Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Το απίστευτο βολ πλανέ του Καλαντζή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις 5 Ιανουαρίου 1994, αλλά στην ιστορία έμεινε το γκολ του Κρις Καλαντζή.

Το απίστευτο βολ πλανέ του Καλαντζή! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ένα μόλις χρόνο μετά την επεισοδιακή μετακίνησή του από την Παιανία στον Πειραιά, ο ομογενής εξ Αυστραλίας άσος οριζοντιώθηκε και πέτυχε με εκπληκτικό βολ πλανέ το ομορφότερο, ίσως, γκολ της καριέρας του.

Ένα ακόμα γκολ από τον Μηνά Χαντζίδη στο 66' έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό, ο οποίος έβρισκε εκείνα τα δύσκολα χρόνια τον τρόπο να κερδίζει τα ντέρμπι. Κι ας έμενε νωρίς εκτός διεκδίκησης του τίτλου.
Το γκολ του Σαραβάκου με ένα από τα κλασικά φάουλ που εκτελούσε, μείωσε το σκορ σε 1-2 στο 77', αλλά η πίεση του Παναθηναϊκού στα τελευταία λεπτά δεν έφερε αποτέλεσμα.

Με την ήττα αυτή ο Παναθηναϊκός έχασε έδαφος στο κυνήγι της ΑΕΚ στην κορυφή και λίγες εβδομάδες αργότερα έμελλε να χάσει οριστικά τη μάχη, στο μεταξύ τους ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-2
(77' Σαραβάκος - 45' Καλαντζής, 66' Χαντζίδης)

Παναθηναϊκός (Ίβιτσα Όσιμ): Βαντσικ, Καλιτζάκης (73' Καπουράνης), Ουζουνίδης, Μαυρίδης, Χριστοδούλου, Μαραγκός, Νιόπλιας (83' Φρατζέσκος), Αντωνίου, Μπορέλι, Βαζέχα, Σαραβάκος.

Ολυμπιακός (Κώστας Πολυχρονίου): Ράντος, Παχατουρίδης, Αμανατίδης, Καραταΐδης, Καραπιάλης, Χαντζίδης, Καλαντζής, Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης, Εστάι (86' Γκώνιας), Κρίστενσεν (81' Βαΐτσης).
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: