Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Πρώτος με… πρωτάρηδες!!

Πρώτος με… πρωτάρηδες
Η απόδοση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος του αγώνα με τον Εργοτέλη αποζημίωσε τους οπαδούς του «τριφυλλιού» για όσα είχαν δει μέχρι το 45’ κι έφερε τη νίκη με σκορ 2-0. Σιμάο (55’) και Μαυρίας (59’) πανηγύρισαν τα παρθενικά τους γκολ στη Σούπερ Λίγκα και οι «πράσινοι» το +5 από τον Ολυμπιακό που θα τους διατηρήσει στην κορυφή ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στον Πανιώνιο.

Δεν αντιμετώπισαν προβλήματα οι παίκτες του Ζεσουάλντο Φερέιρα, που όπως στο ματς με την Ξάνθη, έτσι και τώρα αποδείχτηκε πολύ σωστός στη διαχείριση του αγώνα. Άλλαξε την εικόνα του ματς η είσοδος του Μαυρία στο δεύτερο ημίχρονο, αφού βοήθησε τον κορυφαίο των «πρασίνων» Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, από τον οποίο έλειψε μόνο το γκολ.

Σίγουρα πάντως, αν συνεχίσει να παίζει έτσι όπως κάνει από τη στιγμή που επέστρεψε από τον τραυματισμό του, δεν θα αργήσει να το πετύχει (αρκεί να μην βρεθεί κανένας… Τοτσέ πάνω στη γραμμή)!

Ελάχιστα πράγματα από την ομάδα του Καραγεωργίου που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις πολλές απουσίες και κατάφερε να κρατήσει μόνο για ένα ημίχρονο τους φιλοξενούμενους μακριά από την εστία της, αλλά δεν είχε αντίδοτο στην «καταιγίδα» της επανάληψης.



Πολύ φτωχό σε φάσεις και συγκινήσεις ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, κάτι που εν μέρει μπορεί να δικαιολογηθεί από τις πολλές απουσίες των δύο ομάδων, γεγονός που αλλοίωσε την αγωνιστική τους ταυτότητα. Οι γηπεδούχοι πέρα από το ότι κατάφεραν με σχετική ευκολία να κρατήσουν τους «πράσινους» μακριά από την εστία τους, μπροστά δεν έδειξαν τίποτα το ιδιαίτερο, αφού ακόμη και το τρικ του Καραγεωργίου με τους Κουτσιανικούλη και Καρέλη να αλλάζουν συνεχώς πλευρές, δεν έφερε ούτε μία τελική προσπάθεια αλλά μόνο κάποιες στιγμές… ανακατωσούρας στην άμυνα του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός ή μάλλον ο Χριστοδουλόπουλος, ανέβηκε μετά το ημίωρο, με τον Λάζαρο να είναι αυτός που δημιούργησε τη μοναδική πραγματική ευκαιρία, που δυστυχώς για τους φιλοξενούμενους, δεν κατέληξε στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κανένα τρόπο να απειλήσουν από τα άκρα, ενώ ούτε ο ταλαιπωρημένος από ίωση Κατσουράνης μπόρεσε να βοηθήσει από τη θέση του μέσα δεξιά που αγωνίστηκε μέχρι να πάρει τη θέση του ο Χάρης Μαυρίας.

Κι ενώ το πρώτο μέρος θα μνημονεύεται μόνο από την κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Σιμάο και με αυτήν συμπλήρωσε επτά με συνέπεια να λείψει σε δύο από τα επόμενα ματς (με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΟΦΗ), στο δεύτερο το «τριφύλλι» αποφάσισε να αποζημιώσει τους φίλους της ομάδας. Με την είσοδο του Μαυρία ο Παναθηναϊκός απέκτησε «μπουκαδόρο» ποδοσφαιριστή και από τα δεξιά και με τη σέντρα έδειξε πως δεν είχε διάθεση για νέα θρίλερ. Μέσα σε πέντε λεπτά, τόσο ο πιτσιρικάς από τη Ζάκυνθο όσο και ο Μοζαμβικανός χαφ σημείωσαν δύο γκολ, σημαδιακά, όχι μόνο επειδή έδωσαν τελικά μια σπουδαία νίκη στο «τριφύλλι», αλλά και για προσωπικούς λόγους. Ο Σιμάο περίμενε 109 παιχνίδια για να βρει δίχτυα σε αγώνα πρωταθλήματος, ενώ ο Μαυρίας σχεδόν… 18 χρόνια αφού σε τρεις μέρες έχει γενέθλια και όπως είναι φυσικό, πανηγύρισε σαν παιδί το παρθενικό του τέρμα στη Σούπερ Λίγκα.



ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Καραγεωργίου): Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Τζούνιορ (64’ Κυριακίδης), Φραγκουλάκης, Κατσικοκέρης (80’ Τζανακάκης), Μπέτο, Δάρλας, Καρέλης (85’ Ευαγγέλου.

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Χαντι, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Μπιέρσμιρ, Σιμάο, Βιτόλο, Κατσουράνης (46’ Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ (76’ Πετρόπουλος), Κλέιτον (70’ Καραγκούνης).

Στον πάγκο
: Καπίνο, Βύντρα, Ιωαννίδης, Σεϊταρίδης.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας). Βοηθοί: Γούκος (Ηπείρου), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας).

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: