Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ο Ηρακλής πρωταθλητής, δεν κατεβαίνει η Σύρος!!

Την οριστική απόφαση του Φοίνικα Σύρου να μην κατέβει να παίξει στον πέμπτο τελικό του πρωταθλήματος ανακοίνωσε μέσω του Αθλητικού Metropolis και της εκπομπής "Στη Σέντρα" ο παράγοντας της ομάδας των Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης.

Αν η απόφαση αυτή επισημοποιηθεί, τότε ο Ηρακλής ανακηρρύσεται νταμπλούχος Ελλάδας στο βόλεϊ.

Στην εκπομπή "Στη Σέντρα" μίλησε για το θέμα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας βόλεϊ, Αχιλλέας Μαυρομάτης:

«Εκφράζω τη λύπη μου γιατί χθες συζητήθηκε το θέμα του τελικού και έγινε μια προσπάθεια από πολλές τις πλευρές υπό το σκεπτικό ότι οι αγώνες πρέπει να παίζονται στο γήπεδο. Διαπιστώνω ότι παρά τις προσπάθειες πρέπει να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις, είχαν ενστάσεις οι άνθρωποι του Φοίνικα και δεν μπορώ να το δικαιολογήσω.

Να δεχθούμε ότι έχουν οι άνθρωποι δίκιο σε κάποια πράγματα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πάμε να παίξουμε έναν αγώνα. Το καλό του αθλήματος επιβάλλει να κατεβούν να παίξουν. Δυστυχώς δε βρέθηκε κάποια λύση, αλλά περιμένουμε τις ανακοινώσεις. Σέβομαι την απόφαση του Φοίνικα, αλλά το ζητούμενο είναι να γίνει ο τελικός», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυρομάτης.

Ο Γιώργος Λεονταρίτης είπε από την πλευρά του:

«Μας στεναχωρεί αφάνταστα αυτό που έγινε. Πρώτη φορά η ομάδα μας φτάνει σε αυτό το επίπεδο, αλλά εξαιτίας κάποιων γεγονότων και για τα οποία το σωματείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη, κάποιοι μας στέρησαν αυτή τη χαρά. Όχι απαραίτητα να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά να συμμετάσχουμε στον τελικό. Η απόφαση που ελήφθη χθες ήταν η καλύτερη.

Ας πάρει ο Ηρακλής το πρωτάθλημα. Δεν μπορεί μια ομάδα να αγωνίζεται δύο εβδομάδες μετά το τη λήξη του πρωταθλήματος, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τους κι άλλες παράμετροι. Πλέον έχουμε παγώσει όλοι, δεν μπορούμε μετά από 15 μέρες κι ενώ έχουν λήξει συμβόλαια, συμφωνίες να κατέβουμε να παίξουμε στον τελικό. Δεν έχει νόημα πια.

Το πρωτάθλημα έχει λήξει βάσει προκήρυξης στις 30 Απριλίου, οπότε εμείς δε φταίμε σε τίποτα. Για τις ρήτρες που λένε κάποιοι, οι ίδιες ρήτρες ισχύουν και για την πρόκληση βίας, οπότε θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι πρόβλημα υπάρχει και για το ότι δεν έγινε ο τελικός, όχι επειδή δε θα γίνει».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: