Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Έρωτας για το Champions League!!

Έρωτας για το Champions League
Ποιος Άγιος Βαλεντίνος και αηδίες; Εδώ αρχίζει το Champions League μετά από δύο μήνες απραξίας! Η κορυφαία διοργάνωση επιστρέφει στις ζωές μας αυτή την εβδομάδα και το πρώτο πιάτο ανοίγει την όρεξη των φιλάθλων. Η Λεβερκούζεν υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στην «Μπάι Αρένα» και η Λιόν τον ΑΠΟΕΛ στο «Ζερλάν» στις πρώτες μάχες των «16» το βράδυ της Τρίτης.

Λεβερκούζεν-Μπαρτσελόνα

Δύο ομάδες που απογοητεύουν σε Bundesliga και Primera Division αντίστοιχα, αντιμετωπίζουν το Champions League ως διέξοδο στους… εγχώριους πονοκεφάλους. Η Λεβερκούζεν έχει υποχωρήσει στην έκτη θέση του γερμανικού πρωταθλήματος και απέχει δέκα βαθμούς από την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, ενώ προέρχεται από ήττα (1-0) στην έδρα της Ντόρτμουντ. Ο Ρόμπιν Ντουτ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αφού εκτός μάχης είναι οι τραυματίες επιθετικοί Σαμ και Ντερντιγιόκ, όπως και ο πολύπειρος Μίχαελ Μπάλακ.

Η Μπαρτσελόνα δεν πηγαίνει καλύτερα στην Ισπανία, καθώς μετά την ήττα της (3-2) στην Παμπλόνα από την Οσασούνα έμεινε 10 βαθμούς πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Βίγια, Αφελάι και Φοντάς, όπως και τον Κεϊτά που μόλις το Σάββατο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Κόπα Άφρικα με το Μάλι. Αντίθετα, στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Σέρχιο Μπουσκέτς που δείχνει να ξεπερνά το πρόβλημά του στο γόνατο.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες τέσσερις χρονιές στην Ευρώπη. Την περίοδο 1987/88 η Λεβερκούζεν-καθ’ οδόν για την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA-απέκλεισε στα προημιτελικά την Μπαρτσελόνα με το μοναδικό γκολ του ζευγαριού να σημειώνεται στο «Καμπ Νου». Τη σεζόν 2001/02 αντάμωσαν ξανά στην πρώτη φάση των ομίλων του Champions League έχοντας από μία νίκη με 2-1, ενώ την επόμενη χρονιά συναντήθηκαν στη δεύτερη φάση των ομίλων και η «Μπάρτσα» επικράτησε 2-1 εκτός και 2-0 εντός έδρας. Συνολικά η Λεβερκούζεν έχει 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες απέναντι σε ισπανικές ομάδες ως γηπεδούχος, ενώ η Μπαρτσελόνα επί γερμανικού εδάφους έχει 8 νίκες, 10 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Στο όριο των καρτών για τη Λεβερκούζεν είναι οι Κίσλινγκ, Μπάλακ, Ντερντιγιόκ, Τοπράκ και Κάντλετς, ενώ από την Μπαρτσελόνα μόνο ο Πουγιόλ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σκωτσέζος Κρεγκ Τόμσον.

Λιόν-ΑΠΟΕΛ

Το ονειρεμένο ταξίδι του ΑΠΟΕΛ στο Champions League συνεχίζεται. Μετά την υπέρβαση της πρόκρισης στους ομίλους, ήρθε αυτή στους «16» και ποιος ξέρει πού θα σταματήσει η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οι πρωταθλητές Κύπρου ταξίδεψαν στη Γαλλία με όλους τους παίκτες στην αποστολή, ωστόσο ο Μαρσέλο Ολιβέιρα αναμένεται να απουσιάσει από το κέντρο της άμυνας λόγω τραυματισμού.

Στον αντίποδα, η Λιόν, στην ένατη διαδοχική παρουσία της στους «16», αναζητεί «φάρμακο» στις πληγές της Ligue 1. Η εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Καέν κράτησε την πάλαι ποτέ κραταιά ομάδα του γαλλικού πρωταθλήματος έντεκα βαθμούς μακριά από την κορυφή. Μοναδικό πρόβλημα για τον προπονητή της ομάδας, Ρεμί Γκαρντ, είναι η απουσία του τραυματία αμυντικού Ντάνιελ Λόβρεν.

Σημειώνεται πως η Λιόν δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ξανά στο παρελθόν ομάδα από την Κύπρο, ενώ ο ΑΠΟΕΛ είχε αποκλειστεί από την Παρί Σεν Ζερμέν στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων τη σεζόν 1993/94 χάνοντας με 1-0 στη Λευκωσία και 2-0 στο Παρίσι.

Στο όριο των καρτών για τη Λιόν είναι οι Κρις, Κάλστρομ και Γκομίς, ενώ από τον ΑΠΟΕΛ οι Πάουλο Ζόρζε, Ολιβέιρα, Τρικόφσκι, Πίντο και Αλεξάνδρου. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Πάολο Ταλιαβέντο.

* Οι ρεβάνς θα γίνουν στις 7 Μαρτίου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Τετάρτη 15/2

Ζενίτ-Μπενφίκα
Μίλαν-Άρσεναλ

Τρίτη 21/2

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρεάλ Μαδρίτης (19:00)
Νάπολι-Τσέλσι

Τετάρτη 22/2

Μαρσέιγ-Ίντερ
Βασιλεία-Μπάγερν Μονάχου

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: