Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ο Φερέιρα πέταξε δύο βαθμούς και ο Μαρκάνο χάρισε άλλους δύο!

Ο Μιχάλης Τσόχος σχολιάζει τα ματς των δυο "αιωνίων"

Ο Φερέιρα πέταξε δύο βαθμούς και ο Μαρκάνο χάρισε άλλους δύο
Και ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη με τον Ατρόμητο και ο Παναθηναϊκός με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, δεν ήταν καλοί. Με τη διαφορά ότι ο πρώτος πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, ο δεύτερος όχι. Η ζημιά μάλιστα για τον ΠΑΟ είναι διπλή αφού έχασε και τον Μπουμσόνγκ (για περίπου 40 ημέρες λένε οι πρώτες εκτιμήσεις), τη στιγμή μάλιστα που χάνει και τον Καντέ για το Κόπα Άφρικα.
Ο Παναθηναϊκός πάντως για να αφήσει δύο βαθμούς στο Αγρίνιο (παρεμπιπτόντως χαίρεσαι να βλέπεις ποδόσφαιρο από αυτό το πάντα γεμάτο και με εξαιρετική ατμόσφαιρα γήπεδο) εκτός από τον καλό Παναιτωλικό, «βοήθησε» και ο Φερέιρα. Το δικό του 4-6-0 κόντρα στον Παναιτωλικό θα το ζήλευε και ο Γκουαρντιόλα! Με σέντερ φορ τους Καραγκούνη, Κλέιτον, ο Πορτογάλος το παράκανε αφήνοντας τελείως άδεια την μεγάλη περιοχή του Παναιτωλικού. Αυτό δεν φάνηκε μόνο όταν έπαιζε με αυτούς, αλλά κυρίως όταν μπήκαν ο Πετρόπουλος και ο Τοτσέ και η άμυνα του Παναιτωλικού πραγματικά αισθάνθηκε πίεση και ας έπαιζε ο ΠΑΟ με 10 παίκτες. Η χρησιμοποίηση ενός εκ των δύο στο αρχικό σχήμα ήταν απαραίτητη από την αρχή του αγώνα και αυτό είναι ένα λάθος που μάλλον το κατάλαβε και ο Φερέιρα και δύσκολα θα το ξανακάνει.
Όσο για τον Ολυμπιακό, τα 20 πρώτα λεπτά του ματς με τον Ατρόμητο ήταν καλός. Από εκεί και πέρα ίσως και να έκανε την χειρότερη φετινή εντός έδρας εμφάνισή του, αλλά δεν το πλήρωσε χάρη στην κεφαλιά του Μαρκάνο. Ο Δώνης έχει κάθε λόγο να καμαρώνει για την ομάδα του, που έπαιξε με πάρα πολλές απουσίες, αλλά έστω και έτσι αποδείχτηκε απολύτως ανταγωνιστική.
Εκείνος πάντως που μπορεί να τρίβει τα χέρια του εκτός από τον Βαλβέρδε που πήρε τη νίκη είναι ο Σάντος. Ο Μανιάτης συνεχίζει να κάνει καταπληκτικά ματς ως αμυντικό χαφ, θέση στην οποία έχει τεράστιο πρόβλημα η Εθνική, ενώ και ο αριστερός μπακ Γιαννούλης κάνει παπάδες. Αν συνεχίσει έτσι ίσως πάρει και τον τίτλο του καλύτερου αριστερού μπακ του πρωταθλήματος από τον Χολέμπας.
Πηγή: sport-fm.gr
Τον τίτλο πάντως της ομάδας του πρώτου γύρου μοιράζονται Ατρόμητος και Ξάνθη. Ομάδες που και αποτελέσματα παίρνουν και σου αρέσει πολύ να της παρακολουθείς ως ουδέτερος. Για τον ΠΑΟΚ στη μετά Βιεϊρίνια εποχή θα τα πούμε προσεχώς, όπως και για τον Αρη που όσο δεν το καταλαβαίνει και εξακολουθεί να κοιτά τη βαθμολογία προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω, τόσο θα κινδυνεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: