Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ναι μεν, αλλά… το ποδαρικό του νέου ΠΑΟΚ!!

Ναι μεν, ο ΠΑΟΚ - με το "καλημέρα" στη new era - ενέπνευσε ελπίδες! Φύσηξε άνεμος ενθουσιασμού πολλών μποφόρ.

Ναι μεν, αλλά… το ποδαρικό του νέου ΠΑΟΚ!
Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Η νέα εικόνα του και δη, στο ποδαρικό του 2012 ανάδειξε προοπτικές. Κι η απόδοση του (έστω κατά χρονικά διαστήματα) παρήγαγε αισιοδοξία αλλά… Οι άδειες κερκίδες της Τούμπας ήταν ένα μήνυμα δε! Πρέπει δε, να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη !
Οι φίλοι του «δικέφαλου» έστειλαν … χαιρετίσματα στην εξουσία της ΠΑΕ. Κι όταν ο Πάμπλο Κοντρέρας με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια … δύοντας στον ουρανό της Θεσσαλονίκης ράγισαν καρδιές. Όταν προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης με τον «αποχαιρετισμό στα όπλα» ο Χιλιανός κι ο Πορτογάλος … Τότε, Θοδωρής Ζαγοράκης και Ζήσης Βρύζας – φανταζόμαστε ότι – θα ήθελαν, να ανοίξει η γη και να τους καταπιεί. Για το … κατόρθωμα τους.
Είπαμε όμως: Ήταν αναγκαίο κακό. Το «κακό» δεν ενοχλεί τόσο, όσο ενοχλεί το «αναγκαίο». Για την διαμόρφωση αυτής της ανάγκης (να τρέφεται ο «δικέφαλος» από τις σάρκες του!) ακεραία φέρουν την ευθύνη πρόεδρος κι αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Για να ανατείλει ο ήλιος πάλι, στην Τούμπα θέλει δουλειά πολλή.
Στον αγώνα και πάλι …
Η αναζήτηση «αντι – Βιεϊρίνια» είναι μάλλον, ουτοπία. Είναι κι άτοπη κι άκαιρη αλλά κι απύθμενη μια τέτοια αναζήτηση. Ο Λάζλο Μπόλονι φαίνεται ώριμος και ρεαλιστής. Δεν φάνηκε λοιπόν, να κυνηγά χίμαιρες. Κι έκανε παιγνίδι χωρίς «τζόκερ». Έπραξε δε, το αυτονόητο. Κατά πως έλεγε κι ο Μέγας Ναπολέοντας: «Κάθε στρατηγός πολεμά με κάθε στρατιώτες που έχει». Ε, έτσι κι ο Ρουμάνος (με βαθιές μαγυάρικες ρίζες) συμπλήρωσε το «παζλ» του ΠΑΟΚ με τα διαθέσιμα υπόλοιπα του ρόστερ του.
Ήταν πάντως,, επιτυχής η επιλογή του με τον Στέφανο Αθανασιάδη να αιφνιδιάζει σε ρόλο δημιουργού! Με δική του ασίστ ο Βλάνταν Ίβιτς «άνοιξε» το σκορ (21ο λεπτό) με εκπληκτικό πλασέ. Οι πολλές εναλλαγές θέσεων μάλιστα, στην επίθεση του ΠΑΟΚ ήταν «κλειδί» το οποίο άνοιγε την άμυνα του Λεβαδειακού.
Σε μία από αυτές (49ο λεπτό) η μπάλα κατέληξε στον Στέφανο «τσαφ» Αθανασιάση. Κι αυτός; Τι «τσαφ» θα ήταν εάν δεν σκοράριζε σε χρόνο dt; Το 2-0 χαλάρωσε παίκτες και κόσμο. Ως εκ τούτου απόλαυσαν χωρίς άγχος τη νίκη – πηγή αισιοδοξίας για την αξιοπρεπή επιβίωση του. Μία νίκη η οποία μάλιστα. Άγγιξε τον θρίαμβο με τον 3-1 «δια ποδός» Στέφανου Αθανασιάδη. Είναι το 6ο γκολ του νεαρού διεθνούς φορ σε 11 αγώνες. Έτσι είναι ήδη 1ος σκόρερ του ΠΑΟΚ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Με μο μάλιστα 0, 55 γκολ/ αγώνα!
Όπως δε, αναφέραμε σήμερα στο θέμα – εδώ στο pamesports.gr - το οποίο προηγήθηκε της κριτικής του αγώνα ο κόσμος του ΠΑΟΚ καλείται, να στηρίξει την ελληνική του ομάδα. Και βέβαια, τη nouvelle vogue του. Μετά την είσοδο του Κώστα Σταφυλίδη στο 53ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έπαιζε με 8/11 ημεδαπούς παίκτες. Και με την είσοδο του Απόστολου Γιάννου (67ο λεπτό) έπαιζε με 9/11 !
Συμπέρασμα: Ουδέν κακόν (πώληση Βιεϊρίνια, παραχώρηση Κοντρέρας), αμιγές καλού (επιστροφή στις ρίζες …). Κάτι ήξεραν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Τι λέτε;
Ευοίωνη λοιπόν, εμφάνιση του ΠΑΟΚ. Με δυσοίωνη όμως, εικόνα στις κερκίδες της Τούμπας. Ναι, μεν γέννησαν ελπίδες οι παίκτες αλλά … Γέννησαν απελπισία οι φίλοι του «δικέφαλου»!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: