Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης πρέπει άμεσα να πάρει αποφάσεις

Η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης πρέπει άμεσα να πάρει αποφάσεις και την ευθύνη για μια κομβική επιλογή. Γράφει ο Αλέξης Τσαρούχας.

Πήγε γιατί έπρεπε να πάει
Εφόσον πιστεύει ότι ο Μίχαλ Πρόμπιερζ είναι ο προπονητής με τον οποίο θα πορευτεί και την επόμενη σεζόν, μπορεί από αύριο να ολοκληρώσει τις συζητήσεις για τις αποχωρήσεις τριών κεντρικών χαφ από το ρόστερ της, ικανοποιώντας το θέλημα του και συνεχίζοντας να χτίζει με τις υποδείξεις του το αγωνιστικό προφίλ.
Όμως και στην Κέρκυρα, όπως και σε όλα –πλην ενός, με τον Παναθηναϊκό που αποδεικνύεται «πυροτέχνημα»- τα φετινά ματς, το πρόβλημα στον άξονα δεν επέτρεψε στον Άρη να κάνει παρά μόνο μία φάση σε κάθε ημίχρονο.
Μια ομάδα με σοβαρό πρόβλημα στον άξονα δεν μπορεί να παίζει με δύο (και αριθμητικά και συνεχόμενα τους ίδιους) κεντρικούς χαφ. Και μάλιστα με δυο παίκτες που επανειλημμένα φάνηκε ότι δεν ταιριάζουν σαν δίδυμο.
Ο Παπαστεριανός φεύγει γιατί… ήταν άκεφος σε μερικές προπονήσεις. Ίσως και γιατί έκανε παρέα με τον Καστίγιο. Ο Πρίττας φεύγει γιατί δεν ταιριάζει στο πλάνο του προπονητή, αν και δεν υπήρξε κανένας πριν από αυτόν που να μην τον χρησιμοποιήσει. Υπάρχει και ο Πορτίγια στη λίστα των ανεπιθυμήτων.
Επειδή τα χρήματα δεν υπάρχουν, έτσι κι αλλιώς, για να αποζημιωθούν οι παίκτες που θα φύγουν και καθόλου βέβαιο δεν είναι ότι θα αποκτηθεί ένας έστω ακόμη, αν δεν μπορέσουν άμεσα να δώσουν λύση οι Γκαρσία και Βράνιες, η επιλογή της διοίκησης από αύριο δεν έχει να κάνει μόνο με το αν λύνονται ή όχι κάποια συμβόλαια, αλλά πόσο σίγουρη είναι πια –μετά από δυο μήνες- ότι έκανε σωστή επιλογή με τον Πολωνό.
Σήμερα ο Άρης ήταν βγαλμένος από ματς της έναρξης της σεζόν: Συνεχόμενο ροτέισον στα άκρα και παίκτες εκτός φυσικής θέσης στην αρχική ενδεκάδα και στο φινάλε... «ο ψηλός σέντερ φορ και γεμίζουμε»… Έναν Ουμπίδες έχει σήμερα να στηριχθεί δημιουργικά ο Άρης. Ποια λογική τον έχει καθηλώσει αριστερά; Για να μην θυμηθούμε ότι ο λόγος για τον οποίο ταξίδεψε με 40 πυρετό στην Κέρκυρα ο Καζναφέρης, ήταν να παίξει αριστερός μπακ.
Στην Κέρκυρα ο Άρης ήταν… γιατί έπρεπε να είναι. Ούτε προσωπικές μονομαχίες κέρδισε, ούτε πάθος έβγαλε, με εξαίρεση τις καθυστερήσεις, ούτε ξεκάθαρο πλάνο φανέρωσε. Η κατάσταση είναι το λιγότερο ανησυχητική.
Χρειάζονται μεταγραφές αλλά χρήματα δεν υπάρχουν. Τουλάχιστον, ας αποφασίσει ο Άρης πως θα διαχειριστεί τους παίκτες που έχει, για να μη γίνουν και χειρότερα τα πράγματα. Ο Ιανουάριος είναι πολύ κρίσιμος σε όλα τα επίπεδα, ένα – δυο παιχνίδια σαν το σημερινό ακόμη και ο πρώτος ορατός στόχος της ομάδας της Θεσσαλονίκης θα είναι να αποφύγει τις περιπέτειες…
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: