Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Κοίτα ποιoς μιλάει!!

Κοίτα ποιoς μιλάει!
Εδώ και δύο χρόνια οι δανειστές μας, με πρώτη και καλύτερη την Άγκελα Μέρκελ, μας κουνάνε το δάκτυλο για να μας δείξουν πόσο είμαστε άξιοι της τύχης μας, λόγω της γενικευμένης διαφθοράς και της αναξιοπιστίας που χαρακτηρίζει τη χώρα μας.


άρθρο του Γιώργου Κουβαρά
 
Προφανώς και η Μέρκελ, όπως και άλλοι Eυρωπαίοι ηγέτες, είναι επηρεασμένοι πρώτα από όλα από τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που κυκλοφορούσε στα σαλόνια της Ευρώπης και δήλωνε ότι «κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα».
Οι Γερμανοί πολιτικοί, όμως, θα έπρεπε να είναι οι τελευταίοι που κουνάνε το δάκτυλο, μια και η συμμετοχή τους στο μεγάλο πάρτυ της διαφθοράς στην Ελλάδα υπήρξε πρωταγωνιστική μέσω Siemens, Ferostaahl κ.τλ.
Θα έπρεπε, επίσης, να είναι οι τελευταίοι και για έναν ακόμη λόγο. Όπως δείχνει η παραίτηση του πρώτου πολίτη της Γερμανίας, του Προέδρου Βουλφ, η διαφθορά έχει αγγίξει και το Βερολίνο, σε όσο υψηλότερο επίπεδο γίνεται.
Ο Βουλφ αναγκάστηκε να παραιτηθεί, παρά την προσπάθεια της Μέρκελ να τον κρατήσει όρθιο, γιατί βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρότατης κριτικής που ξεκίνησε από τους όρους του στεγαστικού του δανείου και έφτασε να περιλαμβάνει το αληθές ή μη των κοινοβουλευτικών του δηλώσεων, τις διακοπές του και τις σχέσεις του με Γερμανούς επιχειρηματίες.
Μετά από όλα αυτά, μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια την Μέρκελ, τον Σόιμπλε, τον Ρέσλερ κι όλους τους άλλους κατηγόρους μας και να τους πούμε απλά: «Κοίτα ποιος μιλάει»…
πηγή: aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: