Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ο άλλος Ολυμπιακός, ο Κυριάκος και ο Κουτσολιάκος!!

Στην εποχή και με την ομάδα του Βαλβέρδε δεν θα δίσταζα να έχριζα τον Ολυμπιακό το φαβορί του ομίλου κόντρα σε Άρσεναλ, Σάλκε και Μονπελιέ. Γράφει ο Ευάγγελος Μίχος.
Ο άλλος Ολυμπιακός, ο Κυριάκος και ο Κουτσολιάκος
Η... ευρωπαϊκή μοίρα τού παίζει περίεργα παιχνίδια. Πέρυσι του έβγαλε όμιλο στο Τσάμπιονς Λιγκ με Αρσεναλ, Μαρσέιγ, Ντόρτμουντ, ενώ φέτος πάλι τους «κανονιέρηδες» (κατά σύμπτωση θα παίξει μαζί τους ξανά 2η και 4η αγωνιστική), αλλά με διαφορετική «Γαλλίδα» και «Γερμανίδα» αντίπαλο!
Πέρυσι ξεκίνησε από το Καραϊσκάκη κόντρα στη Μαρσέιγ, φέτος πάλι το πρώτο του παιχνίδι θα είναι εντός έδρας, αλλά με τη Σάλκε! Θεωρητικά έπεσε σε έναν «ανοιχτό» όμιλο, στον οποίο και οι 4 ομάδες αποτελούν ερωτηματικά, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» κάλλιστα μπρούν να τερματίσουν από πρώτοι μέχρι τέταρτοι...
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2
Η Αρσεναλ όπως πέρυσι έτσι και φέτος δεν ξεκίνησε καλά στην Πρέμιερ Λιγκ, με τον Βενγκέρ να ζητάει πίστωση χρόνου για να χτίσει μια νέα ομάδα. Χωρίς τον κλασικό στράικερ-εκτελεστή της (Φαν Πέρσι) αλλά με πολλούς τεχνίτες και γρήγορους φόργουορντ (στους Γουόλκοτ, Ζερβίνιο, Τσάμπερλεϊν προστέθηκαν και οι Ποντόλσκι, Καθόρλα), οι οποίοι μπορούν να κάνουν ζημιά σε μια αργή (σε ταχύτητα και αντιδράσεις) άμυνα όπως του Ολυμπιακού.
Η Σάλκε σε ποιότητα και έκρηξη ασφαλώς και δεν είναι Ντόρτμουντ αλλά σαφώς πιο έμπειρη κι αποτελεσματική στην Ευρώπη από τους πρωταθλητές Γερμανίας (συν το ότι οι «μπλε» στο εξωτερικό αποβάλουν τη νοοτροπία λούζερ που τους διακρίνει στην Μπουντεσλίγκα).
Η Μονπελιέ αποτελεί τη «σταχτοπούτα», χωρίς παραστάσεις τέτοιου επιπέδου, χωρίς πρωτοκλασάτους παίκτες, χωρίς ρόστερ με βάθος, χωρίς τον σκόρερ της (ο Ζιρού πήγε στην Αρσεναλ) ενώ έχει και «ελαφριά» φανέλα. Παραδοσιακά όμως ο Ολυμπιακός (όπως και οι ελληνικές ομάδες γενικότερα) τα βρίσκει μπαστούνια κόντρα σε γαλλικές ομάδες...
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3
Στην εποχή και με την ομάδα του Βαλβέρδε δεν θα δίσταζα να τον έχριζα φαβορί του ομίλου αυτού. Μόνο που ο φετινός Ολυμπιακός έχει... καταφέρει μέσα σε ένα καλοκαίρι να γίνει διαφορετική ομάδα από τον περσινό! Λιγότερο θεαματική, πιεστική, αποτελεσματική, ποιοτική (από πλευράς μονάδων), περισσότερο συντηρητική, προβλέψιμη, αργή (από πλευράς ρυθμού), ευάλωτη.
Το Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι... Super League και οι απουσίες τύπου Μιραλάς-Μέλμπεργκ-Ορμπάιθ μπορούν να φανούν και να κοστίσουν. Οπως «στοίχημα» για την Ευρώπη αποτελεί και η διαφορετική φιλοσοφία, το διαφορετικό στυλ που προσπαθεί να περάσει στην ομάδα του Ολυμπιακού ο Ζαρντίμ...
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Η στήλη είχε αποκαλύψει πριν από περίπου έναν μήνα την εκτίμηση-πίστη του Πολ Κουτσολιάκου πως ο διεθνής αμυντικός θα γίνει ο πρώτος Ελληνας παίκτης που η μεταγραφή του θα σπάσει το φράγμα των 20 εκατ. ευρώ!
Θα μπορούσε να έχει επιβεβαιωθεί από αυτό το καλοκαίρι αφού η Ζενίτ έφτασε στο συγκεκριμένο ύψος την προσφορά της, αλλά την τελευταία στιγμή ο Κυριάκος απάντησε αρνητικά! Σύμφωνα δε με την πιάτσα των ατζέντηδων, το «όχι» του Παπαδόπουλου ήταν πολύ περισσότερο απόφαση του δαιμόνιου ατζέντη του και πολύ λιγότερο του ίδιου!
ΚΟΥΤΣΟΛΙΑΚΟΣ
Είναι σχεδόν βέβαιος πως αργά ή γρήγορα και με τα ίδια ή και περισσότερα χρήματα ο Κυριάκος Παπαδόπουλος θα κάνει μεταγραφή σε ομάδα που θα βρίσκεται στο top-8 του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και σε ένα από τα 4-5 κορυφαία πρωταθλήματα (μιλάμε για Ρεάλ, Σίτι, Γιουνάιτεντ, Μίλαν, Μπάγερν, Παρί, για τέτοια μεγέθη). Τρελά τα λεφτά της Ζενίτ αλλά το ρωσικό παραμένει ουσιαστικά ένα... νεκροταφείο (ποδοσφαιρικών) ελεφάντων.
Βέβαια ο ομογενής ατζέντης για να εξασφαλίσει το συμφέρον του πελάτη του φρόντισε να έλθει σε συφωνία με τη διοίκηση της Σάλκε ώστε παράλληλα με την παραμονή του 20χρονου άσου να του κάνουν νέο συμβόλαιο με υψηλότερες αποδοχές. Κάτι που συμφέρει και τον σύλλογο του Γκεζελκίρχεν αφού αυτομάτως ανεβαίνει και το κασέ του...
KΑΤΙΔΗΣ
Λίγοι ίσως να γνωρίζουν πως για να ολοκληρωθει η μετακίνησή του στην ΑΕΚ διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο ο Γιώργος Στράτος. Ο πετυχημένος δικηγόρος και πρώην αντιπρόεδρος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός (ανεπιθύμητος για πολλούς «πράσινους» οπαδούς, βασικά τους «αντι-Τζιγγερικούς», επειδή ήταν... ΑΕΚτζής) ανέλαβε δραση ως φίλος του επχειρηματία Φωτίου όταν το deal είχε κολλήσει. Και όπως έλεγαν στην πιάτσα των ατζέντηδων, χωρίς τον Γιώργο Στράτο η μεταγραφή του Κατίδη δεν θα γινόταν ποτέ...
ΜΕΣΙ
Ανεξάρτητα από το αν είσαι Μπάρτσα ή «αντι-Μπάρτσα», δεν μπορείς παρά να αναγνωρίσεις πως είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι α πριόρι κάθε χρονιά θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στους υποψηφίους για τη Χρυσή Μπάλα.
Πάλι καλά δηλάδή που δεν του την πρόσφεραν κιόλας χθες, την οποία άξιζε βέβαια και με το παραπάνω ο Ινιέστα, έστω κι αν έμεινε πάλι με... άδεια χέρια ο σούπερ Ρονάλντο. Αυτή καθαυτή πάντως η απονομή της Χρυσής Μπάλας πέρασε σε δεύτερη μοίρα εξαιτίας του ανφέρ στο οποίο υπέπεσε ο Μέσι.
Με τον Ρονάλντο ήδη στην... πίστα, ο Αργεντινός αστέρας τον αγνόησε επιδεικτικά όταν ανέβηκε αφού αρνήθηκε όχι μόνο να του δώσει το χέρι (όπως απαιτούσαν το savoir-vivre και ο μίνιμουμ σεβασμός στον μεγάλο αντίπαλο) αλλά έστω και να τον κοιτάξει! Αυτή ήταν μια επίδειξη μικροπρέπειας από πλευράς Μέσι (ανεξάρτητα από τα προηγούμενα που υπάρχουν μεταξύ τους), ο οποίος έβγαλε κόμπλεξ που δεν ταιριάζει σε έναν πραγματικό και λαμπερό σταρ (εντός κι εκτός γηπέδων)...
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: