Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Πετούν οι «Μαυραετοί»!!

Πετούν οι «Μαυραετοί»!
Από το… δράμα στην απόλυτη Δόξα! Ο λόγος για τη Δόξα Δράμας, η οποία έχει καταφέρει να πάρει 11 βαθμούς σε 10 παιχνίδια έναντι ενός που είχε στα 8 προηγούμενα. Τι άλλο έχει πετύχει μέσα σε λίγες αγωνιστικές η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη. Σε τέσσερεις διαδοχικούς αγώνες δεν έχει δειχθεί γκολ ο Πανιώνιος, αν και ο ΠΑΣ κατάφερε να μείνει για πρώτη φορά αλώβητος στη Νέα Σμύρνη. Η «παρθενική» νίκη του Αστέρα Τρίπολης στη Λιβαδειά. Εξήντα κίτρινες μοιράστηκαν στην 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ υπήρξαν δύο αποβολές στους χθεσινούς αγώνες.

Το sport-fm.gr σάς αναλύει – με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών – την εικόνα της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 21ης αγωνιστικής

  Από το… δράμα στην απόλυτη Δόξα! Ο λόγος για τη Δόξα Δράμας, η οποία έχει καταφέρει να πάρει 11 βαθμούς σε 10 παιχνίδια έναντι ενός που είχε στα 8 προηγούμενα. Παράλληλα, οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη κατάφεραν να πετύχουν τέσσερα γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό, ενώ στα προηγούμενα 16 ματς είχα μόνο τρία. Επίσης, όλα δείχνουν ότι οι Δραμινοί θα γλιτώσουν το αρνητικό ρεκόρ επίθεσης (11 γκολ είχε βάλει η Παναχαϊκή το 2002-03)

  Η τελευταία φορά που η Δόξα Δράμας είχε σημειώσει δύο νίκες απέναντι στον ίδιο αντίπαλο μέσα στην σεζόν ήταν το 1993/94, όταν είχε επικρατήσει του Άρη (1-0 εντός, 2-1 εκτός). Την ίδια σεζόν, μάλιστα, είχε πετύχει δύο νίκες μέσα σε τόσες λίγες μέρες: στις 17/10/93 νίκησε 3-2 στη Νάουσα και στις 20/10/93 1-0 εντός έδρας την Ξάνθη.

  Στις 26 Φεβρουαρίου 1995 ήταν η τελευταία νίκης της Δόξας Δράμας, η οποία τότε είχε επικρατήσει εντός έδρας με σκορ 2-1 της Λάρισας. Μάλιστα, η εξέλιξη στο χθεσινό ματς θύμισε εκείνο το παιχνίδι. Τότε οι Δραμινοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ στην αρχή του β' μέρους (50' Νασιάκος), αλλά το ανέτρεψαν γρήγορα (68' Πουρσαϊτίδης, 70' Αλεξιτς), ενώ ο αντίπαλος έπαιζε με δέκα παίκτες (αποβολή Κολομητρούση στο 61').

  Στις 10 Απριλίου 2011 είχε πετύχει τρία γκολ σε έναν αγώνα ο Ατρόμητος. Τότε οι Περιστεριώτες είχαν επικρατήσει εντός έδρας με σκορ 3-1 του Ολυμπιακού.

  Σε τέσσερεις διαδοχικούς αγώνες δεν έχει δειχθεί γκολ ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη. Συγκεκριμένα, οι «κυανέρυθροι» μετρούν τρεις νίκες (Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, Κέρκυρα) και μία «λευκή» ισοπαλία (ΠΑΣ Γιάννινα). Αυτό είχε συμβεί ξανά τη σεζόν 2008/09, όταν είχαν τρεις εντός έδρας νίκες και μετά είχε ένα «Χ».

  Έπρεπε να φτάσουμε στον τέταρτο αγώνα ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τον Αστέρα Τρίπολης για να καταφέρουν οι Αρκάδες να σκοράρουν μακριά από την έδρα τους. Στις προηγούμενες τρεις αναμετρήσεις οι «κυανοκίτρινοι» δεν είχαν πετύχει κάποιο γκολ. Μάλιστα, η τελευταία φορά που ο Αστέρας κατάφερε να σημειώσει δύο σερί νίκες μακριά από την Τρίπολη ήταν τον ΤΟΥ 2010 (2-0 στη Λάρισα, 2-1 στην Κέρκυρα).

  Δωδεκάρι! Μετά από 11 σερί ήττες στη Νέα Σμύρνη, χθες ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να φύγει αλώβητος από την έδρα του Πανιωνίου. Μέχρι χθες οι Γιαννιώτες είχαν 8 για την Α' Εθνική, 2 για τη Β' και 1 για το Κύπελλο απέναντι στους «κυανέρυθρους». Το τελευταίο καλό αποτέλεσμα του ΠΑΣ στην Αθήνα ήταν στις 3/1/1983, όταν απέσπασε ισοπαλία με 1-1 κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες.

  Τις 100 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου έφρασε ο Γιώργος Γεωργίου. Το ντεμπούτο του 33χρονου αμυντικού του ήταν 26 Σεπτεμβρίου 2004 ως παίκτης της Κέρκυρας, στην εκτός έδρας ήττα από την ΑΕΚ με 2-0.

  Δεν πανηγύρισε ο Τάκης Λεμονής τους 500 αγώνες ως ποδοσφαιριστής και προπονητής στην Α’ Εθνική, αφού ηττήθηκε στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναιτωλικού από τη Δόξα Δράμας. Ο 52χρονος τεχνικός είχε 294 ματς ως παίκτης (με Ολυμπιακό, Λεβαδειακό) και ο χθεσινός αγώνας ήταν ο υπ' αριθμόν 206 στους πάγκους (με Ολυμπιακό, Καλλιθέα, Λεβαδειακό, Ξάνθη, Πανιώνιο και, πλέον, Παναιτωλικό).

  Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο θύμισε το χθεσινό ματς του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη, αφού κατάφεραν να πετύχουν τρία γκολ μέσα σε 14 λεπτά. Στις 12 Φεβρουαρίου 2006, ακριβώς πριν από έξι χρόνια, οι «πράσινοι» έχαναν με 2-0 στην έδρα των Νεοσμυρνιωτών και κατάφεραν από το 72 μέχρι το 92’ να σημειώσουν τέσσερα τέρματα.

  Διπλό ήταν το επίτευγμα για τον Γιώργο Καραγκούνη. Συγκεκριμένα, ο διεθνής χαφ έφτασε τα 50 τέρματα στην πρώτη κατηγορία και επέστρεψε στα γκολ μετά τις 17/1/2010 (Παναθηναϊκός - Πανθρακικός 2-0). Επίσης, ήταν το υπ' αριθμόν 3.300 του «τριφυλλιού» στην Α' Εθνική. Ο Παναθηναϊκός είναι η δεύτερη ομάδα που σημειώνει το συγκεκριμένο επίτευγμα μετά τον Ολυμπιακό, ο οποίος προηγείται με 3.311 γκολ.

  Τις τριάντα εκτός έδρας ήττες στην Α’ Εθνική έφτασε ο Παναιτωλικός.

  60 κίτρινες μοιράστηκαν στην 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ υπήρξαν δύο αποβολές στους χθεσινούς αγώνες. Συγκεκριμένα, ο Ντολεζάι του Παναιτωλικού και ο Ολίσε του Εργοτέλη αντίκρισαν τις κόκκικες κάρτες από τους κ.κ. Σελιμό και Δασκαλόπουλο αντίστοιχα.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: