Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Αγώνες-φωτιά, ομάδα στα πρόθυρα κόπωσης!!

Ο Λάσλο Μπόλονι έχει να αντιμετωπίσει αύριο τον Aρη και την Πέμπτη την Ουντινέζε, αλλά οι λύσεις σε άμυνα και μεσαία γραμμή ολοένα και λιγοστεύουν περισσότερο. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Αγώνες-φωτιά, ομάδα στα πρόθυρα κόπωσης
Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα θετικό αποτέλεσμα εναντίον της Ουντινέζε στο «Φρίουλι», όμως έχει μπροστά του δύο αγώνες-φωτιά: τον πρώτο αύριο Κυριακή εναντίον τού όχι και τόσο συμπαθούς Αρη στην Τούμπα και την Πέμπτη τη ρεβάνς της λευκής ισοπαλίας του Ούντινε.
Ο Λάσλο Μπόλονι βλέπει τον Φωτάκη εκτός μάχης και για τους δύο αγώνες, αφού τον είχε δηλώσει με στόχο να εκτίσει την ποινή μίας αγωνιστικής λόγω καρτών εναντίον του Αρη, υπολογίζοντας όμως πως θα έχει στη διάθεσή του τον Βλάνταν Ιβιτς, ο οποίος όμως χάθηκε στη μάχη της Κρήτης.
Η δεύτερη κάρτα που δέχτηκε στην Ευρώπη ο Καλαματιανός τον στερεί και από τη ρεβάνς, άρα ο Μπόλονι μένει με τους Γκαρσία, Λαζάρ, Μπαλάφα, Τσουκαλά, ενώ ο μπαλαντέρ της συγκεκριμένης ιστορίας ονομάζεται Απόστολος Γιάννου. Ο Μπόλονι έμπασε στην ομάδα τον νεαρό ομογενή σε έναν ρόλο αντί Φωτάκη ή αντι-Ιβιτς, με αποτέλεσμα να υπάρχει σήμερα το ενδεχόμενο να καλύψει το κενό του Καλαματιανού.
Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται πως ο Μπόλονι θα παίξει με τριάδα Μπαλάφα - Γκαρσία και δεκάρι τον Λαζάρ, όμως ξεχνούν πως όταν ο Ρουμάνος έπαιξε πιο μπροστά από τους δύο κόφτες, στον εντός έδρας αγώνα με την Καρπάτι, ήταν επιεικώς τραγικός. Τα χαρακτηριστικά του Γιάννου, μάλλον αγγίζουν περισσότερο αυτά του Φωτάκη. Είναι ξεκάθαρα πιο αθλητικός από τους υπόλοιπους μνηστήρες, είναι σχετικά γρήγορος, έχει καλή πάσα και τεχνική, ενώ έχει δύναμη και βέβαια κίνητρο.
Ο πρώτος αγώνας της δυάδας, αυτός εναντίον του Αρη, δίνει στον Μπόλονι την ευκαιρία να δοκιμάσει τον νεαρό ομογενή σε ρόλο αντι-Φωτάκη, έτσι ώστε να μετρήσει τη συμπεριφορά του για τα πιο δύσκολα, τη ρεβάνς δηλαδή της λευκής ισοπαλίας του «Φρίουλι». Από κει και πέρα, η αντικατάσταση του Γιώργου Φωτάκη δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ρουμάνος. Η κόπωση αρχίζει και λυγίζει την ομάδα του, και ο τεχνικός των Ασπρόμαυρων έχει πλέον απειροελάχιστες επιλογές στο ρόστερ.
Είναι πασιφανές πως ο Πάμπλο Γκαρσία είναι κουρασμένος και δεν μπορεί να αποδώσει στις γνωστές του σταθερές. Σίγουρα μια ανάσα την Κυριακή θα ήταν εποικοδομητική, αλλά ο Ουρουγουανός δεν θέλει να χάνει παιχνίδια σαν αυτό που έρχεται. Η δυάδα Μπαλάφα - Λαζάρ έχει ορθολογισμό αν και ουδέποτε έπαιξαν οι δυο τους μαζί.
Μικροπροβλήματα κόπωσης έχουν και δύο παλικάρια της άμυνας, ο Μίρο Σνάουτσνερ και ο Μπρούνο Τσιρίλο. Επαιξαν δύο σερί αγώνες προερχόμενοι από τραυματισμό, τα χρόνια πέρασαν και οι πόνοι είναι δεδομένοι. Και οι δύο χρειάζονται ειδική διαχείριση και ο Μπόλονι το γνωρίζει καλά αυτό.
Ο Λάσλο Μπόλονι είναι υποχρεωμένος για ακόμη μία φορά να πειραματιστεί εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά όπως και να ’χει, η πρόκληση της παρουσίας του ΠΑΟΚ στους 16 του Europa League –εκεί όπου θα συναντήσει καλές ομάδες οι οποίες σίγουρα όμως δεν αποτελούν φόβητρο, όπως η Αλκμααρ και η Αντερλεχτ– δεν παρουσιάζεται κάθε μέρα.
Ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει στην πηγή αλλά έχει ξεμείνει από… ποτήρια, όμως έχει ενδιαφέρον να δούμε αν την τελευταία στιγμή ο πανούργος Ρουμάνος κάνει την κίνηση ματ.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: