Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

«Επιπλέον κίνητρο η… κόντρα ατμόσφαιρα»

«Επιπλέον κίνητρο η… κόντρα ατμόσφαιρα»
Κάθε άλλο παρά φοβισμένος από το κλίμα που θα συναντήσει στην Τούμπα δεν μοιάζει ο Νοέ Ακόστα.

Μιλώντας στη Nova, ο Ισπανός άσος φαίνεται να έχει αντιληφθεί πλήρως τις ιδιαιτερότητες ενός ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη και δη στην έδρα του «Δικέφαλου του Βορρά».

«Αυτή η κόντρα ατμόσφαιρα που θα βρούμε, να μας δώσει επιπλέον κίνητρο για τη νίκη», τονίζει.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Για μας είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Στη τροχιά που βρίσκεται η ομάδα, χρειάζεται βαθμούς. Θα είναι, λοιπόν, ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για το οποίο η ομάδα προετοιμάστηκε κατάλληλα για να πετύχει το στόχο της».

Για το πώς προετοιμάστηκαν γι’ αυτό στον Αρη: «Ακολουθούμε πάντοτε τις οδηγίες του προπονητή. Προετοιμαζόμαστε με τον ίδιο δυνατό και σκληρό τρόπο για να αντιμετωπίσουμε τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Από εκεί και πέρα σίγουρα και ο προπονητής καταλαβαίνει τις ιδιαιτερότητες ενός παιχνιδιού σαν κι αυτό, ενός ντέρμπι και προετοιμάζει κάποια πιο εξειδικευμένα πράγματα στη προπόνηση πάνω στα οποία δουλεύουμε».

Για το πώς μπορούν να επηρεάσουν τον αντίπαλο οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις: «Δεν μας φοβίζει ιδιαίτερα το αποτέλεσμα αυτό. Γνωρίζουμε καλά τον αντίπαλό μας, έχει μια καλή ομάδα και βρίσκεται σε μια καλή στιγμή. Εμείς από την πλευρά μας ίσως θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε την κόπωση που θα έχουνε από αυτό το παιχνίδι και από το ταξίδι της επιστροφής. Αν και νομίζω πως στα ντέρμπι, όλα αυτά μένουνε έξω. Εμείς είμαστε έτοιμοι για το 100%, το ίδιο νομίζω και οι αντίπαλοι και πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι».

Για το τι κλίμα περιμένει στην Τούμπα: «Εχουμε συζητήσει κυρίως για το κλίμα που επικρατεί στο γήπεδο. Ετσι όπως έζησα το Αρης - ΠΑΟΚ στο ' Βικελίδης' όπου τα πράγματα ήταν εξαιρετικά, έτσι μου είπαν πως και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ προσπαθούν να παροτρύνουν τη δική τους ομάδα. Από εκεί και πέρα όλο αυτό καμιά φορά, μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σου κι εμείς αυτό θα προσπαθήσουμε. Αυτή την κόντρα ατμόσφαιρα που θα βρούμε, να μας δώσει επιπλέον κίνητρο για τη νίκη».

Για το ενδεχόμενο να συνεχίσει να βρίσκει δίχτυα: «Είναι όμορφο συναίσθημα να πετυχαίνεις γκολ, πόσο μάλλον να πετυχαίνεις γκολ σ’ ένα τέτοιο ντέρμπι. Το σημαντικό όμως είναι να νικήσει η ομάδα. Επομένως ας κερδίσουμε κι ας σκοράρει κάποιος άλλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: