Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Συλλήψεις δημοσιογράφων στη Βρετανία!!

Συλλήψεις δημοσιογράφων στη Βρετανία
Νέο σκάνδαλο συγκλονίζει το χώρο των βρετανικών media με τη σύλληψη πέντε δημοσιογράφων της εφημερίδας “The Sun” , μέλος του ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοκ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι δημοσιογράφοι φέρονται να δωροδοκούσαν αστυνομικούς προκειμένου να έχουν τα λεγόμενα «καυτά θέματα».

Οι συλληφθέντες εργάζονται στην ταμπλόιντ “The Sun”, που ανήκει στον όμιλο “News Corporation” του Αυστραλού μεγιστάνα, Μέρντοκ.

Τον περασμένο Νοέμβριο, στα χέρια της αστυνομίας είχε πέσει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Jamie Pryatt με την κατηγορία ότι διέπραττε παράνομες συναλλαγές με αστυνομικούς, προκειμένου να αποκτήσει πληροφορίες για μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Τον Ιούλιο του 2011, η βρετανική εφημερίδα “News Of The World” , επίσης, ιδιοκτησίας Μέρντοκ, αναγκάσθηκε ύστερα από 168 χρόνια λειτουργίας να κλείσει, καθώς αποδείχτηκε ότι είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο υποκλοπών.

Δημοσιογράφοι της εφημερίδας παρακολουθούσαν περίπου 4.000 τηλέφωνα καλλιτεχνών, πολιτικών, μελών της βασιλικής οικογένειας και θυμάτων τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: