Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Για 2.000.000 ευρώ πάει κατ αρχήν, ο ΠΑΟΚ στο Ούντινε!!

"Φως στο τούνελ" των οικονομικών δεδομένων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά… Υπό αγωνιστικές προϋποθέσεις! Κι εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε: Η πρόκριση του -κόντρα στην Ουντινέζε- ρευστοποιείται σε περίπου, 2.000.000 ευρώ.
Για 2.000.000 ευρώ πάει κατ αρχήν, ο ΠΑΟΚ στο Ούντινε!
Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Σε αυτήν λοιπόν, τη συγκεκριμένη περίπτωση, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξασφαλίζει άνετα τη βιωσιμότητα της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (και) για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Και δρομολογεί ηπιότερη πολιτική οικονομικής της εξυγίανσης. Παράλληλα δε, εξασφαλίζει ηρεμότερες συνθήκες λειτουργία της!
Τα 2.000.000 ευρώ τα οποία στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ (υπολογίζουν ότι …) θα πάρουν εάν κι εφ όσον περάσουν στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, αφορούν συνολικά όλα τα έσοδα της  πρόκρισης στους «16»    . Δεν αφορούν τα έσοδα της πρόκρισης στους «32» τα οποία ήδη … επενδύθηκαν στην προσπάθεια, να πάρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ το «οκ» της ΟΥΕΦΑ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Το γεγονός του χρήματος – πέραν της δόξας την οποίαν ουδείς εμίσησε – το οποίο συνοδεύει το (τυχόν …) επόμενο βήμα του «δικέφαλου» στο Γιουρόπα Λιγκ, αποτελεί ήδη θέμα αναλυτικών συζητήσεων. Στην Τούμπα πάντως, αποτελεί και πρόσθετο κίνητρο για παράγοντες, προπονητές και παίκτες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με τις ανάλογες βέβαια, θέσεις και σκέψεις …
Χωρίς αυτά τα 2.000.000 ευρώ ο «δικέφαλος» θα συνεχίσει μεν την πορεία του. Με την «δαμόκλειο σπάθη» δε, να επικρέμεται των κεφαλών του! Συν τοις άλλοις μάλιστα, είναι κι ιδιαίτερα δύσκολη η εξοικονόμηση του συγκεκριμένου ποσού από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες λειτουργίας της βεβαίως, βεβαίως ! Θα πρέπει, να συνεχίσει τις δραματικές περικοπές. Θα πρέπει, να λησμονήσει τις εντυπωσιακές μεταγραφές. Και θα πρέπει, να αποφασίσει και για νέες αλλαγές στο ρόστερ της. Ο νοών νοείτω …
Δεν είναι δε και η ευκολότερη προσπάθεια, να κατορθώσει – επειδή περί κατορθώματος θα πρόκειται – να αποκλείσει την Ουντινέζε. Ο ΠΑΟΚ διάγει μια μεταβατική αγωνιστική περίοδο. Με δραματική μείωση της ισχύος του. Με τραγικές απώλειες βασικών παικτών. Και με υπερβολική κόπωση για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Καλείται όμως, να την κατορθώσει. Και τούτο ως μοναδική ασφαλής και μη επώδυνη διέξοδο από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο ακόμη, περιφέρεται.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: