Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Καντέ: «Τιμή μου»

Καντέ: «Τιμή μου»
Περήφανος που ήταν αρχηγός του Μάλι στην καλύτερη παρουσία του σε Κόπα Άφρικα τα τελευταία 40 χρόνια δήλωσε ο Σεντρίκ Καντέ σε συνέντευξή του στο BBC. Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού κατέκτησε μαζί με τους συμπαίκτες του την τρίτη θέση της διοργάνωσης κι επιστρέφει στην Ελλάδα γεμάτος ικανοποίηση, αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον.

«Ήταν μεγάλη μου τιμή να είμαι αρχηγός και παίκτης αυτής της ομάδας που τερμάτισε στην τρίτη θέση του Κόπα Άφρικα. Είναι υπέροχο το συναίσθημα. Όταν αρχίσαμε αυτή τη διοργάνωση, δεν περιμέναμε τόσο καλά αποτελέσματα. Είμαστε υπερ-ευχαριστημένοι με ό,τι πετύχαμε. Πλέον έχουμε αυτοπεποίθηση, έχουμε μία νεανική ομάδα και πιστεύω πως μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο τα επόμενα χρόνια», τόνισε.

Για τον 32χρονο άσο η πορεία του Μάλι δεν ήταν έκπληξη. «Χτίζουμε αυτό το πνεύμα τα τελευταία δύο χρόνια, δεν είναι κάτι καινούριο. Η δουλειά που έκανε ο προπονητής μας, Αλέν Ζιρές, και το τεχνικό επιτελείο, είναι πραγματικά φανταστική. Με την εμπειρία του ως σπουδαίος παίκτης του παρελθόντος, ο προπονητής μας βοηθά πολύ κι έχουμε να μάθουμε πολλά από αυτόν».

Η επόμενη μεγάλη πρόκληση λέγεται «πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του 2014». «Αν συνεχίσουμε έτσι, μπορούμε να αισιοδοξούμε για καλή πορεία και στα προκριματικά του Μουντιάλ. Όμως η πρόκριση στα τελικά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Προκρίνονται μόνο πέντε ομάδες από την Αφρική και θα πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε ομάδες όπως το Καμερούν, η Νιγηρία και τις άλλες ομάδες που θεωρητικά είναι καλύτερες από μας», είπε ο Καντέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: