Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Γούναρης: «Στα πρόθυρα της πτώχευσης ο Παναθηναϊκός»

Γούναρης: «Στα πρόθυρα της πτώχευσης ο Παναθηναϊκός»
Τον «κώδωνα του κινδύνου» για το μέλλον του Παναθηναϊκού, λόγω των χρεών που έχει, έκρουσε ο Δημήτρης Γούναρης, μιλώντας NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Ο Παναθηναϊκός είναι στα πρόθυρα πτώχευσης εάν δεν βρεθούν χρήματα. Και μιλάμε για εκατομμύρια», τόνισε το νέο μέλος του «πράσινου» Διοικητικού Συμβουλίου, όπου στη συνέχεια εξέφρασε την υποστήριξή στον Γιάννη Αλαφούζο και το εγχείρημά του για την εταιρία λαϊκής βάσης.

Απόσπασμα από όσα είπε ο Δημήτρης Γούναρης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Όλα στο πράσινο»:

Για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό: «Όσον αφορά τη συνεδρίαση αποκόμισα ότι είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα στο οικονομικό κομμάτι. Ούτε ο πιο απαισιόδοξος δεν θα τα φανταζόταν αυτά. Αυτό φυσικά επηρεάζει και το αγωνιστικό κομμάτι. Ο Παναθηναϊκός είναι στα πρόθυρα πτώχευσης εάν δεν βρεθούν χρήματα. Και μιλάμε για εκατομμύρια. Χρειάζονται άμεσα χρήματα. Από την οικονομική ανάπτυξη που έκανε ο κύριος Γόντικας υπάρχουν υποχρεώσεις από τον Μάρτιο. Είναι εκπρόθεσμος ο Παναθηναϊκός. Είναι πολύ σοβαρό το οικονομικό πρόβλημα και δεν ξέρω πως έφτασε εδώ».

Για το αν βλέπει το αισιόδοξα το «αύριο» της ομάδας: «Ο κύριος Αλαφούζος θα αναπτύξει το σχέδιο της λαϊκής βάσης και αυτό θα υλοποιηθεί όταν γίνει η πλήρη μεταβίβαση των μετοχών και να υπογραφεί το μορατόριουμ με Βαρδινογιάννη. Ο κόσμος πιστεύω πω θα βοηθήσει. Η βοήθεια αυτή θα είναι από το υστέρημά του. Είναι ζωντανός ο κόσμος και πιστεύω πως θα ανταποκριθεί. Αλλά θα πρέπει να δράσουμε με διαφάνεια, αντικειμενικότητα και θα πρέπει να του πούμε την πραγματικότητα».

Για την ανταγωνιστικότητα του Παναθηναϊκού την επόμενη σεζόν: «Το να είναι ανταγωνιστικός είναι θέμα δομής, οργάνωσης και θα πρέπει να ξεκαθαρίσει από τα χρέη του. Εάν δεν ξεκαθαρίσουν πως θα ανταπεξέλθει; Ό,τι πήγαινε να γίνει στην πορεία σταματούσε. Να τον βοηθήσουμε τον κύριο Αλαφούζο για να εξοφληθούν τα χρέη που έχει ο Παναθηναϊκός».

Για την πολυμετοχικότητα: «Τα διάφορα παπαγαλάκια δημιούργησαν προβλήματα στην πολυμετοχικότητα. Στην τελική, το μόνο που έβλαψαν ήταν τον Παναθηναϊκό. Ο κύριος Βγενόπουλος έβαλε 22 εκατομμύρια, ο κύριος Πατέρας 10, ο κύριος Ζολώτας 10. Οι Ζολώτας και Πατέρας δεν έχουν διορίσει ούτε σύμβουλο. Βαρέθηκαν από τις συμπεριφορές κάποιων και τους απομάκρυναν. Και τα χρήματα που έβαλαν, χαθήκαν. Γιατί να μην τους έχουμε “ζεστούς” για να βοηθήσουν. Τα παπαγαλάκια φταίνε. Η σημερινή διοίκηση παίρνει και μία προσωπική ευθύνη. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι μπήκαμε μπροστά για να σώσουμε τον Παναθηναϊκό. Δεν γίνονται θαύματα. Είναι πολλά τα λεφτά. Θα πρέπει να φέρουμε ανθρώπους που θα βοηθήσουν οικονομικά. Δεν φτάνει μόνο να τρέχουμε. Θέλουμε λεφτά. Ο κύριος Αλαφούζος πήρε την πρωτοβουλία και πιστεύω πως αυτό το πράγμα να βοηθηθεί από όλους. Από τη συνάντηση φάνηκε πως όλοι είναι δίπλα του. Είμαστε όλοι με έναν… και αυτός ο ένας είναι ο Παναθηναϊκός. Να τον βγάλουμε από το δύσκολο δρόμο. Δεν μπορεί να έχει φτάσει η ομάδα σε αυτό το δύσκολο σημείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: