Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Μια τυπική διαδικασία…!!

Μια τυπική διαδικασία…
Τέτοια αποδείχθηκε η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να πατήσουν το γκάζι νίκησαν 87-52 τον «δικέφαλο» του Βορρά και προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό που θα γίνει στις 10 Μαρτίου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αυτή θα είναι η πέμπτη συνεχόμενη φορά που οι «αιώνιοι» θα τεθούν αντιμέτωποι με φόντο την κατάκτηση του συγκεκριμένου τροπαίου.

Για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ευχάριστη έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί η εμφάνιση του Μάρκο Κέσελ που σημείωσε 10 πόντους και είχε καλή παρουσία και στην άμυνα ενώ κορυφαίοι ήταν Γκετσεβίτσιους (16 π), Παπανικολάου (13 π) και Σλούκας (11 π).

Από την άλλη μεριά, για τον ΠΑΟΚ διασώθηκαν Καλαμπόκης (15 π) και Καλλές (13 π). Στα αξιοσημείωτα η… μπλούζα του Παναγιώτη Αγγελόπουλου που θυμήθηκε τον Ψαριανό… αλλά και η επιστροφή του Λάζαρου Παπαδόπουλου μετά τον τραυματισμό του.

Στα δυσάρεστα ο τραυματισμός του Γιώργου Πρίντεζη στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό αργότερα, ο διεθνής φόργουορντ δεν έχει κάτι σοβαρό.

Το ματς:

Σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς ο Ολυμπιακός από το πρώτο δεκάλεπτο προσπάθησε να ανοίξει την διαφορά. Με καλή άμυνα και σωστέ επιλογές στην επίθεση, έκλεισε το δεκάλεπτο στο +8 (21-13). Ο ΠΑΟΚ από την δική του πλευρά, έπαιζε άμυνα ζώνης και έψαχνε μακρινά σουτ στην επίθεση, κάτι που έδωσε στους «ερυθρόλευκους» την ευκαιρία να ανοίξουν ακόμα περισσότερο την διαφορά.

Με τον Χάινς να εκμεταλλεύεται την εκρηκτικότητά του και στις δύο πλευρές του γηπέδου, η ομάδα του Ίβκοβιτς, είχε πάρει τον απόλυτα έλεγχο του αγώνα. Σε εκείνο το σημείο, δύο συνεχόμενα τρίποντα του Σλούκα έστειλαν το ματς στο 36-15.

Ένα σερί… άστοχων σουτ τριών πόντων του Ολυμπιακού έδωσαν την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να κάνει ένα 9-2 επιμέρους σκορ που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Καλαμπόκη και είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει στο 38-24 και έπειτα στο 40-25 που ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε ποτέ τρόπο να πλησιάσει περισσότερο. Οι γηπεδούχοι με αρκετούς παίκτες… πάγκου όπως ο Κέσελ αλλά και τον Παπαδόπουλο να παίρνει χρόνο συμμετοχής, έκαναν αυτό που ήθελαν. Ανέβασαν την διαφορά ώστε στην συνέχεια να μπορούν να κατεβάσουν ταχύτητα. Κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με σκορ 59-38 πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν κανένα λόγο να «ζοριστούν» παραπάνω.

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και το τελικό 87-52 φαινόταν απολύτως λογικά με βάση την εικόνα των δύο ομάδων.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 40-25, 59-38, 87-52

Oλυμπιακός (Ίβκοβιτς):Χάινς 5, Λο 9, Άντιτς 2, Σπανούλης 2, Παπανικολάου 13, Μάντζαρης 5, Κέσελ 10, Σλούκας 11, Παπαδόπουλος 5, Γκετσεβίτσιους 16, Γλυνιαδάκης 5, Πρίντεζης 4

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Καλαμπάκας 8, Στίγκερς 5, Αράπης, Άλεξιτς 6, Ντούβνιακ, Λιάπης, Καλαμπόκης 15, Πέτγουεϊ 5, Παππάς, Γιαννακίδης, Καλλές 13, Αμπάρας

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: