Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ο καιρός σήμερα

Ανεβαίνει αισθητά η θερμοκρασία στην Αθήνα, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ σταματούν οι βροχές. Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες.


Ο καιρός σήμερα
Τα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Δευτέρα είναι οι καταιγίδες σε Δυτική Ελλάδα, Ιόνιο και δυτική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.
Οι άνεμοι θα αντιστραφούν κατά την διάρκεια της ημέρας στο Αιγαίο από νότιοι σε αμιγώς δυτικοί (λόγω του χαμηλού βαρομετρικού που διαβαίνει τον Ελληνικό χώρο).
Άνεμος: Οι πρώτες πρωινές ώρες θα είναι με ισχυρούς νοτιάδες σε Αιγαίο που θα φτάνουν τοπικά και τα 7-8 μποφόρ. Αντίστοιχα δυτικοί στο Ιόνιο με χαμηλότερες εντάσεις. Κατά το μεσημέρι, οι άνεμοι στρέφονται δυτικοί σε Αιγαίο και Ιόνιο με μέτριες εντάσεις (5-6 μποφόρ τοπικά). Τις βραδυνές ώρες, στο Ιόνιο θα ισχυροποιηθούν οι δυτικοί και θα φτάνουν τα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Αισθητή άνοδος κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας, και ειδικά στην Αττική που θα ξαφνιάσουν οι "ανοιξιάτικες" θερμοκρασίες...
Βόρεια Ελλάδα και Μακεδονία: -1-7 oC
Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο: 6-9 oC
Κεντρική Στερεά: 0-12 oC
Αττική: 6-17 oC
Πελοπόννησος: 6-13 oC
Κεντρικό Αιγαίο: 9-15 oC
Ανατολικό Αιγαίο 11-14 oC
Κρήτη: 8-17 oC
Βροχή: Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας περιμένουμε ισχυρά καταιγιδικά φαινόμενα σε Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο, Δυτική Πελοπόννησο και Μακεδονία (και ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης).
Στην Αττική μάλλον θα είναι πιο ήπια τα πράγματα. Με την πάροδο της ημέρας, οι καταιγίδες μεταφέρονται ανατολικά (κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη) ενώ επιμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και βορείου Αιγαίου. Η καταιγιδοφόρος "γραμμή" θα πλήξει και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τις μεσημεριανές ώρες και μετά.
Δείτε αναλυτικά με κάθε λεπτομέρεια και μάλιστα ανά ώρα την πρόγνωση του καιρού για όλες τις περιοχές της Ελλάδας από το meteorologos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: