Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση έκανε ο Κουβέλης!!

Πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση έκανε ο Κουβέλης
Πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση κατέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών μετά τις εκλογές 2012.

Ο κ. Κουβέλης πρότεινε τη συγκρότηση κυβέρνησης με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα έως τις επόμενες ευρωεκλογές του 2014 και στόχο τη σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο.

«Καταθέτουμε πρόταση και καλούμε όλες τις δυνάμεις με συναίσθηση ευθύνης απέναντι στον τόπου να ανταποκριθούν. Δεν διεκδικούμε τίποτα πέρα από την ικανοποίηση να έχουμε βγάλει τη χώρα σε έξοδο από την κρίση» κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Βενιζέλος: Έγινε το πρώτο βήμα

Συγκροτημένη χαρακτήρισε ο Ευ. Βενιζέλος την πρόταση του Φώτη Κουβέλη για οικουμενική κυβέρνηση με συγκεκριμένο χαρακτήρα και χρονικό πλαίσιο, αμέσως μετά τη συνάντηση των δύο αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών, μετά τις εκλογές 2012.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η πρόταση του κ. Κουβέλη συμπίπτει με αυτή του ΠΑΣΟΚ, ενώ πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια προετοιμάζοντας το έδαφος για τη διαβούλευση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Βενιζέλος έκανε λόγο για «καλό οιωνό», σημειώνοντας ότι «το πρώτο βήμα έγινε».

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: