Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

«Αλέ» για φιέστα, Μέλμπεργκ και Γιουρόπα Λιγκ!

Ο Νίκος Αλέφαντος... ξαναχτυπά μέσω της στήλης του στο katimagiko.gr. Γράφει για την φιέστα του Ολυμπιακού, τον Όλαφ Μέλμπεργκ αλλά και για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.
«Αλέ» για φιέστα, Μέλμπεργκ και Γιουρόπα Λιγκ!
Ανάμεσα στα άλλα αναφέρει: «Η φιέστα ήταν καταπληκτική, και με λιγότερα λεφτά, μπράβο τους , το διασκέδασε όλος ο κόσμος από μικρούς μέχρι γέρους. Και ο κόσμος ήταν φοβερός, η ΘΥΡΑ 7 κάνει σπουδαία δουλειά, και στα δύο πέταλα. Ήταν φοβερή εικόνα, μαγική.
Απ’ όσους παίκτες είναι να φύγουν ή να μείνουν, αυτός που θα ήθελα περισσότερο να μείνει είναι ο Μέλμπεργκ. Είναι στεγνός, καλά κρατιέται για την ηλικία του , είναι δυναμικός παίκτης, παίζει με την πείρα του και την προσωπικότητά του. Έχει μπει στο πετσί του Ολυμπιακού και της βαριάς φανέλας, έχει δέσει με την ομάδα».
Αν φύγει ο Μέλμπεργκ, πρέπει να βρούμε έναν σαν αυτόν ή τουλάχιστον να είναι γρήγορος. Ο Παναθηναϊκός χρόνια ολόκληρα ταλαιπωρείται επειδή δεν έχει καλά σέντερ μπακ. Όλο γκάφες στην άμυνα, και πρόσφατα ο Κλωναρίδης τους εξέθεσε, τους ξεφτίλισε γιατί είναι γρήγορος. Πόσες φορές έχει σώσει τον Ολυμπιακό ο Αβραάμ με τις γρήγορες επιστροφές του. Πόσες φορές έχει προλάβει καταστάσεις με την ταχύτητα που έχει.
Είδα τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, έχασε πολλούς πόντους ο Μπιέλσα. Δεν πέτυχε να το πάρει, όπως δεν είχε πετύχει και με την Εθνική Αργεντινής. Ο Σιμεόνε τον κατατρόπωσε. Σπουδαίος χαφ ήταν ο Σιμεόνε, χάφαρος, τον κατατάσσω στην κατηγορία Καρεμπέ, Ντάβιντς, Εσιέν στα ντουζένια του. Μεγάλη η επιτυχία του που το σήκωσε ως προπονητής με την Ατλέτικο.
Ο νέος την κλείδωσε την Μπιλμπάο γιατί στηρίχτηκε στην άμυνα, διπλά μαρκαρίσματα στον Γιορέντε, δεν ακούμπησε τη μπάλα αυτός, κοντινές αποστάσεις οι αμυντικοί με τα χαφ και έβγαιναν γρήγορα στην κόντρα 3 με 4 παίκτες. Έχοντας έναν πολύ μεγάλο σέντερ φορ τον Φαλκάο. Με εξέπληξε η Ατλέτικο Μαδρίτης. Και είχε παίκτες μια ταχύτητα πιο πάνω από τη Μπιλμπάο!
Η άμυνα κύριοι, η άμυνα. Μια ζωή θα το φωνάζω. Δέστε την άμυνά σας και φύγετε γρήγορα μπροστά στο χώρο. Χωρίς αργοκαρούτες. Ήταν μεγάλη επιτυχία της διοίκησης της Ατλέτικο Μαδρίτης που στα μέσα της σεζόν έδιωξε τον Μανθάνο. Αυτόν που ήθελαν να πλασάρουν στον Ολυμπιακό. Είναι αυτό που έχω πει ότι οι περισσότεροι Ισπανοί προπονητές παίζουν «όσα βάλω και όσα φάω»...
Ο δε Μαντσίνι στη Μάντσεστερ Σίτι πέταξε και 3ο σέντερ μπακ με την Νιούκαστλ. Κι έκανε παράπονα ο Φέργκιουσον ότι εμείς δεν έχουμε τέτοια φιλοσοφία και άλλα τέτοια. Ποια φιλοσοφία κύριε Φέργκιουσον μας λες, όταν είσαι 4-2 με την Έβερτον στο ’85 και κοιμάσαι στον πάγκο, σε ισοφαρίζει 4-4 και χάνεις το πρωτάθλημα! Τι φιλοσοφία μας λες, ξεκούτιανες; Πέτα 3ο σέντερ μπακ στα τελευταία λεπτά να κλειδώσεις τη νίκη. Ολόκληρο πρωτάθλημα έχασες. Λάθος που κοιμήθηκες σε αυτό το παιχνίδι. Και λες ότι δούλεψε αλά ιταλικά ο Μαντσίνι. Καλά έκανε! Μην μας τρελάνεις!
Και ο Βαλβέρδε αν πέταγε 3ο σέντερ μπακ στα τελευταία λεπτά με τη Μέταλιστ που έμπαζε από παντού η άμυνα, ίσως να έφτανε ο Ολυμπιακός στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.


πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: