Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Στο… μάτι του κυκλώνα ο Γουόλκοτ!

Στο… μάτι του κυκλώνα ο Γουόλκοτ
Οι μήνες που διανύουμε μέχρι το καλοκαίρι, δεν αποκλείεται να είναι οι τελευταίοι της θητείας του Θίο Γουόλκοτ στην Άρσεναλ! Ο νεαρός άσος έχει βρεθεί στο… μάτι του κυκλώνα έπειτα από τα φετινά συνεχή σκαμπανεβάσματα στην πορεία της Άρσεναλ και όχι άδικα, βάσει των αριθμών και της φετινής του επίδοσης.

Οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται πλέον με το… ενάμιση πόδι έξω από το Τσάμπιονς Λιγκ, στο πρωτάθλημα επέστρεψαν στην πρώτη τετράδα αλλά θα δώσουν μεγάλη «μάχη» για να κρατηθούν εκεί και τους έχει μείνει επιπλέον το Κύπελλο Αγγλίας, έχοντας προκριθεί στη φάση των «16».
Μετά την απογοητευτική εμφάνιση κόντρα στη Μίλαν στο «Σαν Σίρο», το βράδυ της Τετάρτης και την «τεσσάρα» από τους Ιταλούς, πολλοί από τους ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ έχουν… «στολιστεί» από τον Τύπο, τους οπαδούς και τους βετεράνους ποδοσφαιριστές της ομάδας.
Βάσει του ρεπορτάζ, αυτοί που φέρονται να βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου από τον λονδρέζικο σύλλογο το προσεχές καλοκαίρι είναι οι Αρσάβιν, Ροζίτσκι, Σαμάκ, Σκιλασί, Μπέντνερ, Βέλα, Ντενίλσον και Αλμούνια. Μέσα σε όλους, φυσικά και ο Θίο Γουόλκοτ!
Μπορεί ο Άγγλος χαφ αυτή τη στιγμή να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της Άρσεναλ και να είναι ο άνθρωπος που έχει «σερβίρει» τα περισσότερα γκολ στον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, αλλά ο τομέας των ασίστ ίσως είναι ο μοναδικός που πρέπει να παρηγορεί τον ποδοσφαιριστή.
Ο Γουόλκοτ έχει δώσει 13 φορές την ευκαιρία στον Ολλανδό επιθετικό να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, ξεπερνώντας ακόμη και τον Ντένις Μπέργκαμπ που είχε δώσει 11 ασίστ στον Τιερί Ανρί! Αυτό φαίνεται ότι είναι το μοναδικό καλό όμως, γιατί όλα τα υπόλοιπα είναι… κατηφορικά!
Ξεκινάμε από το «ένας εναντίον ενός». Αν και ο Γουόλκοτ είναι ταχύτατος και μπορεί να κάνει αμέτρητες κούρσες, όταν βρίσκει αντίπαλο μπροστά του, συνήθως… «κομπλάρει». Το ποσοστό των 35% της επιτυχίας που είναι το πέμπτο μικρότερο ποσοστό ποδοσφαιριστή που έχει δοκιμάσει περισσότερες από 20 ντρίμπλες, αποδεικνύει του λόγους το αληθές. Συνεχίζουμε με το… ένστικτο του σκόρερ. Και σε αυτό, τα 3 γκολ κάθε 627 λεπτά δεν είναι αρκετά για μια ομάδα του επιπέδου και των αναγκών της Άρσεναλ. Κάτι που σημαίνει ότι η γραμμή κρούσης του συλλόγου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να στηριχτεί πάνω του.
Το ποσοστό, δε, των επιτυχημένων σουτ ανέρχεται στο 53,5% ενώ οι προσπάθειες που καταλήγουν στα δίχτυα είναι μόλις στο 7%.

 
πηγή: england365.gr!

Δεν υπάρχουν σχόλια: