Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

«Τυχαίο, δεν νομίζω»

«Τυχαίο, δεν νομίζω»
Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο ΠΑΟΚ παρέμεινε για 12ο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητος στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Γιώργο Γεωργιάδη.

Μιλώντας στη Nova, ο 24χρονος χαφ υποστήριξε πως με εξαίρεση το πρώτο 20λεπτο του αγώνα με τον Ουντινέζε, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κράτησε εύκολα το μηδέν (0-0), ενώ στάθηκε στην ικανότητα της ομάδας να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει όταν αγωνίζεται στην Ευρώπη.

Ωστόσο δεν παραμελεί πως πριν τη ρεβάνς της Τούμπας, στο ίδιο γήπεδο θα φιλοξενηθεί ένα εξίσου σημαντικό παιχνίδι, το ντέρμπι με τον Αρη την ερχόμενη Κυριακή.

Πάθος, δύναμη και αποφασιστικότητα τα συστατικά της νίκης, πρόσθεσε.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

«Κατ' αρχήν, το αποτέλεσμα που πήραμε ήταν θετικό για εμάς. Η αλήθεια είναι πως πηγαίναμε και για την ισοπαλία και για τη νίκη. Παίζαμε με μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Ξέρουμε πως αυτή τη χρονιά στην Ιταλία πάει πάρα πολύ καλά η Ουντινέζε αλλά ξέραμε πως έχει και δυο σημαντικές απώλειες, του Ντι Νατάλε και του Ισλα και καλώς ή κακώς αυτοί οι παίκτες είναι βαρόμετρο για την ομάδα. Πιστεύω ότι δεν παίξαμε τόσο καλά όσο μπορούμε να παίξουμε κι όσο έχουμε δείξει αλλά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα κι αυτό κρατάμε».

Μήπως περιμένατε να δείτε κάτι διαφορετικό στον αγωνιστικό χώρο κι η δυναμική που έβγαλε η ιταλική ομάδα σας φόβισε στο ξεκίνημα με αποτέλεσμα να μη βρείτε τον εαυτό σας;

«Πιστεύω πως δεν ήταν στη δυναμική της ομάδας αλλά στο σύστημα που έπαιξε... Μας μπέρδεψαν λίγο με το σύστημα, έπαιξαν 3-5-1-1 κι έπρεπε να προσαρμοστούμε ανάλογα με τους παίκτες που έβγαιναν από τα πλάγια. Και στο πρώτο εικοσάλεπτο είναι η αλήθεια ότι υποφέραμε λίγο. Εβγαιναν από παντού αλλά ευτυχώς σε μια δυο φάσεις η τύχη ήταν με το μέρος μας, κρατήσαμε το μηδέν και πιστεύω στο δεύτερο ημίχρονο δεν κινδυνεύσαμε σε καμία φάση και το 0-0 ήρθε άνετα».

Ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις ελάχιστες ομάδες που συμμετέχει σ' ευρωπαϊκές διοργανώσεις παραμένοντας αήττητη, μάλιστα έπειτα από δώδεκα αγώνες. Αυτό ως γεγονός εσένα τί σου λέει;

«Σίγουρα είναι πολύ θετικό όταν έχεις να χάσεις δώδεκα αγώνες στο Europa League, ένας θεσμός ο οποίος είναι πολύ σοβαρός και συμμετέχουν πολύ καλές ομάδες. Αυτό μου λέει πως όταν η ομάδα παίζει στο Europa League είναι πολύ σοβαρή, ότι προσέχει πάρα πολύ κι ότι δεν είναι τυχαία τ' αποτελέσματα που φέρνει. Γιατί τυχαίο μπορεί να ήταν ένα, δυο κι όχι δώδεκα».

Πως είναι για έναν ποδοσφαιριστή ν' αγωνίζεται εκτός έδρας με μια ατμόσφαιρα που θυμίζει την... έδρα του;

«Ηταν πάρα πολύ ευχάριστο για εμάς. Πιστεύω πως ακόμη κι ολόκληρος ο κόσμος το έχει καταλάβει, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι παντού. Σε κάτι τέτοια ματς, που είναι πολύ σημαντικά για την ομάδα, πάντα μας στηρίζουν και στην ουσία παίζαμε στην έδρα μας. Η Ουντινέζε δεν είχε περισσότερους φιλάθλους από ότι είχαμε εμείς».

Από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, στην ελληνική και στον αγώνα με τον Αρη στο γήπεδο της Τούμπας. Για έναν ποδοσφαιριστή, σύμφωνα με τη λογική που έχει μέσα του, πως γίνεται αυτή η προσαρμογή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα;

«Για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή, πρέπει να γίνει, καλώς ή κακώς η κούραση μετράει αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι μη χάσουμε γιατί ξέρουμε ότι και για εμάς και για τον κόσμο αυτό το παιχνίδι δεν είναι απλά ένα παιχνίδι. Είναι ολόκληρη η χρονιά γι' αυτούς και το καταλαβαίνουμε κι εμείς από την μεριά μας. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Για να μπορέσει να φτάσει ο ΠΑΟΚ στο επιθυμητό γι' αυτόν αποτέλεσμα ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει;

«Αυτά τα ματς πιστεύω κρίνονται στο πάθος και στη δύναμη. Αμα έχεις πάθος και δύναμη και δείξεις πολύ θέληση μπορείς να το πάρεις το παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: