Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Καθαρό μυαλό, ατυχία και ρέφερι…!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για τον αγώνα με τον Εργοτέλη και τον προκλητικότατο Νίκο Καραγεωργίου.
Καθαρό μυαλό, ατυχία και ρέφερι…
Ο ΑΡΗΣ με αντίπαλο τον Εργοτέλη έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να είναι πλέον σε θέση ισχύος σε σχέση με την είσοδο στην πεντάδα. Πέταξε δύο βαθμούς και στην ουσία σε ένα βαθμό χαλάλισε και το τρίποντο στην Ξάνθη. Σε ένα βαθμό όμως γιατί στην Ξάνθη η νίκη είναι αυτό που λέμε έξι πόντων αφού επετεύχθη επί μία ομάδας που έχει στόχο την είσοδο στην πεντάδα, αλλά πλέον ο ΑΡΗΣ έχει και την ισοβαθμία.
Σε αυτό καθ΄αυτό το παιχνίδι θεωρώ ότι 3 ήταν οι παράγοντες που καθόρισαν το αποτέλεσμα. Πρώτιστα αυτό το οποίο είπε και ο Μασάδο. Οι παίκτες του ΑΡΗ δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Ο ΑΡΗΣ μπορεί να μην έκανε όσες ευκαιρίες δημιούργησε στον αγώνα με τον Λεβαδειακό, αλλά είχε πολλές και κλασικές ευκαιρίες για γκολ και 4-5 ακόμα που θα ήταν μεγάλη ευκαιρία αν δίνονταν σωστά η τελική πάσα.
Πέρα από την έλλειψη του καθαρού μυαλού – και κατ’ επέκταση και μία αφέλεια που έδειξε η ομάδα μετά το 1-0 με αποτέλεσμα ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ του Εργοτέλη να έρθει η ισοφάριση- ο ΑΡΗΣ ήταν και άτυχος σε πολλές φάσεις με αποκορύφωμα το δοκάρι του Φατί.
Σε κάθε περίπτωση όμως βοήθησε και ο Δασκαλόπουλος. Όχι τόσο στην φάση του πέναλτι που ζητάει ο Καστίγιο (αν ήταν πχ Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ θα το έδινε με δύο χέρια), όσο στο γκολ του Λαζαρίδη που ακυρώνεται άδικα, καθώς δεν υπάρχει επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα του Εργοτέλη που πέφτει πάνω στον αμυντικό του.
Ο ΑΡΗΣ με νίκη θα κοιτούσε με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία την συνέχεια, αλλά και πάλι μπορεί αυτούς τους δύο βαθμούς να τους πάρει εκτός έδρας και το πρώτο παιχνίδι που του δίνεται η ευκαιρία είναι την Κυριακή στην Τούμπα. Για αυτό το παιχνίδι θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε τις επόμενες μέρες.
Πάμε και στο θέμα του κυρίου Καραγεωργίου. Ο συγκεκριμένος κύριος είναι δεδομένο ότι έχει ένα απίστευτο κόμπλεξ με τον ΑΡΗ. Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν κάθε φορά που παίζει στην Κρήτη με τον ΑΡΗ αποβάλλεται!!!
Χθες ενώ έρχεται για δέκατη φορά στο Βικελίδης… ανακάλυψε και μαρτύριο στην προσέγγιση της αίθουσας Τύπου. Φυσικά κανείς δεν τον πείραξε, κανείς δεν τον ακούμπησε, αλλά αυτός έκανε λόγο για μαρτύριο. Πλέον μετά και την σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη θεωρώ ότι επέλεξε φέτος να το κάνει αυτό, γιατί ακολουθεί το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Όσοι δε, ανακάλυψαν τραμπουκισμούς και διάφορα άλλα (με αυτούς δεν συνεννοήθηκε καλά γιατί και ο Καραγεωργίου είπε ότι δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο στα αποδυτήρια) το έκαναν με προφανέστατο στόχο αν δημιουργηθεί κάτι ανάλογο στην Τούμπα να προσπαθήσουν να το… ισοφαρίσουν. Όπως κάνουν πάντα δηλαδή να δημιουργούν ένα ψεύτικο γεγονός και να το θέτουν στην ζυγαριά με ένα υπαρκτό.
Ο χώρος της συνέντευξης Τύπου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ είναι ο ίδιος τα τελευταία χρόνια. Ο εκάστοτε αντίπαλος προπονητής προσέρχεται πάντα και με απόλυτη ασφάλεια και συνοδεία σεκιούριτι από ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή με την έγκριση της Λίγκας και της UEFA. Την διαδρομή την κάνουν 5 χρόνια τώρα όλοι οι προπονητές και ο μόνος που παραπονέθηκε ήταν ο Καραγεωργίου. Κι προσέξτε το έκανε φέτος και μόνο φέτος. Για να πουλήσει εκδούλευση και να του πούνε… μπράβο οι συμπολίτες, αλλά και να δημιουργήσει κλίμα ενόψει Τούμπας.
 Απλά φταίει ο ΑΡΗΣ που του επέτρεψε να φύγει με τον βαθμό από το Βικελίδης. Όπως έλεγε κι ένας φίλος μου το πρωί, ρίξτου τρία γκολ για να δούμε αν θα μιλάει μετά για συνεντεύξεις και διαδρομές…

Υ.Γ. 1 Όσο κι αν φοβούνται το επενδυτικό θέμα ορισμένοι και προσπαθούν προκαταβολικά να το απαξιώσουν, δεν θα καταφέρουν απολύτως τίποτα. 22 Φεβρουαρίου είναι η Γενική Συνέλευση της Λέσχης και εκεί θα φανεί ξεκάθαρα ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέμματα. Υπομονή λίγες μέρες…

Υ.Γ. 2 Θυμηθείτε ότι μόλις φύγει ο Μπόλονι, υποψήφιος θα είναι -  τώρα που έφυγε ο Ζαγοράκης- ο κύριος Νίκος. Για αυτό και η υπεράσπιση και το προμοτάρισμα. Πάντα σε αυτούς μετράει περισσότερο αν κάποιος πουλάει... παοκτσηδιλίκι ( ή αντιαρειανοσύνη) από τις προπονητικές ικανότητες.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: