Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Τα… φρόνιμα παιδιά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ- λειτουργικά κι οργανωτικά - είναι μία κλάση τουλάχιστον, πάνω από τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ κι Άρης !
Τα… φρόνιμα παιδιά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!
Γράφει ο Άρις Νικολάκης...
Συγκριτικά δε, τα δικά της προβλήματα (φυσικά και υφίστανται) υπολείπονται πολλών φάσεων των δεδομένων προβλημάτων των συγκεκριμένων ΠΑΕ. Ως εκ τούτου η εύρυθμος λειτουργία της διαμορφώνει θεωρητικά τουλάχιστον, καλύτερες συνθήκες παραγωγής αγωνιστικά …

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν μπόρεσε, να σφραγίσει εισιτήρια για τον αγώνα της με την ΠΑΕ ΟΦΗ. Έπιασε πάτο, με άλλα λόγια. Δεν όμως, και «κεραυνός εν αιθρία» η αδυναμία της αυτή. Όσο για τους υπεύθυνους της; Μην είδατε τον Παναή! Και δεν είναι ντροπή μόνον για μία μεγάλη ομάδα με τεράστιο κόσμο. Είναι ντροπή και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός των κολοσσιαίων επιχειρηματιών αναζητά αγωνιωδώς χρήματα για να συντηρήσει το δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εκεί όπου κατά κόρον δοξάστηκε και δόξασε την Ελλάδα! Την ώρα μάλιστα, κατά την οποία στην ποδιά των «πράσινων» σφάζονται – μ’ηνες τώρα - αραβικά παλικάρια.

Στην ΠΑΕ Άρης μένοντας χωρίς φορολογική ενημερότητα (ίσως κι ασφαλιστική;) έμειναν από μεταγραφές. Και δεν φταίει μόνον η Πολιτεία επειδή δεν τους τακτοποίησε τις εκκρεμότητες τους.Ποτέ στην ιστορία τους οι «κίτρινοι» δεν βρέθηκε σε τέτοια τραγική οικονομική κατάσταση. Ακόμη και στους δύο υποβιβασμούς της ΠΑΕ Άρης στην Β’ εθνική δεν δυστυχούσαν τόσο διοικητικά.

Και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ; Φορτωμένη οικονομικά προβλήματα κι αγκομαχώντας τραβά την ανηφόρα. Κινείται όμως. Λειτουργεί ! Πως και γιατί; Πολύ, πάρα πολύ απλά επειδή οι διοικούντες της (συμπεριλαμβάνετε κι ο Θοδωρής Ζαγοράκης βεβαίως., βεβαίως) ως φρονίμων παιδιά, μαγείρεψαν πριν πεινάσουν !

Ναι, δε λέμε: Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επέζησε τρώγοντας τις σάρκες της. Οι … υπερήφανες πωλήσεις και παραχωρήσεις επέτρεψαν, να συνεχίσει τη λειτουργία της. Να μην απειληθεί με «νοκ άουτ» από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και – το κυριότερο – να έχει καθαρό μυαλό σε κρίσιμες και δύσκολες αγωνιστικές περιόδους. Ως είναι αυτή την οποία διάγει τώρα. Οι άλλες ΠΑΕ; Οι διοικήσεις τους έμειναν με σταυρωμένα χέρια κι απαθείς. Κοιμούνται τώρα (εάν τους πιάνει ο ύπνος) όπως έστρωσαν …

Δεν δικαιούται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να καυχιέται για την διαφορά μιας τουλάχιστον, κλάσης ανωτερότητας των άλλων ΠΑΕ. Στα συγκεκριμένα θέματα , φυσικά. Και τούτο επειδή και για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ντροπή οι πωλήσεις και οι παραχωρήσεις περιουσιακών στοιχείων προς επιβίωση της. Καλώς ή κακώς όμως, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Έτσι σήμερα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν υποφέρει, όπως υποφέρουν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Παναθηναϊκός κι Άρης. Έχει διασφαλίσει – διοικητικά – τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για τις άλλες είναι ορατός σήμερα, ο κίνδυνος αποκλεισμού. Κι είναι πλέον, χαλαρότερη στην χάραξη κι εφαρμογή πλάνων οικονομικής εξυγίανσης.

Ας είναι καλά για όλα αυτά τα φρόνιμα παιδιά της. Αυτά τα οποία πάντως, χρεώνονται και το στίγμα των … υπερήφανων πωλήσεων και παραχωρήσεων.
Για να τα λέμε όλα!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: