Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Save Our Season, Arsene!!

Save Our Season, Arsene!
Μετά το Λιγκ Καπ, το πρωτάθλημα, στο οποίο είναι 17 βαθμούς πίσω, το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου για να συνεχίσει θα πρέπει να κάνει επική ανατροπή, η Άρσεναλ χάνει και το Κύπελλο. Οι «κανονιέρηδες» γνώρισαν την ήττα από τη Σάντερλαντ με σκορ 2-0 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του θεσμού.
«Καζάνι που βράζει» ο σύλλογος του Λονδίνου, με τους οπαδούς του να αποδοκιμάζουν τον Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Φλεβάρης του 2011 αποτελεί …οδηγό και για το φετινό, αφού οι «κανονιέρηδες» ακολουθούν το παράδειγμα, με τον περυσινό χαμένο τελικό του Λιγκ Καπ και τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Σειρά πήρε ο αποκλεισμός από το Κύπελλο, αφού η Σάντερλαντ κατάφερε -με αρκετή δόση τύχης- να επικρατήσει με 2-0 και να κάνει το κλίμα στο εσωτερικό της Άρσεναλ ακόμη πιο βαρύ.

Ο Αρσέν Βενγκέρ δέχεται τα πυρά των βρετανικών Μέσων, ενώ και οι φίλοι της ομάδας του τον αποδοκίμασαν έντονα στο «Στάδιο του Φωτός». Πλέον, οι «κανονιέρηδες» στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο πρωτάθλημα για να …σώσουν ότι σώζεται από τη σεζόν, αφού και στο Τσάμπιονς Λιγκ, γνώρισαν την ήττα με 4-0 από τη Μίλαν.

Α’ Ημίχρονο

Ο Μίκελ Αρτέτα σε άλλο γήπεδο, και το κέντρο της Άρσεναλ παραδομένο στις ορέξεις της Σάντερλαντ. Ο Βενγκέρ τράβηξε πιο πίσω τον Ισπανό άσο, με αποτέλεσμα να πέφτει πάνω στους μέσους των «μαυρόγατων», οι οποίοι έκλειναν μαεστρικά τους διαδρόμους προς την εστία τους. Η Άρσεναλ δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις και αν εξαιρέσει κανείς την αρχή του αγώνα δεν απείλησε τον Μινολέτ.

Οι Λονδρέζοι είχαν φλύαρη υπεροχή και κατοχή της μπάλας, ενώ η Σάντερλαντ ήταν απειλητική όσες φορές έκλεψε την μπάλα, μετά την πίεση που ασκούσε. Στο 40’, ο Ρίτσαρσον έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους, με ωραία προσπάθεια, και έβαλε την Άρσεναλ σε θέση κυνηγού

Β’ Ημίχρονο

Τα όσα είπε ο Βενγκέρ στα αποδυτήρια έπιασαν τόπο, αλλά μόνο όσον αφορά στην κατοχή μπάλας, την οποία η Άρσεναλ αύξησε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Σάντερλαντ έδειχνε ότι μπορούσε ανά πάσα στιγμή να περάσει στην επίθεση και έσφιξε ακόμη περισσότερο την άμυνά της, μην επιτρέποντας στην Άρσεναλ να κάνει τη μεγάλη φάση. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι τα τελευταία λεπτά θα ήταν γεμάτα σασπένς, ο Άλεξ Τσάμπερλεϊν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και τη Σάντερλαντ στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Σάντερλαντ: Μινολέτ - Μπάρντσλεϊ, Ο’ Σέι, Τέρνερ, Ρίτσαρσον - Λάρσον, Κάτερμολ, Γκάρντνερ, Κόλμπακ - ΜακΚλιν, Σεσενιό

Άρσεναλ: Φαμπιάνσκι - Σανιά, Τζουρού, Βερμάελεν, Κοκελέν (Σκιλασί 10’΄/ Ροζίτσκι 53’) - Σονγκ, Ράμσεϊ (Γουόλκοτ 53’), Αρτέτα - Τσάμπερλεϊμ, Φαν Πέρσι, Ζερβίνιο

Αναλυτικά τα παιχνίδια της φάσης των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας:

Σάββατο 18/2

Τσέλσι – Μπέρμιγχαμ 1-1
(62’ Στάριτζ – 20’ Μέρφι)

Έβερτον – Μπλάκπουλ 2-0
(1’ Ντρέντε, 6’ Στρακουαλούρσι)

Νόριτς – Λέστερ 1-2
(23’ Χούλαχαν – 5’ Λέτζερ, 71’ Νιούτζεντ)

Μίλγουολ – Μπόλτον 0-2
(4’ Μιγιάκι, 59’ Ενγκόγκ)

Σάντερλαντ – Άρσεναλ 2-0
(40’ Ρίτσαρντσον, 78’ αυτ. Τσάμπερλεϊν)

Κυριακή 19/2

Κρόουλι – Στόουκ (14:00)
Στίβενεϊτζ – Τότεναμ (16:00)
Λίβερπουλ – Μπράιτον (18:30)

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: