Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

«Το πιστεύουμε και θα παλέψουμε…»

«Το πιστεύουμε και θα παλέψουμε…»
Αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, παρότι αναγνωρίζουν τις δυσκολίες απέναντι σε ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα, δήλωσαν οι εκπρόσωποι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού αντίστοιχα.

«Θα χρειαστούμε κάποια θαύματα για να φτάσουμε στο στόχο μας», τόνισε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Επιτυχία που είμαστε εδώ, έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου», είπε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Τι είπαν Διαμαντίδης, Σπανούλης, αλλά και οι εκπρόσωποι των αντιπάλων των ελληνικών ομάδων. Πρόβλημα με Ναβάρο.




Video streaming by Ustream


Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ζέλικο Ομπράντοβιτς (προπονητής Παναθηναϊκού): «Είμαι σίγουρος πως θα γίνει ένα πολύ όμορφο Final 4. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Για τον προ 20ετίας τίτλο που κατέκτησε στην Πόλη με την Παρτιζάν, είπε: «Αυτό που κάναμε τότε με την Παρτιζάν ήταν θαύμα. Θα χρειαστούμε και τώρα κάποια θαύματα για να φτάσουμε στο στόχο μας. Η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ καλή ομάδα, είναι πολύ δύσκολη η αποστολή μας, αλλά θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε».

Αναφορικά με την παρουσία πολλών Ελλήνων φιλάθλων παρά την οικονομική κρίση, είπε: «Όλοι μιλάνε για την κρίση στην Ελλάδα, αλλά αυτό ισχύει σε πολλές χώρες. Για μας και τον Ολυμπιακό είναι σημαντικό να έχουμε τους οπαδούς μας εδώ. Είναι σημαντική η βοήθεια, αλλά δεν σου εξασφαλίζει κάτι, γιατί η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ μεγάλη ομάδα».

Δημήτρης Διαμαντίδης (αρχηγός Παναθηναϊκού): «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Εύχομαι ο κόσμος να ευχαριστηθεί το θέαμα. Είναι η δεύτερη συνεχής παρουσία μας σε Final 4. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα, όπως η ΤΣΣΚΑ. Το κοινό εδώ είναι πολύ ένθερμο, αλλά σε ένα Final 4 τα πράγματα είναι διαφορετικά».

Για τις δύο ήττες από την ΤΣΣΚΑ στην κανονική περίοδο, είπε: «Είχαμε δύο ήττες από την ΤΣΣΚΑ. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα θέλαμε, αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν. Δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη και θα προσπαθήσουμε πολύ να φτάσουμε στον τελικό».

Ντούσαν Ίβκοβιτς (προπονητής Ολυμπιακού): «Συγχαίρω την Ευρωλίγκα για μία ακόμη πετυχημένη σεζόν. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους. Είναι μεγάλη μας χαρά που είμαστε εδώ. Αντιμετωπίζουμε μία πολύ δυνατή κι έμπειρη ομάδα, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και περιμένω έναν δυνατό ημιτελικό. Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για σημεία-κλειδιά. Η Μπαρτσελόνα έχει ατού τη μεγάλη εμπειρία, ενώ εμείς έχουμε πιο πολύ ενέργεια. Περιμένω ένα μεγάλο παιχνίδι κι ελπίζω να μην αγχωθούν οι παίκτες μου».

Ερωτηθείς για το ρόλο των προπονητών και το αν είναι μεγαλύτερος από αυτόν των παικτών στο Final 4, απάντησε: «Παίζουν οι καλύτερες ομάδες στο Final 4. Η ομάδα μου έχει πολλούς ταλαντούχους παίκτες, που εξελίχθηκαν πάρα πολύ μέσα στη σεζόν. Απόλαυσα τη δουλειά με αυτά τα παιδιά. Σε ένα Final 4 οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Για μας είναι μεγάλη υπόθεση οι εμπειρίες που θα κερδίσουν οι παίκτες μου. Ο χρόνος δουλεύει για μας».

Αναφορικά με την παρουσία πολλών Ελλήνων φιλάθλων παρά την οικονομική κρίση, είπε: «Υπάρχουν πολλά προβλήματα σε όλο τον κόσμο, αλλά τα προβλήματα μάς φέρνουν πιο κοντά. Ο Ολυμπιακός έχει τους καλύτερους οπαδούς. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε εδώ, είναι από μόνη της η παρουσία μας πολύ μεγάλη επιτυχία και περιμένουμε δύο μεγάλα παιχνίδια».

Βασίλης Σπανούλης (αρχηγός Ολυμπιακού): «Είναι μεγάλη χαρά να είμαι εδώ. Ο δρόμος για το Final 4 ήταν δύσκολος, αλλά αξίζουμε μία θέση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλά απέναντι σε μία δυνατή ομάδα την οποία σεβόμαστε απόλυτα. Ελπίζω να φτάσουμε στον τελικό. Έχουμε έρθει πολλές φορές φέτος στην Κωνσταντινούπολη, τα γήπεδα είναι πάντα γεμάτα και είναι χαρά μας να παίζουμε σε κατάμεστα γήπεδα».

Για το τι θα σήμαινε για τον ίδιο να κατακτήσει την Ευρωλίγκα και με τον Ολυμπιακό, έχοντας πάρει τον τίτλο το 2009 με τον Παναθηναϊκό, είπε: «Είναι ένα διαφορετικό Final4, με διαφορετική ομάδα και διαφορετική κατάσταση. Η ομάδα μου θα κάνει το καλύτερο δυνατό. Μπορεί πολλοί να μην μας πιστεύουν πολύ και να θεωρούν πως δεν έχουμε πολλές πιθανότητες, αλλά θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Γιόνας Καζλάουσκας (προπονητής ΤΣΣΚΑ Μόσχας): «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Όλες οι ομάδες έχουν έρθει για τον τίτλο. Είμαι σίγουρος πως η ομάδα μου θα δείξει τον καλύτερό της εαυτό».

Αντρέι Κιριλένκο (αρχηγός ΤΣΣΚΑ Μόσχας): «Είμαι πανευτυχής που είμαι εδώ. Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες έφτασαν στο Final 4. Θα είναι δύσκολο να πάρουμε τον τίτλο, αλλά κάναμε πολύ καλή δουλειά σε όλη τη σεζόν και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Έχω έναν τίτλο με τη Ρωσία και θέλω έναν ακόμη μεγάλο τίτλο με την ομάδα που με ανέδειξε. Θα είναι πολύ δύσκολο το ματς της Παρασκευής, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι εξαιρετική ομάδα. Ο ημιτελικός είναι μόνο το πρώτο βήμα. Το κοινό της Τουρκίας είναι πολύ καλό, πολύ παθιασμένο με το μπάσκετ κι εμένα μου άρεσε ακόμη κι όταν φώναζαν εναντίον μας. Είναι πάντα ωραίο να υπάρχει πολύς κόσμος στις κερκίδες».

Ερωτηθείς αν οι ομάδες του Final 4 θα μπορούσαν να παίξουν στα playoffs του ΝΒΑ, ο Ρώσος φόργουορντ απάντησε: «Είμαι σίγουρος πως όλες θα μπορούσαν να τα καταφέρουν. Και οι τέσσερις ομάδες έχουν καρδιά πρωταθλητή. Καλό το ταλέντο, αλλά μετρά περισσότερο ό,τι έχεις στο μυαλό και στην καρδιά σου. Και οι τέσσερις ομάδες του Final 4, έχουν αυτά τα στοιχεία».

Τσάβι Πασκουάλ (προπονητής Μπαρτσελόνα): «Χαιρόμαστε που είμαστε στην Κωνσταντινούπολη. Ο δρόμος ήταν μακρύς και δώσαμε πολλά παιχνίδια μέχρι να φτάσουμε στο Final 4. Δεν θα είναι εύκολο το ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε. Ο Ολυμπιακός έχει έναν πολύ έμπειρο προπονητή και παίκτες με φυσικά προσόντα, ταλέντο και εμπειρία. Δεν έχω άγχος και πιστεύω πως θα κάνουμε το παιχνίδι μας. Έχουμε σεβασμό για τον αντίπαλο, αλλά έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά».

Για τις συγκρίσεις με την ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα, είπε: «Είναι μεγάλη τιμή να ανήκουμε στον ίδιο σύλλογο. Αυτό δείχνει πως ο σύλλογος είναι στο υψηλότερο επίπεδο, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο μπάσκετ. Η δυναμική του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ είναι-βέβαια-διαφορετική, αλλά προσπαθούμε να παίζουμε πάντα στο υψηλότερο επίπεδο».

Η απουσία του Χουάν Κάρλος Ναβάρο προκάλεσε απορίες και προέκυψε είδηση για πιθανή απουσία του. «Έχει κάποιες ενοχλήσεις και κάνει φυσιοθεραπεία.Έχουμε 24 ώρες μπροστά μας και θα δούμε αν είναι έτοιμος για το ματς της Παρασκευής».

Έραζεμ Λόρμπεκ (παίκτης Μπαρτσελόνα): «Είναι ωραίο να κερδίζεις τον τίτλο, αλλά θέλουμε να τα καταφέρουμε ξανά. Πέρυσι δεν το πετύχαμε, αλλά φέτος θα έχουμε μία ακόμη ευκαιρία».

* Τις καθιερωμένες ευχές για ένα εξαιρετικό Final 4 και την ικανοποίηση για τη διεξαγωγή του τουρνουά στην Κωνσταντινούπολη εξέφρασαν ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, αλλά και ο εκπρόσωπος της χορηγού της διοργάνωσης. «Λάβαμε τα ίδια μέτρα ασφαλείας με τα προηγούμενα χρόνια και πιστεύουμε πως θα απολαύσουμε ένα πολύ όμορφο και ασφαλές Final4», είπε ο Τζόρντι Μπερτομέου.

* Η οργάνωση της συνέντευξης Τύπου ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Μπορεί το ξενοδοχείο «Τσιγκαράν Σαράι» να είναι ένα πραγματικό παλάτι, ωστόσο δεν υπήρχαν θέσεις για τους δημοσιογράφους.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: