Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Η κλεψύδρα αδειάζει…!!

Η κλεψύδρα αδειάζει…
Μόλις τρεις μέρες απέμειναν στην ΑΕΚ για να αποδείξει στην UEFA πως έχει μπει σε τροχιά εξυγίανσης. Όχι με… λόγια, αλλά με πράξεις και κυρίως χρήματα. Την ώρα, ωστόσο, που το μέλλον του συλλόγου στις ζωτικής για τον ίδιο σημασίας ευρωπαϊκές διοργανώσεις τίθεται σε κίνδυνο, η αναβλητικότητα των μετόχων συνεχίζεται.

Ο Πέτρος Παππάς δήλωσε έτοιμος να βάλει τα χρήματα που του αναλογούν, ωστόσο πέραν του Τάκη Κανελλόπουλου που έχει συμφωνήσει σε συνάντηση της ομάδας του 2004 για να μοιραστεί ο… λογαριασμός, ουδείς άλλος έχει πάρει ξεκάθαρη θέση. Ο Νίκος Νοτιάς, που παραμένει μεγαλομέτοχος και κινδυνεύει να… ξεμείνει με το προπονητικό κέντρο που ο ίδιος έχει χρηματοδοτήσει, παραμένει άφαντος. Λέγεται πως ο Χιώτης εφοπλιστής θα πρέπει να καταβάλει ένα ποσό της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ βάσει του «πορίσματος» από τον ορκωτό λογιστή, αλλά ο ίδιος εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

Άγνωστες παραμένουν και οι βουλές των Πόλυ Χατζηιωάννου και Γκίκα Γκούμα, ενώ ο Ντέμης Νικολαΐδης περιμένει την ανταπόκριση των υπολοίπων στην πρότασή του να βάλουν όλοι μαζί 4 εκατ. ευρώ και η ΠΑΕ να δανειστεί 2-3 εκατ. ευρώ από ιδιώτη για να εξασφαλίσει το ποσό που απαιτείται για την αδειοδότηση από την UEFA.

Όλα αυτά κι ενώ η απειλή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας είναι σαφής: αν η ΑΕΚ δεν ξεκαθαρίσει τη θέση της και δεν τακτοποιήσει τα χρέη της, θα τιμωρηθεί με βαρύτατο πρόστιμο (150.000 ευρώ) και αποκλεισμό από τα Κύπελλα Ευρώπης. Κάτι που πέρα από τις προφανείς αγωνιστικές ζημίες, θα έχει ανεπανόρθωτες οικονομικές συνέπειες, αλλά και θα πλήξει ανεπανόρθωτα την ήδη «κηλιδωμένη» εικόνα της ΑΕΚ στο εξωτερικό.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: