Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Κούνα το σεντόνι, Λυ-μπερό-πουλε!!

Κούνα το σεντόνι, Λυ-μπερό-πουλε!
Πέρυσι πήρε τον τίτλο που τόσο πολύ του χρωστούσε η καριέρα του!

Δεν λέει, όμως, να την τελειώσει αν δεν ξανακουνήσει σεντόνι!

Ο συγκινητικός Νίκος Λυμπερόπουλος πήρε την ΑΕΚ στην πλάτη του, σκόραρε… πεσμένος και μ’ ένα από τα γνωστά του «μπομπόνια» και οδηγώντας την «Ένωση» στο 3-2 επί του Ατρομήτου, την έφερε στην κορυφή των πλέι-οφ!

Η βαθμολογία των πλέι-οφ (ενόψει και του ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός)

ΑΕΚ 6 (5-3)
Παναθηναϊκός 5 (1-3)
ΠΑΟΚ 4 (2-1)
Ατρόμητος 2 (4-5)

Η επόμενη αγωνιστική (4η)

Ατρόμητος-ΑΕΚ
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ


Πώς έπαιξε

Γερά «μπαμ» επεφύλασσε η ενδεκάδα που παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου. Ο τεχνικός της ΑΕΚ άφησε εκτός βασικού σχήματος τον Γεωργέα (για λόγους ξεκούρασης) αλλά και τους Βάργκας-Κλωναρίδη (παρόλο που ο Κολομβιανός είχε δηλώσει έτοιμος). Όχι μόνο ξεκίνησε, δε, τους νεαρούς Φούντα και Εγγλέζου, αλλά τοποθέτησε τον δεύτερο σε νέο ρόλο αριστερού εξτρέμ.

Έτσι, το 4-3-3 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μπουγαΐδης, Μανωλάς και Κοντοές. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος, Φούντας και Καφές και στην τριάδα της επίθεσης οι Εγγλέζου (αριστερά), Λεονάρντο (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή).



Αποφασίζοντας ριζικές αλλαγές στην ομάδα που είχε «καταπιεί» τρεις μέρες πριν τον Παναθηναϊκό, ο Κωστένογλου ήλπιζε σε φρεσκάδα. Αντ’ αυτού ωστόσο, πέτυχε να επαναφέρει την «μπαγιάτικη» (προ πλέι-οφ) ΑΕΚ. Με όρεξη, λοιπόν, από τους νεαρούς -αλλά και φανερή την απειρία στις επιλογές τους- και χωρίς ιδέες στην ανάπτυξή της, η «Ένωση» τα βρήκε μπαστούνια από τον καλοστημένο Ατρόμητο.

Κι αφού δεν ίδρωσε απ’ την… προειδοποίηση του Μήτρογλου (προβολή άουτ) άρχισε για τα καλά να ιδρώνει, όταν ο Σφακιανάκης πήγε πιο τσαμπουκαλεμένα στην μπάλα απ’ τον Μανωλά και «κέρασε» το γκολ στον Επστάιν. Χρειάστηκε, δε, να φλερτάρει με το εγκεφαλικό (απόκρουση Κωνσταντόπουλου σε τετ α τετ με τον Καραμάνο) για ν’ αντιδράσει. Να πιέσει. Να ζητήσει (αυστηρό) πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Λεονάρντο. Και να πάει -παρόλα αυτά- ανακουφισμένη στ’ αποδυτήρια, όταν ο Μήτρογλου σπατάλησε ευκαιρία απ’ αυτές που δε συνηθίζει.

Η έμπρακτη απόδειξη… μετάνοιας του Κωστένογλου (με τον Κλωναρίδη αντί του Εγγλέζου και τον Κάρλος αντί του Κοντοέ) δεν του επέτρεψε απλώς να αναζωογονήσει την ομάδα του. Αλλά και να της βάλει φωτιά! Μέχρι, λοιπόν, ο Ατρόμητος να καταλάβει τι γινόταν, ο Κάρλος είχε αποδείξει τι μπορεί να κάνει όταν δεν σκέφτεται τις διακοπές (υπέροχη ενέργεια και τελείωμα) και ο Λυμπερόπουλος είχε αποδείξει πως όσα χρόνια κι αν περάσουν… δεν κάνει διακοπές (σκοράροντας πεσμένος και μ’ ένα από τα αγαπημένα του «μπομπόνια»).

Το σοκ για τον Ατρόμητο παραήταν μεγάλο για να το ξεπεράσει. Έστω κι αν ο Τόμας προσπάθησε (με κεφαλιά-οβίδα) να του δώσει το φιλί της ζωής. Έστω κι αν ο Κωνσταντόπουλος πάγωσε όλο το ΟΑΚΑ πέφτοντας τραυματισμένος (είχαν γίνει οι αλλαγές) και τελειώνοντας έτσι το ματς. Έστω κι αν έχασε ευκαιρίες (με τους Γκαρσία και Μήτρογλου να μη σημαδεύουν σωστά). Η μοίρα θα ήταν πολύ άδικη με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, αν δεν αντάμοιβε τη συγκινητική του εμφάνιση με τη νίκη που κρατά την ΑΕΚ ζωντανή για τα «αστέρια»!





ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μπουγαΐδης, Μανωλάς, Κοντοές (46’ Κάρλος), Μάκος, Φούντας (56’ Γεωργέας), Καφές, Εγγλέζου (46’ Κλωναρίδης), Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Ρίκκα, Βάργκας, Γκούντγιονσεν

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης) Ιτάνζ, Νάστος, Τόμας, Φυτανίδης, Σκόνδρας (63’ Πίτου Γκαρσία), Σφακιανάκης (73’ Αναστασάκος), Δημούτσος, Επστάιν, Καραμάνος (54’ Μπάλλας), Μπρίτο, Μήτρογλου

Στον πάγκο έμειναν οι: Ράντμαν, Οικονόμου, Γιαννούλης, Ζουέλα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης (Ηπείρου), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: