Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Την «σκαπουλάρουν»

Το νέο ποινολόγιο της UEFA έχει τεθεί σε ισχύ και φαίνεται πως ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα γλιτώσουν τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Την «σκαπουλάρουν»
Η Sportday το είχε αποκαλύψει από χθες αλλά επιβεβαιώθηκε σήμερα, πως τα πειθαρχικά όργανα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που θα εκδικάσουν σε δεύτερο βαθμό τις υποθέσεις, μπορούν να γίνουν πιο ελαστικά σε ότι αφορά την επιβολή ποινών και οι ελληνικές ομάδες ύστερα από αρκετό καιρό άκουσαν ευχάριστα νέα.
Από την στιγμή που ψηφίστηκε στο κογκρέσο το νέο ποινολόγιο της UEFA, τα δευτεροβάθμια πειθαρχικά όργανα που θα εκδικάσουν τις υποθέσεις ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ έχουν τη νομική δυνατότητα να βασιστούν και στους νέους κανόνες.
Μπορεί οι ελληνικές ομάδες να έχουν τιμωρηθεί σε πρώτο βαθμό με ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αναστολή αλλά σε δεύτερο βαθμό να τιμωρηθούν είτε με απαγόρευση δήλωσης νεοαποκτηθέντων παικτών στο ρόστερ για τα ευρωπαϊκά ματς είτε με παρακράτηση εσόδων από τα μπόνους συμμετοχής σε Champions League, Europa League είτε τον περιορισμό του «ευρωπαϊκού» ρόστερ, δηλαδή θα μπορεί να μπαίνει ανώτατο όριο στον αριθμό των δηλωμένων στην UEFA ποδοσφαιριστών.
Αυτό που μένει είναι να το δούμε και στην πράξη. Οι δικαστές έχουν σαφώς μεγαλύτερα περιθώρια επιλογής και αν βλέπουν πως οι ομάδες εκείνες που είναι παραβάτες βρίσκονται στον δρόμο της εξυγίανσης τότε θα είναι πιο επιεικείς μαζί τους.
Πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: