Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ένα ακόμη συνηθισμένο ντέρμπι!!

Στην ειδική προετοιμασία του Άρη για το ντέρμπι της Κυριακής ο ΠΑΟΚ απαντά με... ύπνο και ξεκούραση. Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.
Ένα ακόμη συνηθισμένο ντέρμπι
Δεν χρειάζεται να είσαι οπαδός του ΠΑΟK ή του Άρη για να καταλάβεις τη διαφορά προσέγγισης του ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στις δύο ομάδες. Από τη μία, στον Άρη υπάρχει μία συντονισμενη προσπάθεια (από ΠΑΕ και οπαδούς) να μην πέσει τίποτα κάτω και να ασχοληθούν με το παραμικρό. Η αρχή έγινε με το θέμα της διαιτησίας πριν τον ορισμό του Σιδηρόπουλου, με τους τόνους να ανεβαίνουν μόλις έγιναν γνωστές οι επιλογές της ΚΕΔ. Μέχρι και το θέμα της ρύθμισης των οφειλών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς την εφορία έγινε μέρος της στρατηγικής των "κιτρίνων" που είναι προφανές ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα εύνοιας των πάντων υπέρ του ΠΑΟΚ και ταυτόχρονης αδικίας σε βάρος του Άρη.
Πώς απαντά η "ασπρόμαυρη"  πλευρά; Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ είναι τόσες πολλές και σημαντικές σε Ελλάδα και Ευρώπη που τον "αναγκάζουν" να ασχολείται με ουσιώδη ζητήματα και όχι με παιχνίδι εντυπώσεων στο οποίο αρέσκεται παραδοσιακά ο αντίπαλος του και συνήθως δεν οδηγεί πουθενά. Για τον Μπόλονι και τους παίκτες του το παιχνίδι της Κυριακής είναι ένα ακόμη ματς πρωταθλήματος, ντέρμπι μεν, αλλά σε καμία περίπτωση ο τελικός της χρονιάς, ο νυν υπέρ πάντων αγώνας.
Ο ΠΑΟΚ θέλει να κερδίσει πρωτίστως για να πάρει τους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή θέσης εκκίνησης στα πλέι οφ και δευτερευόντως για το πρεστίζ. Άλλωστε, δεν έχει να αποδείξει κάτι. Η συνολική παρουσία του ως ομάδα "απαντά" στην άνευ ουσίας συζήτηση για το ποιος είναι το... αφεντικό της πόλης. Λες και αυτός ο τίλος φένρει χρήματα ή γράφει χρυσές σελίδες στην ιστορία της ομάδας.
Η ρεβάνς με την Ουντινέζε λογικά θα επηρεάσει τα πλάνα Μπόλονι
Ο Μπόλονι θα κάνει το σχεδιασμό του, χωρίς να μπαίνει σ' αυτή την, χωρίς νόημα, λογική, λαμβάνοντας υπόψη μόνο τον παράγοντα "ρεβάνς με την Ουντινέζε". Ναι, αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος που θα επηρεάσει τις αποφάσεις του για το ντέρμπι της Κυριακής, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την επόμενη Πέμπτη  ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί και για περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ εξτρά έσοδα στα ταμεία του.
Το δικαίωμα να ελπίζει σ' αυτή την προοπτική το κατέκτησε με το 0-0 στο "Φρίουλι" και ας γκρινιάζουν ορισμένοι για την εμφάνιση της ομάδας. Εδώ που έφθασε ο ΠΑΟΚ μετρά η ουσία και όχι οι εντυπώσεις και αυτό το γνωρίζει καλύτερα απ΄ όλους ο Ρουμάνος τεχνικός.
Γι' αυτό και ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να ξοδέψει την Κυριακή περισσότερες δυνάμεις απ' όσες πρέπει. Θα αντιμετωπίσει τον Άρη ως ένα ακόμη αντίπαλο στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα αφήσει τους "κίτρινους" να ετοιμάζουν... πλάνο τελικού.       
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: