκόφσκι, ο οποίος με τα δύο τέρματα που σημείωσε -το πρώτο ήταν εντυπωσιακό- βοήθησε την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, να κάνει την ανατροπή στο σκορ, αφού ο Εργοτέλης ήταν μπροστά στο ημίχρονο με 1-0.

Μαρκόφσκι ο… killer της Ξάνθης!
Στο πρόσωπο του Μαρκόφσκι, η Σκόντα φαίνεται πως έχει βρει φέτος, τον «εκτελεστή» που έψαχνε εδώ και αρκετά χρόνια, μετά την αποχώρηση του σπουδαίου Καναδού επιθετικού, Τόμαζ Ραντζίνσκι. Ο Σέρβος άλλωστε, με τα 8 γκολ που έχει πετύχει σε 14 αγώνες πρωταθλήματος, είναι ο πρώτος σκόρερ της Ξάνθης και βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας των σκόρερ συνολικά της Σούπερ Λιγκ, με τους Μιραλάς, Τζιμπούρ, Πάντελιτς και Λέτο να βρίσκονται πιο πάνω απ’ αυτόν.
Και μπορεί ο Μαρκόφσκι, αρχικά να δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στους Ακρίτες, από τη στιγμή όμως που ο Ουζουνίδης τον καθιέρωσε στην ενδεκάδα, ο 25χρονος σέντερ φορ έχει βγάλει… ασπροπρόσωπο τον προπονητή του, καθώς έχει γίνει ο μόνιμος σκόρερ της ομάδας του στα τελευταία παιχνίδια, χαρίζοντας πολύτιμους βαθμούς στην Ξάνθη του και συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό, στην εξαιρετική πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα (μετά από 15 αγωνιστικές βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς).
Κι αν ο Μαρκόφσκι γίνεται γνωστός στο ευρύ κοινό φέτος, χάρη στην πολύ καλή του παρουσία με τη φανέλα της Σκόντα Ξάνθης, αξίζει να σημειωθεί πως τα προηγούμενα χρόνια ξεχώρισε στη β’ εθνική, για την ικανότητά του στο σκοράρισμα…
Ο Σέρβος επιθετικός, πάτησε για πρώτη φορά ελληνικό έδαφος τον Ιανουάριο του 2008, με την Καλλιθέα να τον αποκτά με τη μορφή δανεισμού από την Παρτιζάν Βελιγραδίου. Στην Αθηναϊκή ομάδα παρέμεινε ως το τέλος της σεζόν 2008-2009, έχοντας προηγουμένως πετύχει συνολικά 19 γκολ σε 53 συμμετοχές.
Το καλοκαίρι του 2009, ο Μαρκόφσκι υπέγραψε ως ελεύθερος στη Δόξα Δράμας, στην οποία συνέχισε να σκοράρει κατά ριπάς, προκαλώντας σιγά-σιγά το ενδιαφέρον και ομάδων της Σούπερ Λιγκ. Έτσι δεν άργησε να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και με… «διαβατήριο» τα 56 γκολ σε 123 ματς με τη φανέλα των «Μαυραετών», μετακόμισε φέτος στην Ξάνθη, η οποία πάντως τον παρακολουθούσε αρκετό καιρό πριν.
Τα γκολ του Μαρκόφσκι με την Ξάνθη φέτος:
04/01/12 Εργοτέλης – Σκόντα Ξάνθη 1-2 (δυο γκολ)
17/12/11 Σκόντα Ξάνθη – Πανιώνιος 1-0 (ένα γκολ)
10/12/11 Σκόντα Ξάνθη – Λεβαδειακός 1-1 (ένα γκολ)
27/11/11 Σκόντα Ξάνθη – Ατρόμητος Αθηνών 3-0 (ένα γκολ)
20/11/11 Γιάννινα – Σκόντα Ξάνθη 0-2 (ένα γκολ)
06/11/11 Σκόντα Ξάνθη – Κέρκυρα 1-0 (ένα γκολ)
21/09/11 Σκόντα Ξάνθη – ΑΕΚ 3-4 (ένα γκολ).
Πηγή: sportculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: