Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ο πρώτος… διδάξας (video)

Ο πρώτος… διδάξας (video)
Η αδυναμία της ΑΕΚ να σφραγίσει τα εισιτήρια του αγώνα με τον ΟΦΗ, μας θύμισε τον πρώτο… διδάξαντα, που ήταν ο Πανιώνιος, το 1989.
Οι συνέπειες της κακοδιαχείρισης των οικονομικών επί προεδρίας Αβραάμ Μοβσεσιάν, ενός… ουρανοκατέβατου επιχειρηματία που βρέθηκε στη Νέα Σμύρνη με τις πλάτες του Γιώργου Κοσκωτά, φάνηκαν προς το τέλος εκείνης της περιόδου. Η ΠΑΕ αδυνατούσε να καλύψει ακόμα και τις πιο βασικές υποχρεώσεις της και οι παίκτες πάλευαν μόνοι τους, χωρίς να έχουν πάρει δραχμή επί μήνες.
 
Το αποκορύφωμα ήρθε όταν η διοίκηση Γιοβά (ο άνθρωπος που άφησε πίσω του ο Μοβσεσιάν για να κάνει -στα λόγια!- τον πρόεδρο) δεν μπόρεσε να σφραγίσει τα εισιτήρια του εντός έδρας αγώνα της 2ας Απριλίου 1989 με αντίπαλο τον Εθνικό, λόγω αδυναμίας καταβολής του ποσού των 5.000.000 δρχ. στην Εφορία. Ο αγώνας όμως δεν αναβλήθηκε (όπως αποφάσισε χθες η ΓΓΑ για την περίπτωση του ΑΕΚ - ΟΦΗ) ούτε διεξήχθη με κλειστές τις πόρτες. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό, το οποίο συνέρευσε στο γήπεδο για να δει ποδόσφαιρο. Σχεδόν 9.000 φίλαθλοι κατέκλυσαν τις κερκίδες, τη στιγμή που στα προηγούμενα ματς ο Πανιώνιος δεν έκοβε περισσότερα από 5.000 εισιτήρια σε τέτοιου βεληνεκούς ματς!
 
Τελικά ο Πανιώνιος νίκησε με 3-1 τον Εθνικό σε έναν αγώνα που έμεινε στην ιστορία και για γεγονότα που συνέβησαν εντός αγωνιστικού χώρου. Όχι τόσο για το το χατ τρικ του εικονιζόμενου Θόδωρου Ζάκκα, αλλά για το γεγονός ότι ο τερματοφύλακας των «κυανέρυθρων», Θεολόγης Παπαδόπουλος, απέκρουσε δύο πέναλτι (του Χοϊνάτσκι και του Γεωργάρα)! Τα χαμένα πέναλτι ήταν τρία συνολικά, μια και νωρίτερα ο Δημήτρης Δοξάκης είχε πει «όχι» στον Θωμά Μαύρο.
 
 
πηγή: sday.gr

Διαβάστε το θέμα στο sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: