Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Μόνο ο Μπόλονι γεννά αισιοδοξία!!

Ο Ρουμάνος με τις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό κατέδειξε αφενός τη γυμνή αλήθεια και αφετέρου με ποιο τρόπο θα διαμορφωθεί η επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ, ώστε να αποφευχθεί άλλη αστοχία. Γράφει ο Ευγένιος Δαδαλιάρας.


Μόνο ο Μπόλονι γεννά αισιοδοξία
Ο Λάσλο Μπόλονι, μέσα στα καλά και τα άσχημά του, έχει ένα χαρακτηριστικό: όταν μιλάει, δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Αυτό που έχει να πει, το λέει. Μάλιστα, ευθαρσώς! Το ίδιο έπραξε, λοιπόν, και μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, σε ό,τι αφορά σε όσα γίνονται με καταιγιστικό ρυθμό το τελευταίο διάστημα στον ΠΑΟΚ.
"Πρέπει να αποδεχτούμε την κατάσταση", είπε για τους τρεις παίκτες πρώτης γραμμής, τον Βιεϊρίνια, τον Κοντρέας και τον Αρίας, που μέσα σε λίγες μέρες έχασε από το ρόστερ. Άλλος στη θέση του θα μπορούσε να αρχίσει να κλαίγεται, πράγμα καθόλου ασυνήθιστο στον κλάδο των προπονητών, καθώς το πρώτο που θέλει ο εκάστοτε τεχνικός είναι να είναι καλυμμένος σε ενδεχόμενη αποτυχία.
"Μερικά προβλήματα, όμως, δεν πρέπει να συνεχιστούν", τόνισε ταυτόχρονα, ρίχνοντας το μπαλάκι στους καθ' ύλην αρμόδιους, τους διοικούντες δηλαδή, για τη διαχείριση αυτών που θα μείνουν πίσω τελικά. Δεν... λούφαξε ο Μπόλονι, προτιμώντας να κρυφτεί πίσω από τις διοικητικές αποφάσεις, αλλά τους έδειξε με το δάχτυλο. Ο καθένας έχει την ευθύνη των πράξεών του, είναι σαν να είπε ο Ρουμάνος. Και δικαίως!
Το διά ταύτα
"Η ζωή θα είναι πιο δύσκολη στον ΠΑΟΚ και ο πρώτος που θα το πληρώσει είναι ο προπονητής. Πιστεύω στη διοίκηση, όμως, και στην εξυπνάδα των φιλάθλων μας", ήταν το επιμύθιο του Ρουμάνου, που μέσα σε δυο προτάσεις, τα έπιασε όλα. Τη σκληρή δουλειά που πρέπει να γίνει στην ομάδα από 'δω και πέρα από όλους, και πρώτα από τον ίδιο, για να μην επιστρέψει στην εποχή της... σαρδέλας, το νοικοκύρεμα που πρέπει να επιδείξει η διοίκηση, αλλά και τη θετική συμβολή που πρέπει να έχουν οι οπαδοί.
Όλα τα παραπάνω συνιστούν την απόλυτη αλήθεια σε ό,τι αφορά στην επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ, μετά τη φυγή δύο παικτών, όπως ο Κοντρέρας και ο Βιεϊρίνια, που έδιναν το κάτι παραπάνω στις θέσεις που αγωνίζονταν, αλλά και τη γενικότερη αποψίλωση του έμψυχου δυναμικού (ήδη πέντε ποδοσφαιριστές συνολικά αποτελούν παρελθόν), η οποία με τον τρόπο που έγινε μόνο θλίψη προκάλεσε στους φίλους της ομάδας.
Μέσα σε αυτή τη μελαγχολία των ημερών, λοιπόν, ο Μπόλονι επέλεξε -με τα λεγόμενά του, τουλάχιστον- να κρατήσει τη σημαία ψηλά. Τόνισε ότι η δουλειά θα συνεχίσει να γίνεται με νεαρούς και φερέλπιδες παίκτες και -κυρίως- με πρόγραμμα και στόχο. Αν έχει την απαραίτητη στήριξη από τη διοίκηση, αλλά και τον κόσμο, μπορεί και να πετύχει. Συμβόλαιο με την επιτυχία δεν έχει υπογράψει κανείς, όμως, αυτός δείχνει ότι θέλει να προσπαθήσει. Κι αυτό είναι το διά ταύτα των λεγομένων του, το οποίο πράγματι αφήνει μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον.
Το μεταίχμιο της διοίκησης
Σε ό,τι αφορά στη διοίκηση, τώρα, αυτή πραγματικά βρίσκεται στο μεταίχμιο της θητείας του. Ή, αν προτιμάτε, ο Θόδωρος Ζαγοράκης βρίσκεται στο μεταίχμιό του. Κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού! Ποτέ από τη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία του "Δικέφαλου" δεν βρέθηκε σε τέτοια θέση.
Ο επικεφαλής της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει μπροστά του δύσκολες καταστάσεις να επιλύσει. Και επιβάλλεται να μην κάνει κανένα λάθος, αν θέλει να κρατήσει την ομάδα στο επίπεδο που ο ίδιος την ανέβασε -έστω και με πολλές αστοχίες καταγεγραμμένες στο ενεργητικό του.
Πρέπει, λοιπόν, να πείσει την UEFA ότι ο σύλλογος θα αρχίσει να σβήνει τα χρέη του. Πρέπει να ρυθμίσει τα χρέη προς το δημόσιο, που εδώ και τέσσερα -και πλέον- χρόνια κατατρέχουν τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να βρει τρόπο, ώστε η ομάδα να έχει ένα αξιοπρεπές ρόστερ στη συνέχεια με χαμηλό κόστος. Τρία "πρέπει" , τα οποία δεν σηκώνουν την παραμικρή λάθος κίνηση.
Τίποτε από τα παραπάνω δεν είναι εύκολο να γίνει. Ίσα ίσα, το καθένα από τα παραπάνω είναι ένας μικρός άθλος από μόνος του. Τώρα, λοιπόν, καλείται ο Ζαγοράκης να αποδείξει ότι μπορεί να σηκώσει το μεγάλο βάρος της θέσης που κατέχει. Μαζί, καλούνται και όσοι είναι δίπλα του να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Οι οπαδοί όλα τα προηγούμενα χρόνια έδωσαν και χρόνο και χρήμα και στήριξη. Απλόχερα! Τώρα περιμένουν αποτελέσματα και όχι άλλες περήφανες πωλήσεις ή ανεξήγητες αποδεσμεύσεις, τύπου Βιτόλο.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: