Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Πώς εκτέθηκε ο Mr εκ βαθέων!!

Γράφαμε χθες για τη δραστηριότητα του νομικού συμβούλου της ΕΠΟ Θόδωρου Κουρίδη. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαΐδης.
Πώς εκτέθηκε ο Mr εκ βαθέων
Πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο συνάδελφός του Βασίλης Κοντοβαζενίτης, επιχειρώντας να τον υπερασπιστεί, μάλλον τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα. Τι είπε ο έμπειρος (και δημοσιογράφος) αντιπρόεδρος της Ξάνθης;

«Εμείς ως Σούπερ Λίγκα δεν μπορούμε να αντιταχθούμε στο άρθρο 19 του νέου αθλητικού νόμου γιατί τη λειτουργία της ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) την έχουμε αποδεχτεί και την εντάξαμε στο καταστατικό μας». Το πρωτοφανές «άδειασμα» Κοντοβαζενίτη σε Κουρίδη, αποδεικνύει ότι ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ αντιδρά απέναντι σε μια επιτροπή, την οποία ο ίδιος είχε αποδεχτεί εδώ και δέκα χρόνια (νόμος Βενιζέλου, 2002), μέσα από αποφάσεις και του τακτικού διαιτητικού δικαστηρίου της ομοσπονδίας.

Αρα οι εξουσίες της ΕΕΑ για τις οποίες ξιφουλκεί διαρκώς ο κύριος Κουρίδης είναι παραδεκτές και από την ΕΠΟ και από τη Σούπερ Λίγκα εδώ και μία δεκαετία! Το γεγονός αυτό δείχνει με πόση προχειρότητα αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιροπαράγοντες τα αθλητικά νομοθετήματα. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα πάρουν τη χορηγία του ΟΠΑΠ και όχι πώς θα φτιάξουν το ποδόσφαιρο.
Δικαίως μπορεί να αναρωτηθεί κανείς πώς είναι δυνατόν την ώρα που η ΕΠΟ δεν επιθυμεί κρατική παρέμβαση νιώθοντας ότι θίγεται το αυτοδιοίκητό της, να επιδιώκει τη συνεργασία με τον ημικρατικό ΟΠΑΠ. Από τη μία δηλαδή να γυρίζει την πλάτη στο κράτος και από την άλλη να απλώνει το χέρι και να ζητάει χρήματα.

Η εξήγηση είναι πολύ απλή: Το οργανωμένο ποδόσφαιρο δεν κατάφερε να βρει (παρότι αναζήτησε επισταμένος) άλλη πηγή εσόδων πλην ΟΠΑΠ. Οταν χτύπησε την πόρτα των νομίμως λειτουργούντων εν Ελλάδι στοιχηματικών εταιρειών, διαπίστωσε ότι δεν θα έβαζε στην τσέπη ούτε τα μισά χρήματα από αυτά που παίρνει από τον ΟΠΑΠ.

Παρ’ όλα αυτά στη χθεσινή συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας αποφασίστηκε ομοφώνως (πλην της ΑΕΚ που απουσίαζε) ότι δεν είναι αρκετά τα 7.000.000 ευρώ που προσφέρει ο ΟΠΑΠ γιατί πέρυσι τους έδωσε 18. Κανείς δεν αναλογίστηκε ότι η προηγούμενη σύμβαση έγινε πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και πριν η χώρα μπει στη δίνη της ύφεσης;

Η αναστολή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας ταυτίζεται με την έλευση αξιωματούχων της FIFA την προσεχή Παρασκευή στην Αθήνα. Ετσι δημιουργείται ένα επικοινωνιακό όπλο για το οργανωμένο ποδόσφαιρο, το οποίο όμως αν δεν το αντιμετωπίσει σωστά θα στραφεί εναντίον του.

Παράλληλα, βολεύει ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, που θα δώσουν τις ρεβάνς της Πέμπτης στην Ευρώπη και μετά θα ξεκουραστούν με τετραήμερο λόγω Καθαράς Δευτέρας. Πάντως, ο Παναθηναϊκός, παρότι απουσίαζε από τη συνεδρίαση, συναίνεσε στην απόφαση, καθώς το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα γίνει κανονικά με κόσμο, αφού μετακινείται ημερολογιακά ολόκληρο το πρωτάθλημα.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: