Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Πιστός στο ραντεβού!!

Πιστός στο ραντεβού
Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πρώτος τσέκαρε το εισιτήριο του για το αναμενόμενο ραντεβού των «αιωνίων» στο τελικό του Κυπέλλου. Οι «πράσινοι» συνέτριψαν στο ΟΑΚΑ την Καβάλα με 90-51, στο μεταξύ τους νοκ άουτ παιχνίδι της ημιτελικής φάσης και πλέον περιμένουν τον νικητή του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ που θα διεξαχθεί το Σάββατο. Ενέργεια και διάθεση στο παρκέ έδειξαν οι παίκτες του Ομπράντοβιτς που δεν χαλάρωσαν ακόμα και όταν η ομάδα τους προηγούταν με 30 πόντους.

Διαμαντίδης, Βουγιούκας και Λόγκαν οι κορυφαίοι για το «τριφύλλι». Σε όλους τους παίκτες έδωσε χρόνο συμμετοχής ο Σέρβος τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας και όλοι τους σκόραραν.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκε με 7-2 όμως στη συνέχεια αδράνησε επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να τρέξουν σερί 7-0 και να προηγηθούν με 7-9. Εκεί ανέλαβε δράση ο Διαμαντίδης. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» με πέντε συνεχόμενους πόντους του έδωσε το σύνθημα για αντεπίθεση, ενώ παράλληλα έθεσε εκτός μάχης τον Ο’ Μπράιαντ κερδίζοντας το τρίτο του φάουλ. Οι «πράσινοι» πίεσαν, δεν υποτίμησαν τους αντιπάλους τους, κυνήγησαν τα ριμπάουντ, κράτησαν την Καβάλα στο «9» και με 15 αναπάντητους πόντους ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο με +13 (22-9).

Ανάλογη ήταν η συνέχεια και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Το μόνο που άλλαξε ήταν ο πρωταγωνιστής. Ο Ντέιβιντ Λόγκαν είχε κέφια στην επίθεση αλλά και στην άμυνα. Έκλεψε μπάλες, πέτυχε μακρινά σου και πρόσφερε θέαμα φτάνοντας τη διαφορά στους 20 πόντους (31-11). Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί. Συνέχισαν να αγωνίζονται με την ίδια ενέργεια παρότι το σκορ είχε ξεφύγει. Ο Πατ Καλάθης μάλιστα έστειλε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή στο πρώτο μέρος (+24 35-11) για να ολοκληρωθεί τελικά το ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό στο +21 46-25.

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς μπήκαν μουδιασμένα στο τρίτο δεκάλεπτο και χρειάστηκαν περισσότερα από δύο λεπτά για να σκοράρουν. Ωστόσο το κενό τους δεν το εκμεταλλεύτηκε η Καβάλα που σε αυτό το διάστημα πέτυχε μόλις ένα καλάθι (46-27). Οι γηπεδούχοι πάντως δεν άργησαν να βρουν τα πατήματα τους εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 34 πόντους (64-30). Μάλιστα αυτή η άνεση επέτρεψε στον Σέρβο κόουτς να πειραματιστεί στο παρκέ ενόψει του παιχνιδιού με την Αρμάνι Μιλάνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αλλαγή ολόκληρης πεντάδας. Ακόμα και με 35 προηγήθηκαν οι «πράσινοι» (68-33) με την περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 70-36.

Διαδικαστικού χαρακτήρα τα τελευταία δέκα λεπτά με τους γηπεδούχους να ξεφεύγουν ακόμα και με 40 πόντους (84-44). Άναψαν τα αίματα πέντε λεπτά πριν το τέλος όταν ο Βουγιούκας σε φάουλ του Ο’ Μπράιαντ πέταξε την μπάλα στον Αμερικανό. Οι διαιτητές απέβαλαν με ντισκαλιφιέ και τους δύο παίκτες που αποχώρησαν από το παρκέ. 90-51 το τελικό σκορ με τους «πράσινους» να παίρνουν περισσότερο από εύκολα την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Τα δεκάλεπτα: 22-9, 46-25, 70-36, 90-51


Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Κυρίτσης 1, Καϊμακόγλου 9 (1), Μάριτς 8 (7 ριμπάουντ) Περπέρογλου 2 (3 κλεψίματα), Γιασικεβίτσιους 3 (1), Λόγκαν 14 (2), Σάτο 7 (7 ριμπάουντ), Καλάθης Π. 10, Τσαρτσαρής 2 (4 κλεψίματα), Διαμαντίδης 11 (3), Βουγιούκας 13 (5 ριμπάουντ), Καλάθης Ν. 10 (4 ασίστ)

Καβάλα (Πρίφτης): Καραποστόλου 12 (3), Σίμτσακ, Αράπης, Αγγελόπουλος 6, Ο’ Μπράιαντ 6 (10 ριμπάουντ), Τέιλορ 9, Στεφανίδης 13 (3 κλεψίματα), Γεωργάκης, Κοστόφ 5.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: