Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

«Να λυθεί δια παντός το πρόβλημα στον Παναθηναϊκό»

«Να λυθεί δια παντός το πρόβλημα στον Παναθηναϊκό»
Ελπίδες να σωθεί έχει ο Παναθηναϊκός, εάν προχωρήσει το εγχείρημα της «λαϊκής βάσης» που προτείνει ο Γιάννης Αλαφούζος, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάννης Παναγιωτίδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Ο Παναθηναϊκός έχει ένα πολύ μεγάλο άνοιγμα. Αν θέλουμε να τον δούμε όπως πρέπει, θα πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια», δήλωσε το νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ πρόσθεσε πως αυτό γίνεται ώστε να λυθεί δια παντός το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο «τριφύλλι».

Απόσπασμα από όσα είπε ο Γιάννης Παναγιωτίδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Όλα στο πράσινο»:

Για το εγχείρημα του Γιάννη Αλαφούζου: «Το εγχείρημα της λαϊκής βάσης δεν είναι πρωτόγνωρο. Όποιος παρακολουθεί διεθνή, αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Σε πολλές ομάδες γίνεται αυτό παγκοσμίως. Λειτουργούν ως θεματοφύλακες οι φίλοι της ομάδας. Το πρώτο βήμα ήταν αυτό, γι’ αυτό αγόρασα μετοχές το 2008. Δυστυχώς δεν ευόδωσε το σχήμα τότε, αλλά θα πρέπει να κοιτάμε εμπρός. Αν γινόταν και ένα δεύτερο άνοιγμα τότε, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Κάθε προσπάθεια θα πρέπει να τη δούμε στην πορεία της. Ζούμε μία κατάσταση στην Ελλάδα που πριν από δύο χρόνια θα ήταν αδιανόητη. Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει το μέλλον. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα πολύ μεγάλο άνοιγμα. Αν θέλουμε να τον δούμε όπως πρέπει, θα πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια. Ο λόγος που επισπεύτηκε αυτή η προσπάθεια από τον κύριο Αλαφούζο, έγινε γιατί φτάσαμε στον πάτο. Υπάρχουν κάποιες -λίγες μεν- ελπίδες, αλλά το καλό είναι ό,τι υπάρχουν».

Για τη σύσταση του νέου ΔΣ στον Παναθηναϊκό: «Το ΔΣ κοιτά την αδειοδότηση από την ΕΠΟ και από την UEFA. Εγώ θέλω να ελπίζω πως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε στοιχεία για να εξαντλήσουμε την κάθε πιθανότητα για αυτό το θέμα. Και άλλες ομάδες. Αυτό είναι καλό για εμάς, γιατί θα είναι συλλογικό το πρόβλημα».

Για την εταιρία «λαϊκής βάσης» και πως θα λειτουργεί: «Πρέπει να αναζητήσουμε κάθε δυνατότητα. Στις 15 και 20 Ιουνίου θα πρέπει να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε αυτά που πρέπει. Η συνεισφορά του κόσμου δεν θα γίνει με τη μία, αλλά σε ένα με δύο μήνες αργότερα. Ο Παναθηναϊκός σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις του. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Θα πρέπει να δούμε τι χρήματα θα μαζέψουμε άμεσα. Δεν κάνουμε έρανο. Τότε θα ανοίγαμε ένα λογαριασμό. Το εγχείρημα αφορά ένα σωματείο, όπου ο κόσμος θα γίνει μεγαλομέτοχος. Ο μέτοχος θα είναι αυτός και θα εκλέγει διοίκηση. Εάν εμφανιστεί κάποιος που μπορεί να βάλει 25, 30, 40 εκατομμύρια ευρώ, ας πάρει τη διοίκηση για τρία χρόνια. Αυτό γίνεται για να γιγαντωθεί ο Παναθηναϊκός τα επόμενα χρόνια. Αυτό είναι το σκεπτικό. Πάμε να λύσουμε δια παντός το πρόβλημα».

Για τον Άραβα που θα έφερνε ο Βλάσης Τσάκας: «Υποβαθμίζουμε το όνομα του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν και όρια πλέον».

Για τη διάρκεια του ΔΣ: «Θα γίνει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα. Με την πρώτη εικόνα που έχω, θα μπορούσε να είναι μέχρι το τέλος του χρόνου. Η λογική είναι να εκλέγει μία διοίκηση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η οποία θα κρίνεται».

Για τον κόσμο: «Να κάνει υπομονή και κουράγιο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει λύση και άλλοι βγαίνουν μπροστά. Εκεί φτάσαμε…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: