Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Μπόλονι-Μασάδο... σημειώσατε «1»

Το μεγάλο αυριανό ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη, θα φέρει εντιμέτωπους και δύο παλιούς... γνώριμους, που δεν είναι άλλοι απ' τους Λάσλο Μπόλονι και Μανουέλ Μασάδο.
Μπόλονι-Μασάδο... σημειώσατε «1»

Οι προπονητές των δύο «αιωνίων» της Θεσσαλονίκης είχαν βρεθεί αντιμέτωποι και όταν βρίσκονταν στην Πορτογαλία, πριν από μία δεκαετία. Ο νυν τεχνικός του ΠΑΟΚ βρισκόταν τότε στο «τιμόνι» της δυνατής Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, η οποία μάλιστα είχε στο δυναμικό της και τον αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο. Στον αντίποδα, ο προπονητής του Άρη καθόταν στον πάγκο της άσημης Μορεϊρένσε, που ήταν «νεοφώτιστη» στην κατηγορία.
Η πρώτη φορά που κοντραρίστηκαν ο Ρουμάνος με τον Πορτογάλο, ήταν στις 7 Οκτωβρίου του 2002 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, με την ομάδα του Μασάδο να υποκύπτει στην ανωτερότητα της αντιπάλου της, χάνοντας στη Λισσαβόνα με 3-0. Το παιχνίδι πάντως εκείνο προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και ο λόγος δε είναι άλλος άλλος απ' το γεγονός ότι έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Σπόρτινγκ ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σε ηλικία μόλις 17,5 ετών. Ένα αμούστακο παιδί (ούτε τώρα πάντως διακρίνεται για τη... γενιάδα του) πέτυχε στο 34' το δεύτερο τέρμα της ομάδας του με μία φανταστική ενέργεια, ενώ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα με κεφαλιά. Ταυτόχρονα έβαζε και τις βάσεις για να γίνει τη συνέχεια ένας απ' τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου.
Στο ματς του δευτέρου γύρου που έγινε στο γήπεδο της Μορεϊρένσε στις 24 Φεβρουαρίου του 2003, νικήτρια ήταν και πάλι η Σπόρτινγκ, χάριν στα τέρματα των Ζαρντέλ (11') και Μπέντο (62') κι ενώ προσωρινά είχε μειώσει για την ομάδα του Μασάδο ο Αρμάντο.
Για την ιστορία να πούμε ότι τελικά εκείνη τη χρονιά ο Λάσλο Μπόλονι είδε την... πόρτα της εξόδου απ' το σύλλογο της Λισσαβόνας, καθώς κρίθηκε ανεπιτυχής η πορεία της ομάδας του. Πως όχι άλλωστε,απ' τη στιγμή που τερμάτισε 3η και... καταϊδρωμένη, 27 μάλιστα βαθμούς πίσω απ' την Πόρτο του Μουρίνιο. Κολακευτικά ήταν αντίθετα τα σχόλια για τον νυν προπονητή του Άρη, που κράτησε την ομάδα του στην κατηγορία (τερμάτισε 12η), πετυχαίνοντας έτσι το μεγάλο της στόχο.
 πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: