Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Με κατάσχεση 2.5 εκ. ευρώ απειλείται το ΟΑΚΑ!!

Έρμαιο των χρεών και των κάθε λογής εταιρειών που διεκδικούν υπέρογκα ποσά είναι το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας το μέλλον του οποίου είναι ζοφερό. Το αστρονομικό ποσό των 2.5 εκ. ευρώ διεκδικεί εταιρεία... καθαρισμού!
Με κατάσχεση 2.5 εκ. ευρώ απειλείται το ΟΑΚΑ!
Αναλυτικά το ρεπορτάζ του contra.gr:
Έρμαιο των χρεών και των κάθε λογής εταιρειών που διεκδικούν υπέρογκα ποσά είναι το έμβλημα του ελληνικού αθλητισμού και των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας , το Ολυμπιακό στάδιο.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Contra.gr στην διοίκηση του Σταδίου έφτασε πριν από λίγες μέρες με κλητήρα κατασχετήριο για χρέη ύψους 2.5 εκατομμυρίων ευρώ από εταιρεία καθαρισμού (!!) και το όνομα της οποίας είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου. Η εν λόγω εταιρεία συνεργαζόταν με το ΟΑΚΑ από το 2004 μέχρι και το 2011 όταν και ανέλαβε άλλο εργολάβος.
Η πρώτη εντολή αφορούσε κατάσχεση ποσού ύψους 500.000 ευρώ και προκειμένου να καλυφθεί ζητήθηκε από τους πληρεξούσιους δικηγόρους της εταιρείας να δοθεί το υπερσύγχρονο λογισμικό των μάτριξ, των ηλεκτρονικών πινάκων δηλαδή του Κεντρικό σταδίου όπου Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δίνουν τα παιχνίδια τους για το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και την Ευρώπη ενώ το χρησιμοποιεί και η Εθνική ομάδα.
Στην περίπτωση που προχωρούσε η κατάσχεση του συγκεκριμένου λογισμικού θα μιλούσαμε για αχρήστευση ουσιαστικά των φωτεινών πινάκων με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία του σταδίου. Κι όλα αυτά μόνο για το 1/5 του ποσού που διεκδικεί η εταιρεία από το ΟΑΚΑ.
Προκειμένου να παγώσει για λίγο η διαδικασία εκταμιεύθηκαν 100.000 ευρώ απο τα ταμεία του Σταδίου που πήρε έναντι η συγκεκριμένη εταιρεία μέχρι να βρεθούν τρόποι να καλυφθούν τα 2.4 εκ ευρώ αφού δύσκολα θα επιτευχθεί κάποιος διακανονισμός.
Το κακό βέβαια για την διοίκηση του ΟΑΚΑ είναι ότι στον ήδη κατατεθειμένο προϋπολογισμό δεν έχει υπολογίσει ανάλογα κονδύλια και βέβαια για τέτοια ποσά με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια “μαύρη τρύπα” . Η διοίκηση Γρύλλη προσφάτως διατυμπάνιζε ότι έριξε τον προϋπολογισμό από τα 22 εκ στα 10 εκ ωστόσο αυτά αρκούν ουσιαστικά για τις μισθοδοσίες και να καλυφθούν κάποιες μικρές τρύπες.
Με δεδομένη και την μερική αδυναμία πληρωμών που έχουν εκφράσει κατά καιρούς οι πελάτες-οφειλέτες του ΟΑΚΑ (βλέπε ΑΕΚ, ΠΑΟ κι όχι μόνο ) εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι το μέλλον του μεγαλύτερου αθλητικού κέντρου της χώρας διαγράφεται τουλάχιστον ζοφερό.
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: