Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Έκατσε η βάρκα!!

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αποκλειστεί από μια ομάδα της πλάκας, που δεν μπορεί να αλλάξει την μπάλα, και θα μου προκαλέσει πολύ μεγάλη εντύπωση, αν ο αυστριακός Πλατανιάς δεν κάνει έξι ήττες στον όμιλο. Γράφει ο Γιώργος Κουβεντίδης.
Έκατσε η βάρκα
«Επί του αγωνιστικού, θα είναι τεράστια έκπληξη, αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί απ΄ αυτή την ομάδα, που αν δεν κουβαλούσε το όνομα “Ραπίντ Βιέννης”, κανείς δεν θα της έδινε σημασία. Σε ειδικότερες αναλύσεις, δύσκολο να μπει κανείς, γιατί το δείγμα δεν είναι ακόμη σαφές και ολοκληρωμένο. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να αλλάξει και αγωνιστικό προφίλ, δεν είμαι 100% βέβαιος ότι με το σημερινό του ρόστερ, μπορεί να έχει το αποτέλεσμα, που προσδοκά, αλλά ο Δώνης πιστεύει ότι το στοίχημα θα το κερδίσει. Κι εδώ θα μιλήσει το αποτέλεσμα».
Κάπως έτσι, τελείωνε το προηγούμενο σχόλιό μου, μετά το παιχνίδι της Τούμπας με την Ραπίντ. Έτσι ξεκινά και το σημερινό.
Επειδή εγώ δεν είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό, ούτε μετά τη ανυπέρβλητη εμφάνιση με το θηρίο, την Τοπ Ος και την τεσσάρα που της έριξε ο ΠΑΟΚ στην προετοιμασία, αλλά ούτε και μετά τις μαγικές εμφανίσεις με τους σερβιτόρους της Μπνέι Γιεχούντα, έχω να πω κάποια πράγματα.
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αποκλειστεί από την Ευρώπη από μια ομάδα της πλάκας, που δεν μπορεί να αλλάξει τη μπάλα, και θα μου προκαλέσει πολύ μεγάλη εντύπωση, αν ο αυστριακός Πλατανιάς δεν κάνει έξι ήττες στον όμιλο.
Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από μια ομάδα της πλάκας, και δυστυχώς πολύ γρήγορα θα συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, τι θα χάσουμε φέτος, διότι πολύ απλά, ο ΠΑΟΚ αυτής της εποχής, όσο σκληρό κι αν ακούγεται, στα δικά μου μάτια, δεν είναι κάτι καλύτερο από απ΄ αυτή την ομάδα της πλάκας, που τον απέκλεισε.
Πίστευα ότι μόνο σε διοικητικό επίπεδο έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες τόσα και τόσα που δεν έμεινε τίποτα όρθιο (δεν είναι μόνο αυτή ιλαροτραγωδία με τη φανέλα, είναι πολλά…), αλλά είναι πλέον προφανές ότι όλο το αγωνιστικό τμήμα, έχει πάει σε λάθος κατεύθυνση.
Για τον Δώνη, εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι η καλύτερη επιλογή για τον ΠΑΟΚ αυτή την εποχή, όσο κι αν αυτή την άποψη, τείνουν να την κλονίσουν οι επιλογές του.
Το θεωρώ τουλάχιστο τραγικό που πήγε κι έφερε αυτόν τον υποτιθέμενο ποδοσφαιριστή Κουμάλο, επέμενε γι΄ αυτό το ποδοσφαιρικό ανέκδοτο, κι ας είχε να παίξει 11 μήνες μπάλα και τον φόρτωσε (μαζί με 450.000 ευρώ μεικτά) στην πλάτη του ΠΑΟΚ, σε μια εποχή που στην ΠΑΕ δεν είχαν μαντήλι να κλάψουν. Και περίμεναν πότε θα μαζέψουν 65.000 ευρώ από τα διαρκείας, για να στείλουν 40.000 ευρώ προκαταβολή σ΄ αυτόν και 25.000 ευρώ στον μάνατζέρ του, για να ξεπεράσει το «προσωπικό πρόβλημα» και να έρθει να υπογράψει. Προσπαθώ να βρω λογική σ΄ αυτή την επιλογή – τραγέλαφο, που μπορεί να στέριωνε μόνο στον Ηλυσιακό της παλιάς καλής εποχής, αλλά δεν βρίσκω.
Προσπαθώ να βρω λογική στην απόφαση να είναι ο Γιάννου πρώτη επιλογή πίσω από τον Σαλπιγγίδη, ένα παιδί που σε δυο χρόνια στην Καβάλα είχε όλο κι όλο 7 συμμετοχές κι αυτές αλλαγές. Το παιδί δεν το έχει το ποδόσφαιρο, τουλάχιστο σ΄ αυτό το επίπεδο.
Προσπαθώ να βρω λογική στην απόφαση του Δώνη να παίζει 4-4-2, με Ρομπέρ, Γκαρσία, Κάτσε, Γεωργιάδη στην ευθεία, και πάλι δεν βρίσκω. Καλά τα δόγματα και οι φιλοσοφίες, αλλά το να παίζεις 4-4-2 μ΄ αυτό το ρόστερ, είναι σα να πέφτεις από το αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο και να πιστεύεις ότι θα σωθείς. Δεν την καταλαβαίνω αυτή την επιλογή του προπονητή του ΠΑΟΚ.
Όπως δεν καταλαβαίνω την επιλογή, να είναι ο ΠΑΟΚ η μοναδική ομάδα στον κόσμο που έχει μια άμυνα με τρεις Βραζιλιάνους κι ένα ανέκδοτο. Ακόμη κι οι Βραζιλιάνικες ομάδες, παίρνουν κανά δυο ξένους για την άμυνά τους.
Προσπαθώ επίσης, να βρω μια λογική στο συνδυασμό «προσπαθώ να φτιάξω μια ομάδα να παίζει γρήγορα, αλλά οι κομβικοί μου παίκτες, ακόμη και οι μεταγραφές, όταν αλλάζουν από την πρώτη στη δεύτερη ταχύτητα, σβήνει η μηχανή».
Στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, επισήμανα στον Δώνη, ότι ο Πανθρακικός του έκανε δύο φάσεις με τον ίδιο τρόπο. Κόρνερ, κεφαλιά του Σαρακατσάνου από το ύψος της μικρής περιοχής. Ήταν τυχερός που δεν δέχτηκε γκολ. Είπε ότι θα το αναλύσει.
Στη Βιέννη, σε κάθε σέντρα των Αυστριακών, που δεν μπορούσαν αλλιώς να μπουν στην περιοχή, ο ένας παίκτης του ΠΑΟΚ τράκαρε με τον άλλον. Έτσι ήρθαν τα δύο πρώτα γκολ.
Τους τελευταίους μήνες έγιναν πολλά ευτράπελα στον ΠΑΟΚ, δυστυχώς όλα θα τα πληρώσει. Φεύγοντας το καλοκαίρι τον αφήνει γεμάτο πληγές. Με μια ομάδα μετριότατη, με τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, με την τιμωρία να μένει για του χρόνου, με μοναδικό καλό, την εμφάνιση του Σαββίδη.
Εγώ δεν λέω πως ο αποκλεισμός από την Ευρώπη είναι οικονομική καταστροφή. Εγώ λέω απλά πως ο κόσμος και η ίδια η ομάδα έχασαν ένα πολύ σοβαρό κίνητρο. Οι επόμενοι μήνες ως τα Χριστούγεννα, δεν θα είναι ίδιοι όπως πέρσι και πρόπερσι, χωρίς δουλειά μεσοβδόμαδα και χωρίς τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές, που δίνουν οξυγόνο σε όλους.
Το επόμενο διάστημα, μ΄ αυτή την ομάδα, θα είναι δύσκολο για όλους. Και για τον Σαββίδη.
Υ.Γ. Ο αρχικός τίτλος, αν και δεικτικός, κρίθηκε από πολλούς άστοχος. Το δέχομαι και τον αλλάζω…
Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: