Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Στα πέναλτι η Βάσκο!!

Αν και ηττήθηκε με 2-1 στο 90λεπτο, η Βάσκο επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι σε βάρος της Λανούς και προκρίθηκε στους «8» του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Ο Σίλβιο Ρομέρο αποτέλεσε τον μοιραίο ποδοσφαιριστή των Αργεντινών, καθώς ήταν ο μοναδικός που αστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν προβλέπεται ημίωρη παράταση σε αυτή τη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, οπότε άρχισαν τα πέναλτι αμέσως μετά το 2-1 του 90λεπτου.
Πάντως οι Αργεντινοί ήταν ανώτεροι στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης και δίκαια ισοφάρισαν το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού. Ωστόσο, στο 19ο λεπτό ο Νίλτον άνοιξε το σκορ για τη Βάσκο με πανέμορφο γκολ.
Οι φιλοξενούμενοι δεν εκμεταλλεύτηκαν το «σοκ», το οποίο προκάλεσαν, και παρέδωσαν σύντομα την πρωτοβουλία των κινήσεων στη Λανούς του Γκάμπριελ Σούρερ. Στο δεύτερο 45λεπτο, η Λανούς κυριάρχησε και ισοφάρισε σε 1-1 με τον Μαριάνο Παβόνε στο 60ό λεπτό. Ακολούθησε το 2-1 του Τέο Γκουτιέρεζ στο 78ο λεπτό και το παιχνίδι κατέληξε στα πέναλτι.
Πλέον η Βάσκο Ντα Γκάμα θα αντιμετωπίσει την Κορίνθιανς στα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες. Οι δύο βραζιλιάνικοι «εμφύλιοι» θα διεξαχθούν από τις 15 μέχρι τις 24 Μαΐου.
Λανούς: Μαρτσεσίν, Βελάσκεζ, Αραούχο, Μπραγκιέρι, Γκολτζ, Καμορανέζι, Βαλέρι (71' Ρομέρο), Φρίτζλερ, Πιζάρο (46' Γκουτιέρεζ), Παβόνε, Ρεγκέιρο.
Βάσκο Ντα Γκάμα: Φερνάντο, Φάγκνερ, Τιάγκο Φέλτρί, Ροντόλφο, Ρενάτο Σίλβα, Ντιέγκο Σόουζα (67' Άλαν), Ρομούλο, Νίλτον (86' Φελίπε), Ζουνίνιο, Αλεσάντρο, Έντερ Λουίς (82' Κάρλος Αλμπέρτο).









πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: