Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΑΕΚ τους χάνεις!!

ΑΕΚ τους χάνεις!
Πολλές ευρωπαϊκές ομάδες «κοιτάζουν» παίκτες της ΑΕΚ. Κι αν ο Κώστας Μανωλάς είναι η αφορμή της Έβερτον, υπάρχουν κι άλλοι που χάνονται και αρκετοί που χάθηκαν και «πετάνε» αλλού…

Σύλλογοι της Ευρώπης έχουν στείλει και συνεχίζουν να στέλνουν σκάουτερ για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιριστές της Ένωσης, η οποία τα τελευταία χρόνια βλέπει όλο και περισσότερους άσους της να φεύγουν και να μεσουρανούν αλλού, ενώ η ίδια αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά προβλήματα.
 
Συγκεκριμένα, Μαρσέιγ, Τορίνο, Βασιλεία, Τζένοα και Έβερτον είναι από τις ομάδες που… πολιορκούν ποδοσφαιριστές της Ένωσης, καθώς έχουν ενημερώσει κατά καιρούς πως θα στείλουν εκπροσώπους σε αγώνες των «κιτρινόμαυρων» στο ΟΑΚΑ.
 
Το sday.gr παρουσιάζει χαρακτηριστικές περιπτώσεις παικτών της ΑΕΚ που χάθηκαν και εντυπωσιάζουν αλλού, ενώ θα μπορούσαν να είχαν μείνει και να δημιουργήσουν μια ΑΕΚ που θα είναι πρωταγωνίστρια στην Σούπερ Λίγκα:
 
Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Έκανε το ξεπέταγμα στα χέρια του Λορένθο Σέρα Φερέρ, ο οποίος τον προώθησε σε θέση βασικού πριν καλά καλά γίνει 20 χρονών. Η Τζένοα τον πίστεψε και τον απέκτησε. Πέρασε και από τη Μίλαν, ενώ πλέον η Βέρντερ Βρέμης έχει στα σκαριά την αγορά του από τη Τζένοα, καθώς έχει μείνει πλήρως ικανοποιημένη από την απόδοσή του τη φετινή χρονιά στα μετόπισθεν.
 
Διονύσης Χιώτης, Γκουστάβο Μαντούκα και Σάνελ Γιάχιτς ζουν το όνειρό τους στον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος εντυπωσιάζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και οι δύο υπήρξαν παίκτες της ΑΕΚ, στην οποία δέχθηκαν κριτική για την απόδοσή τους κατά καιρούς, αλλά δίνουν απαντήσεις στην Κύπρο, παίρνοντας μεγάλο χρόνο συμμετοχής.
 
Μπρούνο Τσιρίλο και Βλάνταν Ίβιτς ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα για την ΑΕΚ το 2005, όταν τεχνικός διευθυντής της Ένωσης ήταν ο Ίλια Ίβιτς, αλλά πλέον και οι δύο συνεχίζουν στον ΠΑΟΚ, αποτελώντας βασικά στελέχη του συγκροτήματος του Λάζλο Μπόλονι.
 
Για τον Παναγιώτη Κονέ έγινε… ολόκληρη φασαρία με τον Ολυμπιακό, στου οποίου τις ακαδημίες είχε ξεκινήσει την καριέρα του. Τελικώς, έπαιξε στην ΑΕΚ, όπως ήταν και η επιθυμία του, αλλά αποχώρησε ως ελεύθερος για τον Ηρακλή το 2008. Πλέον, είναι στην Ιταλία, όπου αγωνίζεται ως δανεικός στην Μπολόνια από την Μπρέσια και βρίσκεται και στις επιλογές του Φερνάντο Σάντος για την Εθνική ομάδα.
 
Βαγγέλης Μόρας, Παντελής Καπετάνος και Βασίλης Πλιάτσικας έδειξαν καλά στοιχεία στην ΑΕΚ και κλήθηκαν και στην Εθνική ομάδα από τον Φερνάντο Σάντος. Και οι τρεις ακολούθησαν τον δρόμο του εξωτερικού. Ο πρώτος από την Ιταλία και την Μπολόνια στην Αγγλία για την Σουόνσι και πίσω στην Ιταλία για την Τσεζένα, ενώ ο τρίτος βρήκε την Ιθάκη του στη Ρουμανία, όπου πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις αρχικά με τη φανέλα της Στεάουα Βουκουρεστίου και πλέον με αυτή της Κλουζ. Ο τρίτος είναι δανεικός από την Σάλκε στην Ντούισμπουργκ, ενώ έχει κληθεί και στην Εθνική ομάδα μετά τη φυγή του από την ΑΕΚ.
 
Ο Ίσμαελ Μπλάνκο και ο Νάτσο Σκόκο αποτέλεσαν σημαίες τις ΑΕΚ μόλις έναν χρόνο πριν. Οι δύο Αργεντινοί είχαν λατρευτεί για το ταπεραμέντο τους. Ο πρώτος έβαζε τα γκολ με τη… σέσουλα, ενώ ο δεύτερος έκανε άνω κάτω τις αντίπαλες άμυνες με τις ντρίπλες του, ανοίγοντας χώρους για τους συμπαίκτες του. Πλέον, ο πρώτος βρίσκεται στην μεξικάνικη Σαν Λουίς και ο δεύτερος στην Αλ Αΐν στο Άμπου Ντάμπι. Μπορεί να μην είναι σε καλύτερες ομάδες, αλλά η αξία τους είναι αδιαμφισβήτητη και θα μπορούσαν να είχαν μείνει.
 
Ο Ράφικ Τζεμπούρ πρόσφερε πολλά στην ΑΕΚ, αλλά μια σύγκρουσή του με τον Μανόλο Χιμένεθ τον έφεραν στην πόρτα της εξόδου και μάλιστα ως ελεύθερος τον Ιανουάριο του 2011. Πλέον είναι από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού και από τους πρωταγωνιστές της Σούπερ Λίγκας.
 
Ο Σωτήρης Κυργιάκος επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από τη φυγή του από τον Παναθηναϊκό για την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2008. Έναν χρόνο μετά τον ζήτησε η Λίβερπουλ και συνέχισε ξανά την καριέρα του στο εξωτερικό. Πλέον είναι στη Γερμανία και την Βόλφσμπουργκ, έχοντας σημαντική καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: