Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Φερέιρα: «Χειρουργικές οι κάρτες που δεχθήκαμε»

Παράπονα από τη διαιτησία του Τάσου Κάκου είχε ο Ζεσουάλντο Φερέιρα χαρακτηρίζοντας τις κάρτες που έδειξε σε Σιμάο και Βιτόλο «χειρουργικές». Μιλώντας μετά το 2-0 επί του Εργοτέλη, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στην «ακατανόητη» -όπως είπε- αναβολή της επόμενης αγωνιστικής.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» πρόσθεσε πως η ομάδα του άξιζε τη νίκη, τόνισε πως οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να έχουν ακόμη καλύτερο ρυθμό εάν δεν υπήρχαν τόσες απουσίες, ενώ –έστω κι έτσι- έχουν τη δυνατότητα να αναδεικνύουν νέους πρωταγωνιστές σε κάθε αγώνα.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Φερέιρα:

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος έχουμε άλλα τρία εκτός έδρας παιχνίδια. Αυτό εδώ το ματς ήταν από τα πιο δύσκολα, όπως και του ΟΦΗ. Το να φύγουμε νικητές ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Είναι ένα όμορφο γήπεδο, ένας καλός αγωνιστικός χώρους, από τους καλύτερους στην Ελλάδα. Στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν επιθετικοί, προσαρμόσαμε το στυλ μας εξαιτίας των απουσιών. Στο δεύτερο ήμασταν πιο επιθετικοί και γρήγοροι και νικήσαμε δίκαια. Το αξίζαμε».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός έχει διαφορετικούς πρωταγωνιστές σε κάθε ματς:
«Αυτή είναι μία ερώτηση χωρίς απάντηση. Μπορείτε να την απαντήσετε εσείς. Όσο περνάει ο καιρός, παρά τις αντιξοότητες, είμαστε νικητές και συνεχίζουμε. Δεν έπαιξε ο Ζέκα, ο Κουίνσι, ο Λέτο, ο Κατσουράνης, ο Μπουμσόνγκ, κάποιος πρέπει να σκοράρει. Αυτό είναι θετικό, ότι η ομάδα βρίσκει λύσεις και βγάζει πρωταγωνιστές. Αυτό είναι στα συν μας. Στα αρνητικά θα έλεγα ότι οι απουσίες δεν μας αφήνουν να έχουμε ρυθμό και μία σταθερότητα και να παίξουμε καλύτερα».

Για το τι πιστεύει σχετικά με την αναβολή της επόμενης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας:
«Δεν είναι καλό για εμάς. Δεν γνωρίζω τα αίτια, δεν τα έχω κατανοήσει. Αλλά αυτός ο αγώνας θα γίνει εμβόλιμα, οπότε θα μπει σε μία περίοδο που θα βαρύνει το πρόγραμμα. Οι άμεσοι αντίπαλοι μας έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, δεν ξέρω τι θα γίνει με αυτούς. Το μόνο θετικό που βλέπω είναι ότι θα έχουμε μία εβδομάδα με προπόνηση και ότι θα γυρίσουν οι τραυματίες. Απλά τότε θα έχουμε μεγαλύτερη κούραση».

Για το αν το ματς ήταν τόσο δύσκολο όσο το περίμενε:
«Δεν ήταν τόσο δύσκολο. Θεωρώ ότι δεν είχαμε τα κατάλληλα στοιχεία για να προηγηθούμε από το πρώτο μέρος. Ο Εργοτελης είχε σημαντικές απουσίες, όπως και ο Παναθηναϊκός είχε απώλειες.Το παιχνίδι είχε ένα βαθμό δυσκολίας διότι στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε φαντασία και ταχύτητα. Δεν παρουσιάσαμε όσα έπρεπε».

Για τις κάρτες που δέχθηκαν οι παίκτες του:
«Οι κάρτες που πήραν ο Σιμάο και ο Βιτόλο, θα τις χαρακτήριζα χειρουργικές. Ο Σιμάο απευθύνθηκε σε κάποιον παίκτη ώστε να ηρεμήσει την κατάσταση. Τότε ήρθε ένας άλλος και ο Σιμάο ήθελε να τον ηρεμήσει και ο διαιτητής τον κιτρίνισε.
Ο Κατσουράνης έχει κάρτες, πήρε και ο Βιτόλο και τώρα θα τους στερηθούμε σε μερικούς από τους επόμενους αγώνες. Ήταν άδικες οι κάρτες. Υπάρχει ένα θεώρημα που καθορίζει τους καλούς από τους κακούς διαιτητές: η αίσθηση της σωστής ερμηνείας των κανονισμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: